Weer of geen weer: deze 7 indoor uitjes zijn altijd leuk

Indoor uitjes in de herfstvakantie |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Herfstvakantie uitjes voor als het regent

14 oktober 2020 Toerisme Landelijk Onweer en regen? We kunnen er wel tegen, maar een lekker warm en droog dagje uit is ook fijn. Daarom heeft DagjeWeg.NL de leukste indoor uitjes in de herfstvakantie op een rij gezet. Bekijk deze top 7 en trek eropuit. Met tieners op stap? Dan is de laatste tip extra interessant!

Foto 1. Ook kleuters vermaken zich prima bij Het Scheepsvaartmuseum deze herfstvakantie. Foto: Het Scheepsvaartmuseum © Igor Roelofsen

Ga op jungle speurtocht in de Orchideeën Hoeve

LUTTELGEEST - Hoe guur het weer ook is, in de Orchideeën Hoeve waan je je heerlijk op vakantie in de tropen. Wandel langs duizenden orchideeën en tussen fraaie vlinders en papegaaien. In de herfstvakantie staat de Orchideeën Hoeve in het teken van Aart Stokstaart. Deze grote knuffelige 'directeur' van het junglepark loopt de hele vakantie rond in het park én daagt je uit om op avontuur te gaan. Met de nieuwe speurtocht 'Aart en de verloren parel' bijvoorbeeld, die je via geheime wildpaden, gammele touwbruggen en enge grotten door het park leidt. En natuurlijk met spannende opdrachten. Er is ook een makkelijke versie voor jonge kinderen. En daarna lekker spelen in de overdekte junglespeeltuin in het Mangrovebos.

Maak zelf hoestdrank in Rijksmuseum Boerhaave

LEIDEN - In Rijksmuseum Boerhaave maken kinderen kennis met de wereld van de wetenschap via bijzondere exposities en topstukken, maar kunnen ze ook veel zelf doen. Op een echte ontdekkingsreis in Schateiland Boerhaave, vreemde planten en dieren ontdekken, proefjes doen en de weg vinden met behulp van de sterren en de zon. Of ga met je eigen dokterstas op pad door Rijksmuseum Boerhaave en ontdek de wondere wereld van je eigen lichaam. Tijdens de herfstvakantie is er nog veel meer te doen: je eigen snavelmasker maken (zoals de dokters in de middeleeuwen droegen) of een hoestdrankje. En de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis ontdekken met het Canon-speurspel. Ook het Waterland op de binnenplaats van het museum - met een spannende waterbaan vol sluisjes en waterraderen - is de hele herfstvakantie nog open.

Speur rond in een klooster

TER APEL - Oktobermaand is kindermaand bij Museum Klooster Ter Apel. Kinderen kunnen tijdens de herfstvakantie leuke speurtochten doen. Ga op onderzoek met behulp van een kloosterkaart en dwaal door de Kruisgangen op zoek naar voorwerpen in de verschillende kloostervertrekken. Zo ontdek je hoe de Kruisheren hier woonden en werkten. Of doe de fotospeurtocht en vind alle voorwerpen. De speurtochten zijn er voor verschillende leeftijden. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar mogen in de herfstvakantie gratis naar binnen! Wel samen met een betalende volwassene.

Tijdreis in het Kinderboekenmuseum

DEN HAAG - Lekker thuisblijven deze herfstvakantie, maar ook zin om op reis te gaan? Stap dan niet op de fiets, in de auto of het vliegtuig, maar open een boek! Boeken brengen je naar verre en vreemde oorden in je luie stoel. Je kunt zelfs een reis maken in de tijd. Naar de ridders in de middeleeuwen bijvoorbeeld, of het oude Romeinse rijk. In het Kinderboekenmuseum kun je deze herfstvakantie zelfs een een tijdreis kaart maken met daarop de reizen van jouw historische boekenheld. Schuif aan en laat je vervoeren naar het verleden.

Varen door de tijd in het Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - Een prachtige oude clipper bezoeken en daarna je eigen droomschip tekenen. Luisteren naar de spannende verhalen van de bemanning op hun bark Europa die over alle wereldzeeën heeft gezworven. En puzzels oplossen in de familiekijktocht 'Noord zuid, eropuit!' Er is deze herfstvakantie van alles te doen in Het Scheepvaartmuseum. Ook de gratis audiotour is geschikt voor kinderen en neemt jullie mee door de tijd. Naar de tijd van Michiel de Ruyter bijvoorbeeld, om erachter te komen wie hem vermoord heeft. Voor de kleuters is er een speciaal kleuterprogramma 'Waar is het schip?' Extra leuk: bij DagjeWeg.NL Tickets bestel je tickets met 20% korting!

Voel je een piraat in Het Arsenaal

HET ARSENAAL - Voor alle robbedoezen en boefjes die dol zijn op piraten is Het Arsenaal een waar walhalla. Bandana om, ooglapje voor en kijk of je het in je hebt om een echte schavuit te zijn. Leer een kanon afvuren, vier feest met skeletten, beleef een spannende zeeslag in de scheepssimulator en trotseer de krokodil in de Schatvijver. Minder een piratenfan, maar wel dol op de zee en alles wat daar leeft? Daal dan af in het zeeaquarium en zie de vissen boven je zwemmen. Wie durft een haai of rog te aaien? Duik nog lager in de onderzeeër, test of je zeebenen hebt en ontdek de mooiste koralen en zeewezens in het Great Barrier Reef aquarium.

Virtuele avonturen bij VR World Breda

BREDA - Op stap met tieners in de herfstvakantie die liever gamen? Maak er een VR avontuur van bij VR World Breda, waar ze de wildste dromen echt kunnen beleven. Hier kunnen ze vliegen als een vogel, het circuit te bedwingen als een echte Formule 1 coureur of strijden tegen robots. Spannend! Of kies één van de bloedstollende VR Escaperooms en stap in een labyrint vol puzzels en raadsels. Overal klinken geluiden en je ziet van alles bewegen, maar hoe kun je ontsnappen? Fans van Assasin's Creed willen natuurlijk Escape The Lost Pyramid spelen: een virtuele wereld die is gebaseerd op de game Assassin's Creed Origins.

Foto 2. Stap in een virtuele wereld bij VR World Breda en beleef met het hele gezin spannende avonturen. Foto: VR World Breda

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-10-15 15:41:00 · Gepubliceerd: 2019-10-04 14:20:06 - 7663