Ga op avontuur in het nieuwe Bellewaerde Aquapark

Gloednieuw zwemparadijs is open - met unieke glijbaan voor groepen

Bellewaerde Aquapark   Nieuws door
Foto 1. Bellewaerde Aquapark in Ieper is open! Foto: campagnebeeld Bellewaerde Aquapark

3 juli 2019 Toerisme Ieper, West-Vlaanderen Met de stroom van de rivier mee onder een waterval door zwemmen, even schuilen in een grot en met z'n allen tegelijk van een unieke glijbaan af. Op 1 juli opende het nieuwe Bellewaerde Aquapark: een reisje over de grens waard naar het Belgische Ieper.

Alsof je zwemt in de baai van een tropisch eiland

Witte muren, azuurblauw water en veel groene planten in Bellewaerde Aquapark geven je het gevoel alsof je op een tropisch eiland bent. In de baai ligt een oud schipwrak waar je op en in kunt klauteren, een riviertje voert je mee onder een waterval door en er is een heuse grot om lekker in rond te spetteren. In dit tropische zwemparadijs zwem je zelfs langs een aquarium met echte vissen. Leuk: je kunt via een klimwand uit het water klimmen. En er is nog meer te klimmen, want boven het water steekt een spannende klimtoren uit vol kantelende emmers en onverwachte waterstralen.

Glij samen van de Aquaventure

Met een vaart de glijbaan af kan ook in het nieuwe aquapark. Glij door de regenboog glijbaan, stap met het hele gezin op de extra brede Maxi Splash, of race tegen elkaar op de Splash Clash. Het is meteen te zien wie voorop ligt, want de glijbaan van de snelste glijder kleurt groen en de andere baan rood. Helemaal spannend is de Aquaventure, een brede glijbaan waar je met zijn vieren tegelijk in een grote band af kunt roetsjen. Gillend van de pret door bocht na bocht en dan opeens schiet je met een vaart de buitenlucht in, waar je eindigt op een landingsplatform in de vorm van een groot blad. Deze glijbaan is uniek in Europa!

Relaxen tussen het groen

De planten in Bellewaerde Aquapark zijn allemaal echt. In zo'n groene omgeving is het lekker liggen op de ligstoelen. Bij mooi weer gaat de ligweide buiten open. Wat eten of drinken kan bij de Aqua Bistro, met goed uitzicht op de waterspeelplek voor jonge kinderen.

Tip: bezoek ook eens aan dezelfde weg Bellewaerde Park: een combinatie van een attractiepark en een dierentuin.
Foto 2. Welk team is het snelst beneden? Foto: Bellewaerde Aquapark / Frédéric Labeye
Foto 3. Met de Aquaventure eindig je buiten op een groot 'blad'. Foto: Bellewaerde Aquapark / Frédéric Labeye
Foto 4. Drijf de lazy river af onder de waterval door. Foto: Bellewaerde Aquapark / Frédéric Labeye
Foto 5. Spelen en klauteren op het schip. Foto: Bellewaerde Aquapark / Frédéric Labeye

Laatst gewijzigd: 2019-07-05 17:31:45 · Gepubliceerd: 2019-06-28 17:39:42 - 1054