Breng Hemelvaart door tussen de paarden

Dagje weg tijdens Hemelvaart |  
Nieuws door
Foto 1. Bekijk de top aan springruiters bij CSI Eindhoven. Foto: Digishots

Ga op Hemelvaart naar een paardensportevenement

23 mei 2022 Sport Landelijk Wat is het beste paard van stal? Rondom Hemelvaart zijn er weer een aantal paardenevenementen waar ze dat proberen vast te stellen. Zie ze gracieus springen over hoge hindernissen, galopperen door het water of in volle vaart een koets door de bossen trekken. Voor paardenliefhebbers is hemelvaartsweekend een mooie tijd! Extra mooi: vier van de vijf evenementen zijn gratis!

26 mei: Concours Hippique Bennekom

Een paard springt hoog over een hindernis, maar dan raken de hoeven van zijn achterbenen toch net de balk. Oei, blijft hij liggen? Ja, dit keer wel! Even later komen de tuigpaarden het veld op voor hun rondjes. Welk paard strekt de voorbenen het mooist? Het Concours Hippique Bennekom duurt één dag, maar alles komt langs: springen, mennen en shows. Vooral de menwedstrijden met Friese paarden zijn een plaatje, want de menners zitten in prachtige klederdracht op de bok. En dit jaar is het feest vanwege het 115e jubileum. Zelfs de koninklijke stallen doen mee met twee bijzondere aanspanningen. Er zijn clinics en ook voor kinderen is er van alles te doen.

26 tot en met 29 mei: CSI Eindhoven

Voor werkelijk spectaculair springwerk ga je naar CSI Eindhoven. Hier komt de crème de la crème uit de springwereld bijeen. De strijd om de Grand Prix van Eindhoven op zondag 29 mei is namelijk de eerste kwalificatiewedstrijd voor zowel het EK als de Olympische Spelen. Maar ook de overige dagen zijn de moeite waard. Donderdag is Ladies Day, met onder andere een show dameszadels rijden. Compleet met historische kostuums. Op Derby Day zaterdag kun je zelf het Derby parcours verkennen, te voet. Ook mooi meegenomen: elke dag is de toegang gratis! In het strodorp kun je naar hartenlust shoppen en voor de kinderen is er een kinderdorp.

26, 28 en 29 mei: Hemelvaartconcours Roden

Het Hemelvaartconcours Roden is een waar spektakel waar je ook gerust je vrienden mee naar toe kunt nemen die wat minder paardenfan zijn. Want naast het concours hippique, de dressuur en op zaterdag de tuigpaarden en men-wedstrijden is er nog veel meer te doen. Kermis bijvoorbeeld, een enorme braderie, een strodorp waar je kunt shoppen en een hapje eten en overal live muziek. Zaterdag eindigt om 22:15 uur met een enorme vuurwerkshow en op zondag kun je oldtimer tractoren bewonderen op de Brink in Roden. Vanaf 12:30 uur maken ze ook een rondrit. Hier heeft de hele familie plezier. Toegang gratis!

26, 27 en 28 mei: paardensport in Fort De Roovere

Omgeven door de wallen van Fort De Roovere, onder de schaduw van de houten Pompejus uitkijktoren, is op 26, 27 en 28 mei de Concours Hippique en Working Equitation Halsteren. Bewonder gratis dressuur- en springwedstrijden en ontdek hoe spectaculair Working Equitation is. Working Equitation is ontstaan vanuit het traditionele werken met runderen en de ruiters strijden met elkaar in vier onderdelen: dressuur, met stijl een obstakelparcours nemen, een speedtrail met obstakels en natuurlijk: werken met runderen. In Fort De Roovere zie je Working Equitation op hoog niveau, want dit is de voorselectie voor het Europese Kampioenschap!

27, 28 en 29 mei: Bronckhorster Paardenmeerdaagse

De Bronckhorster Paardenmeerdaagse zijn een beetje een vreemde eend in de bijt. Dit is namelijk géén wedstrijd, maar er zijn drie routes die ruiters en menners de mooiste plekjes uit de gemeente Bronckhorst laten zien. Helemaal in hun eigen tempo. En daardoor is er ook veel moois te zien voor wie niet meedoet. Je moet er wel even de bossen voor intrekken en een mooi plekje zoeken langs één van de routes. Of pik een plekje langs de zandpaden in het fraaie coulisselandschap. Picknickmand mee en je dag kan niet meer stuk. Of ga naar evenemententerrein De Hietmaat in Hengelo (GLD), waar iedereen start en finisht.

Extra tip: Concours Hippique Eext tijdens Pinksteren

Tijdens het pinksterweekend komen liefhebbers van paardensport helemaal aan hun trekken op het Nationaal Concours Hippique Eext, dat maar liefst vier dagen duurt. De vrijdag is helemaal gewijd aan dressuur, compleet met kür op muziek vanaf 19:00 uur. Zaterdag, zondag en maandag zie je spectaculaire sprongen en op maandag komen ook tuigpaarden aan bod. Allemaal op een fraai zandterrein midden tussen de historische boerderijen van Eext.

Ook interessant

Foto 2. Tijdens het Concours Hippique Bennekom is van alles te zien: springen, mensport, tuigpaarden, shows en nog veel meer. Foto: Vereeniging tot bevordering der paardenfokkerij in Gelderland-Bennekom

Laatst gewijzigd: 2022-05-25 09:24:11 · Gepubliceerd: 2019-05-26 22:19:07 - 3724