Voorjaarsvakantie Friesland

voorjaarsvakantie in Friesland (274)

Ga op OnderWaterSafari in Natuurmuseum Fryslân

leeuwarden, Friesland  -  Kijk recht in de ogen van een meerval. Ga op avontuur door het Friese landschap en ontdek vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en spannende proefjes in Natuurmuseum Fryslân!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Bezoekerscentrum Mar en Klif

oudemirdum, Friesland  -  Mar en Klif verhaalt over het mooie Nationaal Landschap Zuidwest Friesland, over het ontstaan van de bossen en de geschiedenis van het veen. Bekijk de tentoonstelling, loop met de kinderen het dassenpad of neem een wandelroute mee om het gebied te...

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Beklim de vuurtoren van Vlieland

vlieland, Friesland  -  De vuurtoren van Vlieland is kort, maar staat wel op het hoogste duin van het eiland. Kom de vuurtoren bezichtigen en klim naar boven voor een prachtig uitzicht.

open op zondag, woensdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 

Wrakkenmuseum

terschelling formerum, Friesland  -  Het wrakkenmuseum is gebouwd met het wrakhout van een schip. Zowel in het museum als in de tuin van het museum zijn allerlei uiteenlopende voorwerpen te zien.

elke dag geopend 

Wandeling langs de Struikelstenen

harlingen, Friesland  -  Wandel door Harlingen van Struikelsteen naar Struikelsteen: kleine goudkleurige stenen die elk een ander Joods oorlogsslachtoffer herdenken.

elke dag geopend 

Help Boer Bart een handje mee op de speelboerderij

rotstergaast, Friesland  -  Glooiende weilanden, grazende koeien en spelen in de Friese natuur. Terug naar de basis! Op de speelboerderij van Boer Bart krijgt je dagje weg een boeren boost - en stiekem is het nog leerzaam ook. Help mee met klusjes en voel je een echte boer.

open op zondag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag 

Heerlijk in een sloep varen op de Friese meren

oppenhuizen, Friesland  -  Stap in een sloep voor een prachtige rondvaart over de Friese meren. Een ervaren schipper laat je de mooiste plekjes zien. De elektrische sloep is muisstil, zodat je kunt genieten van de rust om je heen.

elke dag geopend 

Speelparadijs Ballorig Sneek

sneek, Friesland  -  Ballorig Sneek is een overdekt speelparadijs waar kinderen heerlijk kunnen uitrazen op diverse speeltoestellen, ongeacht de weersomstandigheden.

elke dag geopend 

Bosbergtoren

appelscha, Friesland  -  Op het hoogste punt van Friesland, een enorme stuifduin, staat de 33 meter hoge Bosbergtoren. Vanaf deze bijzondere uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het Drents-Friese Wold.

elke dag geopend 

Fietsverhuur Zeelen - Terschelling

formerum, Friesland  -  Lekker fietsen op Terschelling? Huur een fiets bij één van de vijf servicepunten van Fietsverhuur Zeelen. Je vindt ze verspreid over het Friese waddeneiland.

elke dag geopend 

Museum Tromp's Huys

vlieland, Friesland  -  In Museum Tromp's Huys is van alles te vinden over het maritieme verleden van Vlieland. En reken maar dat daar veel over te vertellen is!

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag 

Vaartochten met paviljoentjalk in Friesland

sloten, Friesland  -  Ga het Friese Slotermeer op met een originele paviljoentjalk. Hijs de zeilen en vaar af met dit prachtige schip. Met een groep beleef je mooie momenten samen aan boord van 'Het Wakend Oog'. Een overnachting aan boord hoort ook tot de mogelijkheden.

elke dag geopend 

Pannenkoekhuis Onder de Vuurtoren

hollum, Friesland  -  Lekker uitwaaien op Ameland en daarna genieten van een pannenkoek bij Onder de Vuurtoren. De jutterspannenkoek is een echte specialiteit!

's maandags gesloten 

UITagenda Friesland voorjaarsvakantie

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Voorjaarsvakantie Friesland UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

woensdag

26 januari 2022Expositie Jan van der Meulen & Ada StelExpositie Tjeerd Landman & Martin SijbesmaExpeditie NEXT: hét Nationale WetenschapsfestivalExpositie Groots in het klein 2022Expositie: Kor Onclin & Paulien PloegerExpositie: Johan Haanstra & Jikke van de Waalwoensdag 26 januari 2022

donderdag

27 januari 2022Expositie Jan van der Meulen & Ada StelExpositie Tjeerd Landman & Martin SijbesmaExpeditie NEXT: hét Nationale WetenschapsfestivalExpositie Groots in het klein 2022Expositie: Kor Onclin & Paulien PloegerExpositie: Johan Haanstra & Jikke van de Waaldonderdag 27 januari 2022

vrijdag

28 januari 2022Expositie Jan van der Meulen & Ada StelExpositie Tjeerd Landman & Martin SijbesmaExpeditie NEXT: hét Nationale WetenschapsfestivalExpositie Groots in het klein 2022Expositie: Kor Onclin & Paulien PloegerExpositie: Johan Haanstra & Jikke van de Waalvrijdag 28 januari 2022

zaterdag

29 januari 2022Expositie Jan van der Meulen & Ada StelExpositie Tjeerd Landman & Martin SijbesmaExpeditie NEXT: hét Nationale WetenschapsfestivalExpositie Groots in het klein 2022Expositie: Kor Onclin & Paulien PloegerExpositie: Johan Haanstra & Jikke van de Waalzaterdag 29 januari 2022

zondag

30 januari 2022Expositie Jan van der Meulen & Ada StelExpositie Tjeerd Landman & Martin SijbesmaExpeditie NEXT: hét Nationale WetenschapsfestivalExpositie Groots in het klein 2022Expositie: Kor Onclin & Paulien PloegerExpositie: Johan Haanstra & Jikke van de Waalzondag 30 januari 2022

maandag

31 januari 2022Expositie Jan van der Meulen & Ada StelExpositie Tjeerd Landman & Martin SijbesmaExpeditie NEXT: hét Nationale WetenschapsfestivalExpositie Groots in het klein 2022Expositie: Kor Onclin & Paulien PloegerExpositie: Johan Haanstra & Jikke van de Waalmaandag 31 januari 2022