Bedrijfsuitje vol spannende activiteiten bij The Maxx

The Maxx in Veenendaal |  deel via WhatsApp | Reportage door

Hier kun je zelf je bedrijfsuitje inrichten

15 mei 2019 Toerisme Veenendaal, Utrecht Helemaal je eigen bedrijfsuitje samenstellen, hoe tof is dat? Het kan bij The Maxx in Veenendaal. De keuze is reuze, want ze hebben veel activiteiten zoals jumpen, escaperooms, karten, lasergamen en nog veel meer. Bij DagjeWeg.NL hadden we wel zin in zo’n gevarieerd bedrijfsuitje. De keuze viel op karten, lasergamen en glow in the dark midgetgolfen. Natuurlijk met eten als afsluiter, want we zijn fans van een goeie hap.

Foto 1. Leuk aandenken: The Maxx zet iedereen op de foto. Hier het enthousiaste team van DagjeWeg.NL. Foto: The Maxx

In volle vaart de bocht door

Het uitje begon meteen goed met een hapje en drankje op het grote horecaplein van The Maxx. Daarna was de eerste stop de indoor kartbaan. Klein maar fijn, werd ons verteld. Omdat vrijwel niemand van ons gekart had, zagen we toch vooral veel bochten. Gelukkig kregen we eerst uitgebreide uitleg vooraf, met als voornaamste boodschap: het zijn geen botsauto’s! Bij The Maxx hebben ze elektrische karts en die wil je niet met volle vaart tegen je aan krijgen. Nadat de helmen op waren gezet - wel een beetje problematisch met bril - ging de eerste groep van start. Eén voet op de rem, de ander op het gaspedaal. Onmisbaar in de bochten die rem, maar soms leek het wel of het bewegen van je grote teen genoeg was om hem in te drukken. Omdat we in twee kartgroepen waren verdeeld ging het bij ons niet om de snelste racetijd, maar om wie de allersnelste ronde had gereden. Dat gaf iedereen de kans om eerst even aan de kart te wennen. Leuk: na afloop werden de beste drie officieel gehuldigd op het podium.

Schemerig labyrint in

Het karten was zo’n succes, dat sommige mensen met zachte drang mee moesten worden gesleept naar het volgende onderdeel: lasergamen. We werden 'bewapend' en in vier groepen verdeeld. Ook daar kregen we eerst een duidelijke uitleg voor we een schemerige arena instapten. Vanaf dat moment was het brein op scherp en wapen continu in de aanslag. Er wordt namelijk van alle kanten op je geschoten en ja, in de hitte van de strijd soms zelfs door je eigen teamgenoten. Sommigen verschansten zich in een hoekje om door een raampje zoveel mogelijk mensen te raken, tot iemand ze ontdekte en ze zelf de sigaar waren. Anderen slopen juist non-stop rond op zoek naar slachtoffers. En om het helemaal lastig te maken bleken er ook schoten te komen vanuit de kamer zelf. Blijf daar maar eens cool en rustig bij! Halverwege zorgde een extra portie rook ervoor dat alles nog donkerder en geheimzinniger werd. Het was 'game over' voor we er erg in hadden. Moe maar voldaan luisterden we naar de uitslag, met alvast een stiekem oogje op de bar. Even wat energie bijtanken voor we aan onze derde activiteit begonnen.

Oranje en zuurstokroze

Voldoende uitgerust begonnen we aan onze wedstrijdjes midgetgolfen, in een absurde setting vol glow in the dark taferelen. Het thema leek nog het meeste op een oude fabriek uit een oranje en zuurstokroze fantasiewereld. Op de muur lichtten buizen, ventilatoren en vreemde constructies op, terwijl de bal door een aantal bizarre machines moest worden geslagen. Extra vreemd effect gaven de verhogingen in sommige banen, want die zie je niet. Terwijl je denkt dat je de bal over een plat, recht stuk slaat, stuitert hij opeens omhoog of komt terug rollen van een onzichtbare helling. Hilarisch om te doen en een stuk rustiger dan karten en lasergamen. En daardoor een mooi slot van de activiteiten. Ons uitje eindigde waar het begon: op het grote horecaplein van The Maxx voor een lekker diner. Een geslaagd bedrijfsuitje, mede dankzij de prettige begeleiding van de medewerkers.

Goed om te weten

  • Bij The Maxx hebben ze veel activiteiten, die allemaal te combineren zijn;
  • Elke collega hun eigen activiteit laten kiezen? Dat is mogelijk door middel van op maat gemaakte draaischema’s. Zo is er voor ieder wat wils;
  • Nog nooit een escaperoom gespeeld? Probeer dan eerst een flashcaperoom. Dit is een kleine variant van een escaperoom waar je binnen vijftien minuten uit moet ontsnappen;
  • Naast een hapje van de kaart is het ook mogelijk om te tafelgrillen: twee uur lang onbeperkt genieten van soep, diverse soorten vlees en vis, groenten en patat.
Foto 2. Spannend: scheuren door de bochten in een kart. Foto: Joey Haalboom
Foto 3. De glow in the dark setting geeft een extra dimensie aan het klassieke minigolf. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2019-05-23 14:21:31 · Gepubliceerd: 2019-05-15 09:02:51 - 1379