Bijzondere teamuitjes waar iedereen vrolijk van wordt

Bedrijfsuitjes   Redactioneel door
Foto 1. Racen over het strand, voortgetrokken door een powerkite bij Natural High. Foto: Natural High © Milan van der Meer

9 mei 2023 bijgewerkt: 7 juni 2023 Toerisme Landelijk Niets houdt de sfeer op de werkvloer er zo goed in als een dagje weg met het hele team. Samen lachen, elkaar even op een andere manier leren kennen en de neuzen na afloop weer allemaal dezelfde kant op. Bij deze top bedrijfsuitjes is een dagje weg met de baas gegarandeerd een succes!

Waanzinnig VR-avontuur

VR bedrijfsuitjes zijn waanzinnig populair en dat is niet voor niets. Hier ga je met elkaar op avontuur in de meest wonderlijke werelden. Reis door een fantasiewereld vol zombies, bevrijd gijzelaars uit een bank of speel Wie is de Mol? De VR games in The Park Playground in Eindhoven zijn levensecht, omdat je vrij beweegt door een grote ruimte van maar liefst 100m2! Wanneer je na een duidelijke uitleg en het aantrekken van de speciale uitrusting je VR-bril opzet, ben je in één klap in een totaal ander universum. Spring, balanceer en duik weg voor gevaar zoals jullie dat in het echt ook zouden doen. Ga voor all-in met lekkere hapjes en drankjes erbij en je hoeft verder niets meer te regelen. Dit wordt een bedrijfsuitje waar iedereen nog weken over napraat.

● Bekijk nog meer fantastische virtuele bedrijfsuitjes.

Foto 2. Ontmasker De Mol in Nieuw-Zeeland. Foto: The Park Playground

Kraak de code en ontsnap

Nog zo'n populair bedrijfsuitje: samen met je team een escaperoom oplossen. De deuren gaan achter je dicht en de tijd begint te tikken... lukt het om binnen zestig minuten te ontsnappen? Bij de Escape Mission vind je meerdere toffe escape rooms bij elkaar, wel zo handig als jullie met veel collega's op stap zijn. Besteel de koning, laat je opsluiten in de woning van een Londense detective of ga op zoek naar een vermiste familie uit de vorige eeuw. Hou je ogen open voor aanwijzingen en los ze met z'n allen op! Een topmoment voor iedereen als het lukt en hilarisch als het allemaal misgaat. Dus altijd win-win. Er zijn Escape Missions in Eindhoven, Capelle aan de IJssel en Enschede.

● Vind escaperooms in de buurt of ga voor een escaperoom op locatie en ontsnap uit jullie eigen bedrijfspand.

Wie durft de hoogte in?

Klim over bruggen en touwen en bedwing 45 bruggen en meer dan 300 meter zipline in het indoor klimpark van Adventurepark Waddenfun, vlak bij Groningen. Dit klimparcours is voor iedereen te doen, want er is al een uitdagend parcours op twee meter hoogte. Je kunt hier zelfs in het donker klimmen. En voor de collega's die liever met beide benen op de grond blijven staan is er ook genoeg te doen. Boek bijvoorbeeld een klimavontuur voor de klimliefhebbers en boogschieten voor de overige collega's. Of ga voor één van de andere teambuildingspellen. Eindig jullie uitje met een uitgebreid diner met uitzicht over het enorme klimpark.

● Ook hier kunnen jullie heen voor een weergaloos klimavontuur, zowel binnen als buiten.

Uitwaaien met een powerkite

Waai lekker uit bij Beachclub Natural High met een indrukwekkende powerkite - een enorme vlieger - in je handen. Daar frist iedereen pas echt van op na een dagje kantoor! Leer hoe je de powerkite onder controle krijgt en voel de kracht van de wind op het mooie strand van Ouddorp. Of stap in een kitebuggy en laat je door de powerkite in vliegende vaart meenemen over het strand. De vlieger controleer je met je handen en zo bepaal je zelf de snelheid, terwijl je de buggy met je voeten bestuurt. Spannend! Na zo'n avontuur aan zee smaakt een uitgebreide barbecue extra lekker.

● Nog meer plaatsen waar je kunt powerkiten.

Foto 3. Scheur over het strand, voortgetrokken door een vlieger. Foto: Natural High © Milan van der Meer

Race over de kartbaan

Met grote snelheid door de bochten scheuren net als bij de grote Formule 1-races, dat kan bij Coronel Kartracing in Huizen! Klik je helm vast, neem plaats in de kartauto en beleef het echte racegevoel. Met snelle en scherpe bochten, een tunnel en fly-over is deze indoor kartbaan reuzespannend en perfect voor een origineel en bloedstollend bedrijfsuitje. Liever all-in? Maak er een complete dag van voor het hele bedrijf en zet iedereen op scherp met de Endurance Race. De uitdaging: binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk rondes racen. Het team met de hoogste score wint. Best pittig, want tijdens een Endurance Race zijn pitstops onvermijdelijk. De ultieme teambuilding test! En goed te combineren met een hapje, drankje, maaltijd of vergadering.

● Ontdek nog veel meer kartbanen in Nederland.

Creatief en culinair

Gezelligheid voert de boventoon in Emmy's Kunstkeuken. Midden in de stad Eindhoven verzorgt Emmy Geenen etentjes en creatieve workshops in een mooie stadsvilla. In het atelier is alle ruimte voor creatieve uitspattingen. Schilderen, aan de slag met decopatch of shadowpaint: het kan allemaal. Of maak er een bijzondere culinaire ervaring van en combineer de creativiteit met een kookworkshop. Dit uitje is gericht op gezelligheid, samenwerken, ontdekken, ervaren, genieten en inspiratie opdoen!

● Of duik met z'n allen de keuken in bij Kookstudio Delicio.

Ultiem dagje uit bij UP Events

UP Events in Amsterdam barst van de avontuurlijke groepsuitjes. Leer boogschieten als een pro, leef je uit tijdens een vierkamp en sluit samen de dag gezellig af met een heerlijke BBQ. Net iets uitgebreider dan een clinic en ideaal als teambuilding: lasergame of archery tag. Hilariteit gegarandeerd! Dat geldt ook voor de Robinson Crusoe of een potje bubbelvoetbal. Ben je met een hele grote groep? UP Events organiseert ook bedrijfsfestivals tot wel 5000 personen!

● Bekijk ook deze evenementenbureaus met leuke groepsuitjes.

Foto 4. Daag elkaar uit voor een potje lasergamen! Foto: UP Events

Zeilen naar Marker Wadden

Ook altijd een succes: een dagje op het water. Zeker als je dit combineert met een bezoek aan het nieuwste stukje Nederland, de Marker Wadden. Met de zeilen van een luxe driemaster van NAUPAR boven jullie hoofd wordt dit een avontuur om nooit meer te vergeten. Onderweg kunnen jullie meehelpen met zeilen of lekker ontspannen op het achterdek. Na een mooie tocht legt het schip aan bij het haveneiland, het enige eiland dat je echt kunt bezoeken. Daar wacht een gids van Natuurmonumenten al om jullie een rondleiding te geven. Liever zeilen naar Amsterdam, over het IJsselmeer of zeehonden bekijken op het wad? Ook dat kan. Maak een tussenstop in een leuke havenstad of regel eten aan boord.

● Meer bedrijfsuitjes op een boot.

Ga de strijd aan met oud ijzer

Zoeken jullie iets heel unieks, dan is Schrootstrijd in Dieren het helemaal! De overalls en laskappen liggen al klaar, want hier gaan jullie samen lassen, zagen en bouwen aan een groot kunstwerk of voertuig. Voordat de strijd tussen de verschillende teams begint krijg je de opdracht te horen. Ren daarna snel met je team naar de schroothoop en grijp de onderdelen die jij nodig denkt te hebben! Oude fietsen, buizen, potten en pannen: je mag kiezen wat je wilt en alles krijgt een tweede leven. Met behulp van professionals werk je met echte lasapparaten, haakse slijptollen, plasmasnijders en schuurmachines. De opdracht die je krijgt sluit aan op jullie beroep en technisch inzicht. Na afloop volgt er nog een wedstrijd met de gebouwde voertuigen. Nou maar hopen dat die de eindstreep halen...

Foto 5. Welk team maakt het beste voertuig of ander voorwerp tijdens de Schrootstrijd? Uniek, hilarisch en teambuilding gegarandeerd. Foto: De Spelerij

Schapen drijven

Ook heel apart: schapen drijven bij Hayema Heerd. Zo'n kans om te leren hoe je een koppel schapen door een parcours leidt vind je niet snel! Opgepast, want de schapen houden ervan om jullie voor de gek te houden. Of leer alles over het boerenleven bij een melkveehouderij, waar jullie daadwerkelijk de handen uit de mouwen gaan steken. Het wordt helemaal een teambuilding ervaring als jullie de uitdaging aangaan om de boerderij een paar uur zelf te runnen. Uiteraard houden de boer en boerin een oogje in het zeil en hebben ze ook een paar opdrachten klaarliggen. Te combineren met een bijzondere overnachting op de hooizolder.

Foto 6. Ga voor de winst tijdens het bubbelvoetballen. Foto: UP Events

Laatst gewijzigd: 2023-06-07 13:26:14 · Gepubliceerd: 9 mei 2023 - 5910