Ontmoet de molenaar op Nationale Molendag!

Nationale Molendag 2019 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Molens in de lente: Hollandser wordt het niet

10 mei 2019 Cultuur Landelijk 11 en 12 mei 2019 is het Nationale Molendag! Bezoek een authentieke molen bij jou in de buurt. Letterlijk honderden wind- en watermolens verspreid over heel Nederland openen op hun deuren. Natuurlijk vertelt de molenaar je graag alles over de historie; elke molen is uniek en heeft een eigen verhaal. Neem een kijkje achter de schermen, ontdek hoe een molen werkt en geniet van een oer-Hollands dagje uit.

Foto 1. Ruim achthonderd molens spannen hun wieken en openen hun deuren voor een feestelijk dagje uit op 11 en 12 mei. Foto: De Hollandsche Molen © Wim Giebels.

Activiteiten op Nationale Molendag

Het is niet alleen molens bezoeken en bewonderen wat de klok slaat. De Nationale Molendag is een feestje vol leuke activiteiten. Combineer een bezoekje aan een molen met een vaartocht over de Kaag, speel levend monopoly en bak samen pannenkoeken. Er zijn tal van molens die allerlei leuke activiteiten op de planning hebben staan, ook speciaal voor kinderen. Je kunt samen broodjes bakken, luisteren naar een verhalenverteller, over een markt struinen, dansen op livemuziek, meedoen aan wandeltochten en nog veel meer.

Bezoek eens een watermolen

Klassieke wieken die karakteristiek tegen de felblauwe lucht afsteken zien we allemaal zo voor ons. Maar heb je ooit een watermolen bezocht? Tijdens de Nationale Molendag zijn er ook ruim honderd watermolens te bezoeken. Deze molens worden niet door lucht maar door water - logisch - aangedreven en zijn vaak in een prachtige natuurrijke omgeving te vinden. Kabbelende beekjes, bermen in bloei: het is vaak een plaatje om te zien.

Foto 2. Bezoek ook eens een watermolen! We hebben er ruim honderd van in Nederland. Foto: De Hollandsche Molen © Wim Giebels.

Laatst gewijzigd: 2019-05-09 16:27:23 · Gepubliceerd: 2019-05-09 16:11:46 - 967