1

Slapen tussen wolven en beren in Pairi Daiza

Nieuw themagebied The Last Frontier is open

Dierentuin Pairi Daiza Nieuws door
Foto 1. In The Last Frontier vind je het nieuwe resort waar je kunt logeren omringd door beren en wolven. Foto: Pairi Daiza

archief oud artikel 21 juni 2019 Toerisme Brugelette, Henegouwen Een nieuwe wereld wacht in Pairi Daiza. De Belgische dierentuin opende op 22 juni een nieuw fascinerend themagebied: The Last Frontier. Een gebied gebaseerd op de natuur in Brits-Colombia. Waar wolven huilen, je bruine en zwarte beren tegenkomt en waar je mag blijven slapen!

Tien nieuwe diersoorten

Pairi Daiza is al de grootste dierentuin van de Benelux, maar dat is voor het park geen reden om stil te zitten. Op 22 juni opent een nieuw themagebied van acht hectare met de welluidende naam The Last Frontier. Bezoekers krijgen hier het gevoel in Brits-Colombia te zijn - een streek tussen West-Canada en het zuiden van Alaska. Een groot bos met sparren en andere naaldbomen biedt ruimte aan veel verschillende diersoorten, die oorspronkelijk in deze regio voorkomen. Bezoekers komen onder meer bruine beren, zwarte beren, Stellerzeeleeuwen, een roedel wolven, poema's, elanden en bevers tegen. Wist je dat die Stellerzeeleeuw de grootste zeeleeuwensoort ter wereld is en mannetjes soms wel een ton wegen? Indrukwekkend! The Last Frontier, het is een titel die staat voor het laatste onontdekte gebied. Maar of het echt het laatste is om te verkennen in Pairi Daiza? Waarschijnlijk niet! Er liggen nog genoeg plannen op stapel in dit ambitieuze dierenpark en uiterlijk begin 2020 opent alweer een nieuw stuk park met als thema het poolgebied, Terre du Froid. Hier zullen ook ijsberen leven, een diersoort die nog niet te zien is in Pairi Daiza.

Hoor je de wolven huilen?

Wie echt wil ervaren hoe het is in de Canadese natuur, blijft slapen in The Last Frontier. In het gebied vind je een mooi resort met een hotel en meerdere huisjes. In totaal is er ruimte voor 250 gasten, die in slaap vallen omgeven door de natuur en de dieren. Je hebt keuze uit een overnachting in het hotel Paddling Bear, in een Native Village of in een Full Moon Lodge. De huisjes hebben een bubbelbad en een privé sauna. Gasten van het resort mogen The Last Frontier buiten openingstijden bezoeken en hebben een mooi zicht op de verschillende dieren vanuit hun verblijf. Het is voor het eerst dat Pairi Daiza bezoekers de mogelijkheid biedt om te overnachten op het park. De tarieven van de overnachting zijn wel hoog; een verblijf in een familiekamer in het hotel kost € 517,- per nacht.

Foto 2. In The Last Frontier leven bruine en zwarte beren. Foto: Pairi Daiza
Foto 3. Ook kom je er verschillende soorten wolven tegen. Foto: Pairi Daiza
Foto 4. Blijf logeren met zicht op de dieren in The Last Frontier. Foto: Pairi Daiza

Laatst gewijzigd: 2019-06-24 15:07:01 · Gepubliceerd: 21 juni 2019 - 637