Weer of geen weer: deze 7 indoor uitjes zijn altijd leuk

Indoor uitjes in de herfstvakantie | Nieuws door

Herfstvakantie uitjes voor als het regent

4 oktober 2019 Toerisme Landelijk Onweer en regen? We kunnen er wel tegen, maar een lekker warm en droog dagje uit is ook fijn. Daarom heeft DagjeWeg.NL de leukste indoor uitjes in de herfstvakantie op een rij gezet. Bekijk deze top 7 en trek eropuit.

Foto 1. Wie durft een rog of haai te aaien bij piratenpark en zeeaquarium Het Arsenaal? Foto: LMG Strategie + Creatie / Het Arsenaal

Griezel bij de reptielenshow in de Orchideeën Hoeve

LUTTELGEEST - Hoe guur het weer ook is, in de Orchideeën Hoeve waan je je heerlijk op vakantie in de tropen. Wandel langs duizenden orchideeën en tussen fraaie vlinders en papegaaien. Van 19 tot en met 27 oktober is het feest, want de Orchideeën Hoeve bestaat dit jaar maar liefst honderd jaar! Geniet van Caribische livemuziek in de Zwevende Bloementuin, bewonder het gloednieuwe Malawi aquarium dat wordt geopend en bezoek de spectaculaire reptielenshow. Als je durft, want reptielenspecialist Ferry Torrez en ranger Richard brengen meterslange wurgslangen, gevaarlijke schorpioenen en een griezelige Teju naar het Jungletheater!

Maak je eigen kosmos in Rijksmuseum Boerhaave

LEIDEN - Wist je al dat het Europese Museum van 2019 in Nederland ligt? In Leiden! Daar vind je het superleuke Rijksmuseum Boerhaave en dat zeggen wij niet alleen, maar ook de internationale jury van deze oudste en meest prestigieuze museumprijs in Europa. In dit museum maak je kennis met de wereld van de wetenschap via bijzondere exposities en topstukken, maar kun je ook veel zelf doen. Ga op een echte ontdekkingsreis op Schateiland Boerhaave, ontdek vreemde planten en dieren, doe proefjes en vind je weg met behulp van de sterren en de zon. Of ga met je eigen dokterstas op pad door Rijksmuseum Boerhaave en ontdek de wondere wereld van jouw eigen lichaam. Tijdens de herfstvakantie is er nog veel meer te doen: maak je eigen mini-kosmos, een mooie lampion of je eigen fantasiedier en ontdek dat wiskunde wel leuk kan zijn tijdens een bijzondere speurtocht. Koop nu je tickets voor Rijksmuseum Boerhaave met &euro 2,- korting!

Ontmoet de blauwe locomotief in 't Modelspoor Museum

SNEEK - Een uitje voor treinfans: het Nationaal Modelspoor Museum. Hier zie je de hoge snelheidstrein naast de eerste blikken treinen en kom je alles te weten over de treinen van toen en nu. Druk op de knop en laat die Zwitserland trein maar naar de plek van bestemming toeven. Tijdens de herfstvakantie kunnen de kinderen lekker spelen en bouwen met treinspeelgoed, zelf modelspoorbanen bedienen en zich machinist voelen in de treinsimulator. Voor jonge kinderen is het extra feest, want de blauwe locomotief uit de bekende tv serie Thomas de Trein komt langs! Ga op de foto met een 'blauwe dikke conducteur' en laat je op maandag, woensdag of vrijdag schminken als blauwe locomotief. Toettoet!

Ga op verhalenreis in het Kinderboekenmuseum

DEN HAAG - Lekker thuisblijven deze herfstvakantie, maar ook zin om op reis te gaan? Stap dan niet op de fiets, in de auto of het vliegtuig, maar open een boek! Boeken brengen je naar verre en vreemde oorden in je luie stoel. Nog leuker: doe allebei en ga naar het Kinderboekenmuseum. Daar kun je deze herfstvakantie op verhalenreis met de Verhalendame. Schuif aan en laat je vervoeren.

Speur rond in een klooster

TER APEL - Oktobermaand is kindermaand bij Museum Klooster Ter Apel. Kinderen kunnen tijdens de herfstvakantie leuke speurtochten doen. Doe een monnikspij aan en ga op onderzoek met behulp van een kloosterkaart. Of doe de fotospeurtocht en vind alle voorwerpen. En neem ook even de tijd voor het Geur- en Kleurspel met de verschillende kruidenpotten in de ziekenzaal. De activiteiten zijn in oktober ook op de woensdagmiddagen en weekenden buiten de herfstvakantie. Tip: kinderen van vier tot en met twaalf jaar mogen in de weekenden gratis naar binnen! Wel samen met een betalende volwassene.

Voel je een piraat in Het Arsenaal

HET ARSENAAL - Voor alle robbedoezen en boefjes die dol zijn op piraten is Het Arsenaal een waar walhalla. Bandana om, ooglapje voor en kijk of je het in je hebt om een echte schavuit te zijn. Leer een kanon afvuren, vier feest met skeletten, beleef een spannende zeeslag in de scheepssimulator en trotseer de krokodil in de Schatvijver. Minder een piratenfan, maar wel dol op de zee en alles wat daar leeft? Daal dan af in het zeeaquarium en zie de vissen boven je zwemmen. Wie durft een haai of rog te aaien? Duik nog lager in de onderzeeër, test of je zeebenen hebt en ontdek de mooiste koralen en zeewezens in het Great Barrier Reef aquarium. Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets en krijg een gratis bandana en ooglapje bij je tickets voor Het Arsenaal.

Stort je in de virtuele wereld bij Enversed

EINDHOVEN - Op stap met tieners in de herfstvakantie die liever gamen? Maak er een VR avontuur van bij Enversed, het grootste virtual reality center van Europa. Ervaring met gamen of VR is niet nodig, want hier word je van begin tot eind begeleid. De games zijn speciaal gemaakt door het team van Enversed. Geen idee wat jullie willen beleven? Dan kunnen de begeleiders adviseren wat het best bij jullie past. Tussendoor en na afloop is het goed toeven in de gezellige horecaruimte met uitzicht op de VR-rooms.

Bekijk ook deze VR rooms en VR experiences door heel Nederland.

Foto 2. De blauwe locomotief uit de tv-serie Thomas de Trein komt deze herfstvakantie naar het Nationaal Modelspoor Museum. Foto: Janna Blom / Nationaal Modelsporen Museum
Foto 3. In de reptielenshow maakt het publiek onder andere kennis met deze vier meter lange tijgerpython. Foto: De Orchideeën Hoeve
Foto 4. Maak kennis met virtual reality in het grootste VR center van Europa: Enversed. Foto: Enversed

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-01-15 10:11:47 · Gepubliceerd: 2019-10-04 14:20:06 - 6396