7x proeven en proosten

Cheers to dagjes weg! 7 leuke alcoholische dagjes uit

Proeverijen en brouwerijen Redactioneel door
Foto 1. Hmm, een biologisch biertje van Bierderij Waterland in Monnickendam. Foto: Bierderij Waterland.

25 oktober 2021 bijgewerkt: 28 juni 2022 Cultuur Landelijk Lekker hoor, van tijd tot tijd een ijskoud biertje. Of een kleurrijke cocktail voor een extra dosis vakantiegevoel. En af en toe kan er niets chiquer voelen dan een kaasplankje met een lekker wijntje erbij. Cheers! Met deze proeverijen, brouwerijen en cocktailworkshops ben je wel even zoet. Wij zetten de leukste alcoholische dagjes uit voor je op een rijtje.

House of Bols Cocktail & Genever Experience

AMSTERDAM - Ken je dat gevoel van luxe en glamour als je aan de perfecte cocktail nipt? Alsof je persoonlijkheid in een glaasje is gegoten, met net dat beetje extra. Precies dát sfeertje hangt er in House of Bols Cocktail & Genever Experience. In de Mirror Bar staan professionele bartenders voor je klaar om de perfecte cocktail naar keuze te shaken. Maar voor je daar bent, ga je in het gebouw op reis langs allerlei smaken en aroma's. Leuk: experimenteer zelf met smaken, geuren en kleuren in de Hall of Taste. Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets. € 6,- korting per ticket.

Bavaria Brouwerijtour

LIESHOUT - Bij Bavaria brouwen ze niet alleen bier, maar houden ze een familietraditie in ere. Deze beroemde brouwerij wordt al zo'n driehonderd jaar door de familie Swinkels draaiende gehouden. En zoals het elke familie betaamt, zijn er geheime recepten gebruikt. Ontdek een paar van deze brouwgeheimen tijdens een Bavaria Brouwerijtour. Natuurlijk eindigt deze tour in stijl: in het Bavaria Brouwerijcafé. Proost! Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets. Bestel gemakkelijk je tickets.

Friese Bierbrouwerij Us Heit

BOLSWARD - Friese Bierbrouwerij Us Heit bestaat uit verschillende smakelijke onderdelen. De Friese bierbrouwerij, de distilleerderij en een proeflokaal. De speciaalbiertjes van Us Heit (Fries voor 'onze vader') zijn puur natuur; ze worden met uitsluitend natuurlijke producten gebrouwen. Bjusterbaarlik bier út Fryslân, noemen ze dat zelf. In de distilleerderij wordt Friese whisky gestookt. Bij Us Heit kun je 'gesellich' aanschuiven in het proeflokaal of vooraf voor een gezelschap een rondleiding of proeverij boeken.

Nederlands Wijnmuseum

ARNHEM - Het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Rosé, wit of rood: het is altijd te weinig. Bij het Nederlands Wijnmuseum neem je een kijkje in authentieke wijnkelders vol wijncultuur en wijnhistorie. Na een rondje door het museum voel je je een echte vinoloog. Boek er een proeverij bij of borrel samen gezellig na in het wijncafé. Viva la vino! Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets. Entreeticket met korting.

Nationaal Jenevermuseum

SCHIEDAM - Natuurlijk vind je in Schiedam het Nationaal Jenevermuseum, aangezien de stad de jeneverstad van Nederland is. Hier stonden vroeger namelijk de allereerste molens waarmee het graan voor de jenever werd gemalen. In het museum doorloop je de geschiedenis van het ontstaan en het maken van jenever. Sluit je museumbezoek af met een proeverij in het gezellige proeflokaal, waar je onder andere een moutwijnjenever voorgeschoteld krijgt. Hier kun je ook workshops boeken en je eigen jenever leren maken en bottelen.

Bierderij Waterland

MONNICKENDAM - Biertjes brouwen doen ze bij Bierderij Waterland bier-ologisch. Biologisch dus. Proef hier van de eigenzinnige smaken, van blond tot tripel, en combineer de biertjes met lekkere gerechten uit de streek. Leuk: vanaf de balustrade kijk je neer in de brouwerij en kun je het brouwproces zien. Van tevoren een rondleiding boeken is ook mogelijk en maakt je bieruitje compleet.

Bierbrouwerij De Uddelaer

STAVERDEN - Bij Bierbrouwerij De Uddelaer krijgt bier een status upgrade. Hier heerst een unieke sfeer, want de brouwerij zit in een voormalig statig koetshuis: het Koetshuis van Kasteel Staverden. Schuif aan in een van de authentieke 'booths' voor een lekker biertje of boek een rondleiding om het brouwproces zelf mee te maken. Een brouwmeester neemt je dan op sleeptouw en vertelt ondertussen ook meer over de geschiedenis van het oude kasteel. Zo wordt een biertje drinken nog leerzaam ook!

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Shaken, not stirred. Foto: House of Bols Cocktail & Genever Experience.
Foto 3. Ooit in een echte wijnkelder geweest? Het kan in Arnhem! Foto: Nederlands Wijnmuseum.

Laatst gewijzigd: 2022-06-28 13:15:11 · Gepubliceerd: 25 oktober 2021 - 2098