Bekijk films die er toe doen bij het Movies that Matter Festival

Movies that Matter Festival 2019 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Films die je raken en de ogen openen voor mensenrechten

20 maart 2019 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Films hebben de kracht je te raken en aan het denken te zetten. Zeker als ze gaan over wezenlijke zaken als mensenrechten en onrecht in de wereld. Bij het Movies that Matter Festival zie je door indringende documentaires en meeslepende fictie wat er in de wereld gebeurt. Je klimt over bergen met vluchtelingen, vecht in Indonesië voor gerechtigheid na een ramp veroorzaakt door gasboringen en vecht met journalisten om hun krant onafhankelijk te houden.

Foto 1. Tijdens het Movies that Matter Festival vinden ook interessante Q & A's plaats. Foto: © Movies that Matter

Van grimmige documentaires tot hilarische komedies

Hoe maak je een wereld rechtvaardiger? Wat kun je zelf doen om het leven beter te maken op onze wereld? Het zijn vragen die worden behandeld in de documentaires en films op het Movies that Matter Festival. Zoals de documentaire Facing the Dragon over twee vrouwen die weigeren zich de mond te laten snoeren in het door mannen gedomineerde Afghanistan. Hun keuze vraagt om grote persoonlijke offers. Of de komedie Smuggling Hendrix, over een mislukte muzikant die woont op het Griekse gedeelte van Cyprus. Hij probeert zijn hondje terug te krijgen dat naar het Turkse deel is gewandeld. Door de hilarische capriolen die hij uithaalt om zijn hondje terug te smokkelen maak je kennis met de absurde politieke situatie op het eiland.

Veelzeggende beelden

Het Movies that Matter Filmfestival wil mensenrechten onder de aandacht brengen door bijzondere films uit de hele wereld bijeen te brengen. Doel van het festival is om de dialoog te openen over een rechtvaardigere wereld. Er is gekozen voor film omdat beelden meer zeggen dan woorden. Een film of documentaire kan je raken, waar dat met alleen woorden niet lukt. Dus volg een spannende rechtszaak in de film Accusada. Of de avontuurlijke reis van een voormalig leprapatiënt en een weesjongetje door Egypte in het hartverwarmende Yomeddine. Of duik in het leven van een journalist die het opkomende fascisme in Zweden onderzoekt en uiteindelijk de beroemde Millennium-trilogie schrijft in Stieg Larsson: The Man Who Played With Fire. Als je de donkere bioscoopzaal uitstapt heb je iets gezien wat je bijblijft en aan het denken zet.

Handig om te weten

Foto 2. Napraten na het zien van een docu of film tijdens Movies that Matter Festival. Foto: © Movies that Matter
Foto 3. Ontmoet de wereld via indringende documentaires en meeslepende films. Foto: © Movies that Matter

Laatst gewijzigd: 2019-03-27 10:32:34 · Gepubliceerd: 2019-03-19 12:08:41 - 519