Hoezee: Paleis Noordeinde opnieuw open deze zomer

Dagje uit in Den Haag | Nieuws door

Paleis Noordeinde en Koninklijke Stallen vanaf 3 augustus open

2 juli 2019 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Voorgaande jaren achter het koninklijke net gevist? Deze zomer krijg je een nieuwe kans! Vanaf 3 augustus zijn Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen opnieuw te bezichtigen. Treed hier letterlijk in de voetsporen van koning Willem-Alexander en bewonder onder andere de Balkonkamer en de Marot-eetzaal. Je hebt wel een kaartje nodig. De ticketverkoop start 4 juli - wees er snel bij, want de verkoop gaat elk jaar hard. In 2016 stelde koning Willem-Alexander zijn Haagse werkpaleis voor het eerst open voor publiek.

Foto 1. Vanaf 3 augustus is het Paleis Noordeinde in hartje Den Haag te bezoeken. Wees er snel bij Ticketverkoop start 4 juli. Foto: DagjeWeg.NL.

Werkpaleis koning Willem-Alexander

Welke foto's heeft de koning in zijn kantoor hangen? Lijkt zijn bureaustoel op een troon? Deze zomer dwaal je op je gemakje rond in het paleis waar koning Willem-Alexander iedere dag het land regeert tijdens de zomeropenstelling van Paleis Noordeinde. Wandel door de historische ruimtes en bewonder koninklijke meubels en schilderijen. Er is zelfs nog een tafel uit de periode van Wilhelmina te zien. De medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis vertellen je graag meer over de prachtige zalen.

Koninklijke Stallen

Dat ook paardenstallen koninklijk kunnen zijn, ervaar je eveneens tijdens deze unieke zomeropenstelling. Naast Paleis Noordeinde kun je een kijkje nemen in de Koninklijke Stallen. Vanaf 3 augustus zijn ook de stallen vier zaterdagen geopend. Het Koninklijk Staldepartement is daarnaast ook op de vier vrijdagmiddagen vanaf 2 augustus te bezoeken. Grijp je kans om de traditionele paarden, koetsen en het wagenpark van de Dienst van het Koninklijk Huis te bewonderen!

Foto 2. Maak er een dagje Den Haag van en bewonder allerlei architectonische hoogstandjes. Foto: DagjeWeg.NL.
Laatst gewijzigd: 2019-07-03 09:16:39 · Gepubliceerd: 2 juli 2019 - 814