Aan de wandel met een robothondje in Boijmans

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam | Nieuws door

Robothondjes Kate en Buddy geven kinderen een rondleiding

5 februari 2019 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland Geef kinderen de touwtjes in handen en ze komen met verrassende ideeën! Dankzij het kinderbestuur heeft Museum Boijmans van Beuningen vanaf 9 februari twee robothondjes! Deze leuke hondjes, Kate en Buddy, geven kinderen een gratis rondleiding door het museum.

Foto 1. Maak kennis met Kate en Buddy. Foto: Museum Boijmans Van Beuningen

Het idee achter de robothondjes Kate en Buddy is dat kinderen meer leren van kunst als ze een leuke rondleiding krijgen. En wat is nu leuker dan een rondleiding met een knuffelig hondje op je arm? Het vorige kinderbestuur van Museum Boijmans Van Beuningen kwam op het idee van een robothondje en het huidige kinderbestuur heeft dat idee nu uitgevoerd. Op zaterdag 9 februari om 12:00 uur presenteert het kinderbestuur de hondjes. Van 9 februari tot en met 24 maart 2019 kunnen bezoekers een rondleiding met één van de hondjes boeken.

Zo gaat de rondleiding met een robothondje

Kate en Buddy zijn te reserveren voor een rondleiding van twintig minuten door de nieuwe tentoonstelling Als de luiken sluiten. Kinderen lopen rond met de hondjes op hun arm, die door sensoren precies aanvoelen in welke ruimte ze zich bevinden. Ze vertellen allemaal leuke weetjes over de kunstwerken en kinderen kunnen kiezen welke kant ze op willen gaan. Dit laten ze aan het hondje weten door op de kop of de rug te aaien. De tours zijn ingesproken door het kinderbestuur van het museum.

Drie nieuwe tentoonstellingen

Museum Boijmans Van Beuningen opent op 9 februari drie nieuwe tentoonstellingen. Ondertussen wordt een deel van het museum al leeg gehaald en wordt er volop toe gewerkt naar de grootschalige renovatie, die vanaf 26 mei 2019 echt start. Dit zijn de nieuwe tentoonstellingen die je de komende tijd in Boijmans kunt bewonderen.

Lees meer over Museum Boijmans Van Beuningen, de renovatie en het nieuwe Depot.
Foto 2. Robothondjes Kate en Buddy wijzen je de weg door het museum. Foto: Museum Boijmans Van Beuningen
Foto 3. Het idee van de robothondjes komt van het kinderbestuur van Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Museum Boijmans Van Beuningen
Laatst gewijzigd: 2019-02-07 10:40:12 · Gepubliceerd: 2019-02-05 17:01:45 - 1536