Laat je verrassen door opera

Lees alles over opera op Place de l 'Opera | Nieuws door

Place de l'Opera viert jubileum en geeft vrijkaarten weg

14 januari 2019 Cultuur Landelijk Waar musicals het miljoenenpubliek weten te trekken, geldt dat niet voor opera. Maar dat er op het gebied van opera voldoende te zien en te beleven valt, bewijst het online operamagazine Place de l'Opera, wat dit jaar al tien jaar bestaat! Doe inspiratie op voor een bezoek aan een opera.

Foto 1. Dangerous Liaisons gaat op 17 januari in première. Foto: © Henk Bleeker

Wat begon als een klein initiatief om operaliefhebbers en -professionals een platform te geven, is dankzij de inzet van velen uitgegroeid tot hét operamedium van Nederland. Place de l'Opera werd in januari 2009 gelanceerd door journalist Jordi Kooiman. Dankzij de financiële en technische ondersteuning van uitgever Eskes Media (eigenaar van DagjeWeg.NL) groeide Place de l'Opera de afgelopen tien jaar uit tot een platform waar operaliefhebbers geïnformeerd en geïnspireerd worden. En waar professionals uit de operawereld stem kunnen geven aan hun ideeën, ervaringen en nieuwe projecten.

Weet je echt niets van opera? Lees dan: Opera voor beginners op Place de l'Opera.

Doe mee aan de jubileumquiz

Place de l'Opera biedt dagelijks artikelen over het operaleven in Nederland en daarbuiten. Naast nieuwsberichten, aankondigingen en recensies zijn er uitgebreide achtergronden te vinden in de vorm van interviews, reportages en podcasts. Op de achtergrond wordt gewerkt aan een vernieuwing van de website.

Theaters

Een avondje opera, dans, cabaret of juist overdag genieten van een leuke familievoorstelling? Hier vind je een theater in de buurt.
Foto 2. Het Palais Garnier aan de Place de l’Opéra in Parijs inspireerde de start van ons magazine. Hier de plafondschildering van Marc Chagall.
Foto 3. Feest ter ere van het 10-jarig jubileum van Place de l'Opera. Links: Nando Eskes, uitgever (links) en Jordi Kooiman, hoofdredacteur. Foto: Eskes Media
Laatst gewijzigd: 2019-01-21 17:29:11 · Gepubliceerd: 2019-01-14 16:49:53 - 429