10 x op stap met kinderen in Rotterdam

De tien leukste dingen die met kinderen kunt doen in Rotterdam

Dagje weg in Rotterdam   Redactioneel door
Foto 1. Laden en lossen aan de kade bij Professor Plons. Foto: Maritiem Museum © Mike Bink.

23 juli 2022 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Rotterdam alleen leuk als stedentrip voor volwassen? Dacht het niet! De tweede stad van het land heeft ook genoeg te bieden aan jonge bezoekers. De redactie van DagjeWeg zet tien bijzondere Rotterdamse kinderattracties op een rij.

1. Maritiem Museum

Wanneer je aan Rotterdam denkt dan denk je al gauw aan de haven. Op en rondom het water is genoeg te doen voor kinderen. Het Maritiem Museum is een uitstekend startpunt. In de kindertentoonstelling Professor Plons (van 4 tot 9 jaar) kun je vissen vangen, containers scannen en scheepsvracht lossen. Zelf aan boord stappen kan ook. In de Leuvehaven liggen diverse, oude schepen waar je kan zien hoe de schipperskinderen van vroeger leefden. Boek je tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg Bestel je tickets eenvoudig online!.

2. Splashtours

En dan het water op! In Rotterdam kan dan niet alleen per boot (bijvoorbeeld in de razendsnelle watertaxi’s), maar ook met een amfibievoertuig van Splashtours. Ervaar zelf hoe de bus te water gaat en plots verandert in een schip.

3. Kids Marina

Nog leuker dan gevaren worden is zelf varen! Dat kan bij Kids Marina. In een afgesloten deel van de Leuvehaven mogen kinderen zelf aan het roer zitten en voelen hoe het is om een echte schipper te zijn. Heb je een kaartje van het Maritiem Museum op zak, dan ontvang je korting.

4. Villa Zebra

Liever iets aan land doen? Dat kan. Rotterdam heeft een speciaal kinderkunstmuseum. Villa Zebra heeft tentoonstellingen voor twee leeftijdsgroepen (2 tot 6 jaar en van 7 tot 12 jaar). Daarnaast zijn er vaak workshops. Tijdens de Klooimiddagen (reserveren niet verplicht) mag je zelf kunst maken. Bestel nu je tickets via DagjeWeg.NL Tickets.

5. Dutch Pinball Museum

Net als Villa Zebra is ook het Dutch Pinball Museum te vinden op de zuidoever van de Maas. Het museum begon ooit als privécollectie en is nu de grootste verzameling flipperkasten van Nederland. Het beste nieuws: nadat je entree heb betaald, mag je onbeperkt flipperen!

6. Kijkkubus

Zou je kunnen wonen in een huis waar alle muren scheef zijn? De kubuswoningen in de binnenstad van Rotterdam staan op palen boven een doorgaande weg. Ze werden ontworpen door architect Piet Blom. De Kijkkubus is de enige kubuswoning die is opengesteld voor het publiek.

7. Speelfabriek

Op een steenworp afstand van de Kijkkubus vind je de Speelfabriek, een speelwerkplaats van kinderen van 5 tot 12 jaar. Maak zelf zeep, speel met de vliegbuizen of doe een wedstrijd met je zelfgebouwde raceauto’s.

8. Pannenkoekenboot

Honger gekregen? De Markthal en de markt zitten om de hoek. Je kan er ook voor kiezen om op het water te eten en aan boord te stappen van de Pannenkoekenboot. Tijdens de 75 minuten durende vaart mag je onbeperkt pannenkoeken eten.

9. Euromast

Wanneer je de lucht in wilt, is er natuurlijk geen betere optie dan de 185 meter hoge Euromast. Vanaf het restaurant, op een hoogte van 96 meter, lunch of dineer je met een prachtig uitzicht op de binnenstad en de rivier, maar je kan er ook voor kiezen om aan de voet van de mast te picknicken in het park. En wist je dat je in zomerweekenden ook kan abseilen en tokkelen van de Euromast?

10. SS Rotterdam

Nachtje blijven slapen? Overweeg dan een bezoek aan de SS Rotterdam. Dit enorme stoomschip (228 meter!) voer vroeger naar New York. De SS Rotterdam ligt aan de kade in Katendrecht. Deze havenbuurt zit vol met leuke restaurants en op de kop van de pier ligt een grote speeltuin. Ook goed om te weten: ook zonder overnachting mag je ontbijten op de SS Rotterdam.

Dagje uit in Rotterdam

Foto 2. Aan de slag in Villa Zebra. Foto: Hester Blankenstijn
Foto 3. Kinderen op de steiger bij Kids Marina, klaar om te varen! Foto: Kids Marina.

Laatst gewijzigd: 2022-07-21 11:44:20 · Gepubliceerd: 2019-07-04 12:31:33 - 14422