7 leuke uitjes voor Hemelvaartsdag

Dagje uit op Hemelvaartsdag | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Ga een dagje weg op Hemelvaartsdag of in het hemelvaartweekend

21 mei 2019 Toerisme Landelijk Wat een cadeautje, zo'n doordeweekse vrije dag. Geniet van Hemelvaartsdag en maak er een dagje weg van! Dit zijn 7 leuke uitjes voor Hemelvaartsdag en het hemelvaartweekend.

Foto 1. Geniet samen met de kinderen van het AFRICA NOW festival in het Afrika Museum. Foto: Afrika Museum

Bespeel de waterdrum op AFRICA NOW

BERG EN DAL - Wie de 54 landen van het continent Afrika over één kam scheert, mist een heleboel! Daar kom je wel achter op het AFRICA NOW festival in het Afrika Museum, waar de diversiteit van alle Afrikaanse landen naar je toe komt. Maak kennis met Afrodance tijdens een workshop, bespeel de waterdrum en struin over de Afrika Markt, waar je proeft van soulfood uit Ethiopië en Senegal. Op de woonerven van het museum leer je nog meer over de verschillende culturen tijdens de Afrika tour. Het AFRICA NOW festival is op Hemelvaartsdag, 30 mei, in het Afrika Museum. Een dag voor alle leeftijden - kinderen betalen maar € 1,- entree. Bestel hier tickets voor het festival.

Terug naar vroeger - en dat kun je proeven!

ARNHEM - Reis terug naar het Nederland van vroeger Nederlands Openluchtmuseum. Ontmoet ambachtslieden en boeren, die vertellen over hun dagelijks leven en neem een kijkje bij de smid. In de Canon van Nederland - in het hoofdgebouw - loop je langs alle hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis. En je vindt hier ook de expositie Gruwelijk Lekker: het thema van dit jaar. Ontdek door het hele museum smaken door de eeuwen heen. Wist je dat Nederlanders vroeger gebakken hond aten en gruwden van knoflook en koffie? Wat vind jij? Gruwelijk of Lekker? Proef zelf en ga samen aan de slag in de Suikerwerkplaats en maak een sugar bean of poedersuiker. Leuk om met kinderen te doen!

Tijdelijke actie: bestel tickets met 25% korting voor het Nederlands Openluchtmuseum.

Dagje pretpark in Hellendoorn

HELLENDOORN - Over de kop of juist niet over de kop; een avontuur beleef je hoe dan ook in Avonturenpark Hellendoorn. Dit leuke familiepretpark heeft meer dan dertig attracties en daar zit voor iedere leeftijd zeker iets tussen. De kleintjes gaan op bezoek bij de Berenboom voor een ontmoeting met Baba en Bella, de parkmascottes. Of ze maken een vlucht in de Vliegende Hollander en de Dombomolen. Draaien, vliegen en natuurlijk eindeloos zwaaien naar papa en mama die toekijken. Voor het hele gezin zijn er super leuke waterattracties, zoals de Wild Waterval en de wildwaterbaan Sungai Kalimantan. De grotere kinderen en stoere volwassenen gaan voor een ritje in de Tornado: een achtbaan met looping en kurkentrekker! Een heerlijke dag samen met het hele gezin.

Tip: bestel online tickets met laagste-prijsgarantie, want dan ben je veel goedkoper uit!

Theaterspektakel met humor

ALMERE - Let op: hier komt spektakel! Reis naar de prachtige locatie van theatergezelschap Vis à Vis naast het Almeerderstrand en geniet van hun nieuwste voorstelling. Vis à Vis staat bekend om hun unieke spektakel theater, waarin zware dilemma's voorbij komen, maar altijd in combinatie met comedy. Sinds 22 mei is de voorstelling ROBOT te zien: een verhaal over de toekomst, waarin we misschien met robots samen leven. Betty en Aad, uit de voorstelling ROBOT houden de cybermens op afstand, want ze hebben genoeg aan elkaar. Denken ze. Met humor, liefde en inventiviteit verzetten ze zich tegen de aankoop van een zorgrobot. Maar dan krijgen ze een verrassend aardige cyberbuur, Shiny. Voor Betty althans. Aad’s wereld staat op instorten. Benieuwd geworden? Lees meer over de voorstelling ROBOT van Vis à Vis.

Proef van Indië

DEN HAAG - Op de jaarlijkse Tong Tong Fair wordt de Indische cultuur groots gevierd. Met lekker eten, workshops en allerlei kramen met verschillende producten, die hun oorsprong vinden in de Indische cultuur. Snuif de exotische geuren op terwijl je over de Grand Pasar loopt en wie dorst heeft kan frisse klappermelk met bruine suiker en groene gelatinebolletjes drinken, oftewel tjendol. Er klinkt muziek van krontjongorkesten, er wordt gedanst en er is veel te ontdekken over de (post)koloniale geschiedenis. Een bijzondere happening, die je van 23 mei tot en met 2 juni kunt beleven op het Malieveld in Den Haag.

Tripje naar de tropen in deze vlindertuin

SOMEREN - Of het mooi weer is of niet, dat maakt in de tropische vlindertuin Klein Costa Rica niet uit. Hier is het altijd lekker tropisch! Honderden vlinders hebben het in deze warmte goed naar hun zin en laten zich door bezoekers bewonderen. Ook kun je verschillende prachtig gekleurde vogels spotten in de tuin, die hier gewoon los rondvliegen. Extra leuk: op de hangtouwbrug loop je tussen de toppen van de bomen!

Is Someren te ver weg? Hier vind je nog meer vlindertuinen.

Varen in Friesland

ECHTENERBRUG - Een weids uitzicht, frisse buitenlucht en hopelijk een zonnetje. Op het water kom je helemaal tot rust. Geniet een dagje van de vrijheid en fraaie natuur met je eigen boot en huur een vlet of sloep bij Turfskip Yachtcharter. Vanuit het Friese Echtenerbrug kun je het Tjeukemeer opvaren of de Weerribben verkennen. En je kunt bij Turfskip een picknickmand bestellen, zodat je het water lange tijd niet hoeft te verlaten. Heerlijk! En kun je er na een dag geen genoeg van krijgen? Je kunt de boten ook voor een paar dagen of een week huren.

Wat te doen op Hemelvaartsdag?

Heb je nog steeds geen idee wat te doen met Hemelvaartsdag? Bekijk dan onze uitjes met korting op DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Aan de slag in de Suikerwerkplaats. Foto: Nederlands Openluchtmuseum
Foto 3. Een dagje pretpark! Foto: Hellendoorn
Foto 4. ROBOT, de nieuwe voorstelling van Vis à Vis. Foto: Vis à Vis
Laatst gewijzigd: 2019-05-29 10:54:45 · Gepubliceerd: 2019-05-21 16:28:12 - 14091