de luiken sluiten
Op 14 januari 2019 sluit het iconische Van der Steur gebouw, de beroemde rechter (bakstenen) museumvleugel die circa negentig jaar geleden werd gebouwd. Vanaf half januari start dan ook de uithuizing van de vaste collectie van het museum.
Terwijl het oude gedeelte van het museumgebouw van architect Ad van der Steur vanaf januari 2019 wordt leeggeruimd ter voorbereiding op de renovatie, zal een klein deel van de collectie zichtbaar blijven. Rondom de zalen van de tentoonstelling over Bauhaus is een selectie met hoogtepunten uit de collectie tot en met 26 mei te zien.

Sinds jaar en dag werkt het museum intensief met en aan zijn verzameling. De collectie is dynamisch, ze verandert door groei en onderzoek. In de tentoonstelling ‘Als de luiken sluiten. Hoogtepunten uit de collectie’ toont conservator Friso Lammertse aan de hand van zo’n zeventig hoogtepunten de veelzijdigheid van de collectie. Nog eenmaal zijn vele publiekslievelingen zoals Francis Bacon, Max Beckmann, Jheronimus Bosch, Pieter Bruegel, Edgar Degas, Jan van Eyck, Carel Fabritius, Fra Angelico, Geertgen tot Sint Jans, Vincent van Gogh, Pyke Koch, Oskar Kokoschka, Sarah Lucas, Claude Monet, Edvard Munch, Pablo Picasso, Tejo Remy, Rembrandt van Rijn, Peter Paul Rubens, Auguste Rodin, en Jan van Scorel te zien in de vertrouwde omgeving van Museum Boijmans Van Beuningen.