Gratis uitjes voor Pinksteren

Kaas proeven, geitjes aaien en wandelen door een vesting

Dagje uit met Pinksteren Redactioneel door
Foto 1. Geitjes knuffelen bij Geertjes Hoeve. Foto: Utrecht Marketing © Jurjen Drenth

archief oud artikel 13 mei 2024 Toerisme Landelijk Een hapje eten, even gezellig een terrasje pakken of een dagje naar de dierentuin. Die vrije dagen lopen aardig in de papieren! Wil je het met Pinksteren gezellig, maar goedkoop houden? Kies dan één van deze gratis uitjes. Hand op de knip en toch een leuke dag!

Met je neus in de kaas

Volendam, Noord-Holland - In het oergezellige Volendam kun je heel wat euro's verliezen aan schattige souvenirtjes, een lollige foto in klederdracht en natuurlijk een flinke portie vis. Maar, je kunt ook besparen! Een bezoekje aan de Cheese Factory is namelijk helemaal gratis. Hier sta je met je neus boven op het productieproces van ons populairste exportproduct: kaas! Iedere dag maken ze in de Volendamse kaasfabriek heerlijke ambachtelijke boerenkaas. De kaasmeisjes geven graag demonstraties of snijden vast een plakje voor je af om te proeven.

Gratis tussen de geiten

Haarzuilens, Utrecht - Ook heel leuk en gratis is een bezoekje aan Geertje's Hoeve. Hier beleef je de charme van het boerenleven op zijn best. Loop lekker rond tussen de geiten en de varkens. En neem een kijkje in de boerderijwinkel, waar eigen gemaakte geitenkaas verkocht wordt. Kinderen kunnen heerlijk spelen in de speeltuin en op het terras smul je van een ambachtelijke pannenkoek!

Foto 2. Haal in de boerderijwinkel lekkere, zelfgemaakte geitenkaas uit de kaasmakerij op Geertje's Hoeve. Foto: Utrecht Marketing © Jurjen Drenth

Pure nostalgie voor noppes

Doesburg, Gelderland - In Museum De Roode Toren reis je terug naar het Doesburg van vroeger. Hier stap je een kruidenierswinkeltje uit 1880 en een nog werkende tabakskerverij uit 1894 binnen. Bijzondere archeologische vondsten uit vervlogen tijden liggen hier on display en in de museumwinkel is het een feest der herkenning voor opa's en oma's. Snoep uit grootmoeders tijd, oude puzzels en nostalgisch speelgoed en meer nostalgie ligt hier voor je klaar. Ook leuk: ontdek in het museum hoe anders Doesburg er rond 1560 en 1655 uitzag. Entree is helemaal gratis, maar een vrijwillige gift wordt natuurlijk op prijs gesteld. En goed nieuws! Het museum is op Eerste én Tweede Pinksterdag geopend.

Budgetproof in Bourtange

Bourtange, Groningen - Als een soort Nederlands Gallië hield de Vesting Bourtange zo'n drie eeuwen stand als verdedigingswerk in de strijd om Groningen. Nu is dit bijzondere vestingstadje een ware attractie. In de vesting kun je het complete stadje bekijken met een historische molen, een protestantse kerk en authentieke huisjes. De toegang tot de vesting is gratis, voor de verschillende musea binnen de vesting geldt wel een entreeprijs.

Op avontuur in de natuur

Opende, Groningen - Het is nog nipt Groningen, maar eigenlijk ligt het Blotevoetenpad Opende ook een beetje in Friesland. Het pad is een avontuur voor kinderen. En eigenlijk ook gewoon hartstikke leuk voor ouders. Trek je schoenen uit en volg het pad door de natuur over een touwbrug, door het water en langs hangmatten. Ideaal voor een relaxte pauze tussendoor. Het pad volgen met schoenen aan kan ook, je kunt van steen naar steen naar eilandjes springen op natte stukken. Maar de beleving is wel écht leuker zonder schoenen! De complete route is ongeveer 2,5 kilometer lang. Het pad is altijd open en de toegang is helemaal gratis! Tip: neem schone kleren en een handdoek mee.

Foto 3. Lekker voordelig een dagje weg in de lente: bekijk 5 leuke gratis dagjes uit met Pinksteren! Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2024-05-16 14:54:13 · Gepubliceerd: 13 mei 2024 - 6633