1

Vier Pinksteren tussen de Vikingen

Ga een historisch dagje uit op Eerste of Tweede Pinksterdag

Dagjes uit op Eerste en Tweede Pinksterdag Nieuws door
Foto 1. Beleef Eerste en Tweede Pinksterdag tussen de Vikingen! Foto: Archeon.

archief oud artikel 7 juni 2019 Geschiedenis Landelijk Woeste Vikingen, koene ridders en elegante jonkvrouwen. Je ontmoet ze allemaal tijdens Pinksteren! Ga een dagje uit en reis terug naar het verleden. Voor even waan je je in de middeleeuwen - of zelfs in de prehistorie.

Vikingfeestje in het preHistorisch Dorp

De Vikingen komen! Van zaterdag 4 juni tot en met maandag 6 juni komen een heleboel ridders samen op het Ridderfest in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Bezoek een kampement vol ambachtslieden, handelaars en krijgers en hun vrouwen en kinderen. Alles is tot in detail opgezet, waardoor je je écht even in het verleden waant en een kijkje in het dagelijks leven van duizend jaar geleden krijgt. Bekijk oude ambachten, wapendemonstraties en spectaculaire shows. Speel spelletejs van toen, dans mee op vroegmiddeleeuwse muziek en shop op de historische Vikingmarkt. Let wel: op de markt kun je natuurlijk niet pinnen - want dat konden ze vroeger ook niet. Verkleed komen mag!

Beleef de middeleeuwen op het Muiderslot

De middeleeuwen komen tot leven rond het Muiderslot in Muiden! Bezoek tijdens de pinksterdagen het Middeleeuws Kampement. Hier trainen ridders voor de volgende veldslag, terwijl jonkvrouwen het kamp draaiende houden. Ontdek hoe het was om een ridder te zijn en volg workshops in zwaard- en vechtkunsten. Kinderen kunnen zelfs meedoen aan een kinderveldslag! In het kampement lopen ook bewoners rond, die je op Tweede Pinksterdag graag meer vertellen over hun leven in de middeleeuwen. Het kamp vind je op zondag 9 juni en maandag 10 juni rond het Muiderslot. Het slot zelf is op deze dagen ook te bezoeken, maar dan geldt er wel een toeslag van € 2,50 op de reguliere entreeprijs. Boek online tickets voor het Muiderslot.

Ontmoet woeste Vikingen in Archeon

Nog een plek waar Vikingen samenkomen om Pinksteren te vieren: Archeon. In Alphen aan den Rijn slaan de strijders hun kamp op, inclusief gezellige markt vol authentieke producten. Zeep, honingwijn, speelgoed, sieraden: in tal van kraampjes is van alles te koop. De Vikingen zitten niet stil en geven dagelijks demonstraties met wapens en oude harnassen. Je mag ze ook alles vragen over hun dagelijks leven in de vroege middeleeuwen. Op zondag 9 juni en maandag 10 juni is er in Archeon ook traditiegetrouw een brunch in de Romeinse Herberg en een indrukwekkende Pinksterprocessie met onder anderen wimpeldragers, vuurdragers en zingende processiegangers. Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets kaarten voor Archeon met 25% korting!

Meer met Pinksteren

Foto 2. Doe met met historische workshops en ontdek hoe mensen vroeger leefden. Foto: Muiderslot.

Laatst gewijzigd: 2023-05-26 09:33:59 · Gepubliceerd: 7 juni 2019 - 4253

Activiteiten Het preHistorisch Dorp

Binnen enkele weken te bezoeken

Romeinse Dagen


Het preHistorisch Dorp in Eindhoven staat in het hemelvaartsweekend volledig in het teken van de Romeinse tijd. Van 9 t/m 12 mei kom je in het hele museum Romeinen tegen en ontdek je hoe het leven...

Vikingfest


Met Pinksteren is het weer zover: van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei strijken er honderden Vikingen in het preHistorisch Dorp neer. Het is tijd voor Vikingfest!

Later dit jaar

Ambachten van Vroeger


Vier midzomer in het preHistorisch Dorp tijdens Ambachten van Vroeger. Op 22 en 23 juni ontdek je hoe ambachtslieden vroeger met hun eigen handen te werk gingen. Een leerzaam en leuk weekend waarin...

Middeleeuwse Jaarmarkt


De zomer is bijna ten einde en dat viert het preHistorisch Dorp met een groot middeleeuws jaarfeest op 24 en 25 augustus. In het openluchtmuseum van Eindhoven is er een grote jaarmarkt in...

Activiteiten Museumpark Archeon

Vanaf volgende week te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Binnen enkele weken te bezoeken

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!