Leuke gezinsuitjes voor het hemelvaartsweekend

Wat te doen met Hemelvaart? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Leuke uitjes en evenementen voor Hemelvaartsdag

13 mei 2019 Toerisme Landelijk Hemelvaartsdag luidt voor de meeste mensen een lang, ontspannen vrij weekend in. Door het hele land is van alles te doen en iedereen hoopt op lekker weer. DagjeWeg.NL zet vijf leuke gezinsuitjes voor Hemelvaartsdag en het hemelvaartsweekend op een rij!

Foto 1. Perfect voor met Hemelvaartsdag: Museum Vaals. Een prachtig museum in een oud klooster. Net een kleurrijke kijkdoos! Foto: Museum Vaals.

Ontmoet Thomas de Stoomlocomotief

UTRECHT - Tjoek, tjoek, daar komt-ie aan hoor. De beroemdste trein ter wereld rijdt vanaf 30 mei tot en met 2 juni gewoon in Utrecht. Ontmoet Thomas de Stoomlocomotief in Het Spoorwegmuseum. De Dikke Controleur is natuurlijk ook van de partij! Er zijn schminkers, singalongs van de musical, een Thomas Bioscoop en er is volop Thomas-speelgoed om mee te spelen. Het museum is sowieso leuk om te bezoeken. Loop door het historische Maliebaanstation en reis mee door 175 jaar treingeschiedenis, vol kolossale stoomlocomotieven en oude rijtuigen.

Bezoek deze kleurrijke kloosterkapel

VAALS - Bewonder in het hemelvaartsweekend heiligenbeelden in de heuvels van Zuid-Limburg. Museum Vaals is een prachtige monumentale kloosterkapel vol authentieke beelden. Er staan er ruim tweehonderd en het hoogste beeld is meer dan drie meter hoog! Het gebouw van Museum Vaals is al net zo indrukwekkend als de collectie zelf. Gebrandschilderde ramen, klassieke plafondversieringen, een groot, groen kloosterpark eromheen. Helemaal leuk: het museumcafé De Zwarte Madonna is helemaal in stijl met biechtstoel, bidstoeltjes en een koorbank. Tip: boek tickets met korting voor Museum Vaals via DagjeWeg.NL Tickets.

Dagje op bezoek bij de boer

LANDELIJK - Boerenfamilies door het hele land heten je van harte welkom op hun boerenbedrijf! Op 31 mei (de dag na Hemelvaart) zwaaien tientallen staldeuren door heel Nederland open voor de Campina Open Boerderijdagen. Door leuke activiteiten en spelletjes ontdekken gezinnen hoe melk wordt gemaakt en wat daar allemaal bij komt kijken. Leuk en leerzaam dus! Doe mee aan een blinde melkproeverij, bounce rond op een skippy koe, waag je aan de melkwegrace en ontmoet natuurlijk Bertha-2 en kornuiten in de wei en in de stal.

Familievriendelijk foodfestival

HILVERSUM - Foodfestival Eten op Rolletjes rolt op 30 mei het Hilversumse Dudokpark in en rolt aan het einde van 1 juni weer gezellig verder. Geniet drie dagen lang in de mediastad van lekker eten, theater en livemuziek. Entree is helemaal gratis; je betaalt natuurlijk wel voor consumpties. En je bent gewaarschuwd: er is héél veel lekkers te krijgen. Er zijn picknicktafels, maar neem vooral een eigen picknickkleedje mee en plof met vrienden of familie in het gras neer. Op het festival is voor kinderen ook altijd van alles te doen. Zo stond er op voorgaande edities een zweefmolen en konden kids creatief aan de slag in de knutselbus.

Hemels tukken en toeren

LAUWERSOOG - Niet tukken als in slapen, maar tukken als in rijden in een tuktuk! Verken het mooie noorden in het hemelvaartsweekend met TukTuk Lauwersoog. In een tuktuk toer je door Friesland en Groningen. Dokkum, Zoutkamp, Moddergat: er zijn genoeg sfeervolle dorpen en steden in de omgeving te vinden. Onderweg stop je ergens voor een hapje of een drankje en als het zonnetje schijnt kun je lekker uitwaaien aan het Lauwersmeer. Tip: reserveer je tuktuk vooraf, dan voorkom je teleurstelling.

Tip: ga een dagje uit met korting en boek een uitje via DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Ontmoet kindervriend Thomas de Stoomlocomotief tijdens het hemelvaartsweekend in Utrecht. Foto: Het Spoorwegmuseum.

Laatst gewijzigd: 2021-05-06 08:51:03 · Gepubliceerd: 13 mei 2019 - 8568