Vier Pinksteren tussen de Vikingen

Dagjes uit op Eerste en Tweede Pinksterdag |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Ga een historisch dagje uit op Eerste of Tweede Pinksterdag

7 juni 2019 Geschiedenis Landelijk Woeste Vikingen, koene ridders en elegante jonkvrouwen. Je ontmoet ze allemaal tijdens Pinksteren! Ga een dagje uit en reis terug naar het verleden. Voor even waan je je in de middeleeuwen - of zelfs in de prehistorie.

Foto 1. Beleef Eerste en Tweede Pinksterdag tussen de Vikingen! Foto: Archeon.

Vikingfeestje in het preHistorisch Dorp

De Vikingen komen! Van zaterdag 8 juni tot en met maandag 10 juni komen bijna driehonderd krijgers samen op het Vikingfestival in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Bezoek een kampement vol ambachtslieden, handelaars en krijgers en hun vrouwen en kinderen. Alles is tot in detail opgezet, waardoor je je écht even in het verleden waant en een kijkje in het dagelijks leven van duizend jaar geleden krijgt. Bekijk oude ambachten, wapendemonstraties en spectaculaire shows. Speel spelletejs van toen, dans mee op vroegmiddeleeuwse muziek en shop op de historische Vikingmarkt. Let wel: op de markt kun je natuurlijk niet pinnen - want dat konden ze vroeger ook niet. Verkleed komen mag!

Beleef de middeleeuwen op het Muiderslot

De middeleeuwen komen tot leven rond het Muiderslot in Muiden! Bezoek tijdens de pinksterdagen het Middeleeuws Kampement. Hier trainen ridders voor de volgende veldslag, terwijl jonkvrouwen het kamp draaiende houden. Ontdek hoe het was om een ridder te zijn en volg workshops in zwaard- en vechtkunsten. Kinderen kunnen zelfs meedoen aan een kinderveldslag! In het kampement lopen ook bewoners rond, die je op Tweede Pinksterdag graag meer vertellen over hun leven in de middeleeuwen. Het kamp vind je op zondag 9 juni en maandag 10 juni rond het Muiderslot. Het slot zelf is op deze dagen ook te bezoeken, maar dan geldt er wel een toeslag van € 2,50 op de reguliere entreeprijs. Boek online tickets voor het Muiderslot.

Ontmoet woeste Vikingen in Archeon

Nog een plek waar Vikingen samenkomen om Pinksteren te vieren: Archeon. In Alphen aan den Rijn slaan de strijders hun kamp op, inclusief gezellige markt vol authentieke producten. Zeep, honingwijn, speelgoed, sieraden: in tal van kraampjes is van alles te koop. De Vikingen zitten niet stil en geven dagelijks demonstraties met wapens en oude harnassen. Je mag ze ook alles vragen over hun dagelijks leven in de vroege middeleeuwen. Op zondag 9 juni en maandag 10 juni is er in Archeon ook traditiegetrouw een brunch in de Romeinse Herberg en een indrukwekkende Pinksterprocessie met onder anderen wimpeldragers, vuurdragers en zingende processiegangers. Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets kaarten voor Archeon met 25% korting!

Meer met Pinksteren

Foto 2. Doe met met historische workshops en ontdek hoe mensen vroeger leefden. Foto: Muiderslot.

Laatst gewijzigd: 2021-05-12 14:43:37 · Gepubliceerd: 2019-06-06 14:10:14 - 4042