1

Gratis dagje uit in Fryslân met pake en beppe

Ga in de voorjaarsvakantie gratis naar een Fries museum

Met opa en oma gratis naar Friese musea Nieuws door
Foto 1. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar een Fries museum of een ander deelnemend Fries uitje als ze hun pake of beppe meenemen. Een andere volwassene meenemen mag ook. Foto: Fries Scheepvaart Museum

archief oud artikel 17 februari 2020 Opmerkelijk Leeuwarden, Friesland Help pake en beppe de vakantie door! In Friesland betekent dit: neem ze mee naar een museum en ga zelf gratis naar binnen. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen in de voorjaarsvakantie gratis naar deelnemende uitstapjes als ze hun pake of beppe meenemen - opa en oma in het Fries. De actie bestaat al bijna twintig jaar en heeft altijd een typisch Fries thema. Het thema van 2020 is Water. De deelnemende musea organiseren extra activiteiten, workshops en spannende speurtochten.

Deze Friese uitstapjes doen mee

Het thema 'Water' komt in elk museum op een andere manier terug. Hieronder een aantal leuke museumactiviteiten op een rijtje. Let op: kinderen hebben gratis entree, maar volwassenen moeten soms wel gewoon entree betalen. Ga dus niet zonder portemonnee de deur uit.

  • Hannemahuis - In Harlingen hoef je niet lang te zoeken naar water, want dat is er genoeg in deze havenstad. Vanaf 14 tot en met 23 februari ontdekken kinderen in het Het Hannemahuis door leuke opdrachten of het water een vriend of vijand is. Maak ook je eigen familiewapen en laat je fotograferen als walsvisvaarder of een ijsbeer.
  • Fries Scheepvaart Museum - Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek daagt je uit om diep het water in te duiken. Op zoek naar scheepswrakken en verborgen schatten! Tot en met 21 februari kunnen kinderen iedere dag op avontuur, zelf een wrak maken en belangrijke scheepsknopen leren.
  • Museum Hindeloopen - Op 18 en 19 februari heeft Museum Hindeloopen dringend speurneuzen nodig! Wat is er aan de hand? Overal in het museum vinden ze natte plekken en bij de fontein liggen zeedieren en vreemde voorwerpen. Wie lost dit raadsel op?
  • AquaZoo - Niet alleen musea doen mee, maar ook dierenpark AquaZoo in Leeuwarden is van de partij. Volg vanaf 19 tot en met 22 februari een speurtocht door de dierentuin samen met pake en beppe. Wie de speurtocht met een goed ingevuld woord inlevert bij de receptie krijgt een verrassing!
Op de website van Museumfederatie Fryslân vind je alle deelnemende musea en activiteiten voor Help pake en beppe de vakantie door.

Gratis dagje uit in Friesland

Hoe werkt het? Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang tot deelnemende musea in Friesland als ze in gezelschap van een volwassene zijn. Niet alleen pakes en beppes dus, maar ook ouders, grote broers en zussen of zelfs de buurvrouw gelden als gratis entree. De actie loopt vanaf dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 februari. Sommige uitjes beginnen al eerder met de actie of gaan iets langer door - dat verschilt per uitstapje.

Bekijk wat er nog meer tijdens de voorjaarsvakantie in Friesland te doen is.
Foto 2. Ga met pake, beppe, heit of mem op avontuur in AquaZoo in Leeuwarden. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2020-10-15 11:17:20 · Gepubliceerd: 17 februari 2020 - 3504