1

Geniet van lichtjes en glühwein op een kerstmarkt

Dit zijn de leukste kerstmarkten van 14 en 15 december

Bezoek een kerstmarkt Nieuws door
Foto 1. Bezoek de kerstmarkt op het Museumplein. Foto: Ice Amsterdam.

archief oud artikel 12 december 2019 Toerisme Landelijk Het een-na-laatste weekend voor kerst is het moment voor veel steden en dorpen om uit te pakken met een kerstmarkt. Struin langs de kraampjes met kerstspullen terwijl je opwarmt met een kop glühwein of warme chocolademelk. Er zijn kerstmarkten van Groningen tot Limburg. Wij zetten de leukste kerstmarkten in het weekend van 14 en 15 december op een rij.

Kerstmarkt in Bourtange

Bourtange, Groningen - Kerst vieren op een unieke locatie? Bezoek dan de kerstmarkt in Vesting Bourtange. De hele vesting is prachtig verlicht, de bruggen en toegangswegen zijn versierd met duizenden lichtjes en op de vestingwallen staan tientallen verlichte kerstbomen. Een unieke belevenis op een van de mooiste kerstmarkten in Nederland! Bezoek de Kerstmarkt in Bourtange!

Kerstmarkt in de Martinikerk

Groningen, Groningen - Ook dit jaar zet de Martinikerk de deuren open voor een supergezellige Kerstmarkt. Kom langs om de echte originele kerstsfeer te proeven zoals deze ook te beleven is in de Duitse steden. Samen met de echte Kerstman en het Martinikerstkoor wordt ook dit jaar weer alles uit de kast getrokken om de Martinikerk weer om te toveren tot een supergezellige en sfeervolle kerstmarkt. Ga naar de Kerstmarkt in de Martinikerk!

Lemster Dickens Festijn

Lemmer, Friesland - Waan je in de wereld van Charles Dickens op het Lemster Dickens Festijn. ​Je o​ntmoet vissersvrouwen, straatkinderen, gespuis en gegoede burgerij in een mix van Dickens en het historische Lemmer van eind negentiende eeuw. Bijna 500 vrijwillige acteurs en figuranten nemen je mee terug in de tijd. Daarnaast is er volop muziek te horen; koren zingen Christmas Carols, kinderen spelen musical, zeelieden zingen shanty en bij de verschillende binnen- en buitenpodia swing je mee met de muzikanten. Bezoek het Lemster Dickens Festijn!

Roder Weihnachtmarkt in Roden

Roden, Drenthe - Een begrip in Drenthe: de Roder Weihnachtmarkt. Een gezellige en sfeervolle kerstmarkt met meer dan 100 kramen met een heel divers aanbod. Daarnaast is er volop vertier zoals twee podia met zangkoren, orkestjes lopend over de markt, de Kerstman komt langs en straattheater. Kinderen mogen gratis gebruik maken van de kunstijsbaan en de draaimolen. Bezoek de Roder Weihnachtmarkt in Roden!

Wierdense Kerstmarkt

Wierden, Overijssel - Op 14 december 2019 zal er, evenals voorgaande jaren, is er weer een grote en gezellige Kerstmarkt in Wierden. Geniet van snert, glühwein en andere winterse kost. De opbrengst van de kerstmarkt komt ook dit jaar ten goede aan een goed doel. Bezoek de Wierdense Kerstmarkt!

Veluwsche Kerstmarkt

Beekbergen, Gelderland - Rijd met een echte stoomtrein naar de magische Veluwsche Kerstmarkt bij het Museumstation Beekbergen. De gezellig versierde stoomtrein rijdt meerdere keren naar Eerbeek, waar ook van alles te beleven is, zoals de Winterfair. Het Museumstation is uiteraard ook winters aangekleed. Kom naar de Veluwsche Kerstmarkt!

OERRR-kerst op Fort bij Nigtevecht

Fort Nigtevecht, Abcoude, Utrecht - Kom voor het ultieme kerstgevoel naar Fort bij Nigtevecht. Doe de OERRR-speurtocht of bezoek de levende kerststal in dit spannende oude fort aan de Hollandse Waterlinie. Luister naar een kerstconcert in de poterne, rij een rondje op een ezel of bezoek een mini-college 'De boswachter vertelt'. Ga naar OERRR-kerst op Fort bij Nigtevecht!

Ice Village

Amsterdam, Noord-Holland - De leukste kerstcadeau's vind je van 13 tot en met 26 december op de knusse kerstmarkt bij de ijsbaan naast het Museumplein. Van kleding tot accessoires, van wafels tot haute-cuisine en van kerstbomen tot kerstkransjes. Struin over de markt en warm jezelf op bij een van de vuurkorven onder het genot van een warme wafel. Kom naar Ice Village Amsterdam!

Zweeds familiekerstfeest op het Spui

Den Haag, Zuid-Holland - God Jul! Dompel je met het hele gezin onder in Zweedse winterse gezelligheid. Geniet op zaterdag 13 december op het pleintje voor het Theater aan het Spui van een hartverwarmend kerstevenement. Versier Zweedse peperkoekjes, knutsel kerstengeltjes en timmer een kerstboom. Laat je haren als Pippi Langkous vlechten of luister de mooiste kerstverhalen van Astrid Lindgren. Bezoek het Zweeds familiekerstfeest op het Spui!

Kerstmarkt in Hulst

Hulst, Zeeland - Op 14 december is er een sfeervolle kerstmarkt aan de Bierkaai in Hulst met gezellige kraampjes, vuurkorven, straattheater, muziek en een kinderprogramma. Er zijn alpaca's en kinderen mogen een ritje maken op de rug van ezel Camino. Bezoek Kerstmarkt in Hulst!

Boeren Kerstroute met streekmarkt

Oss, Noord-Brabant - Tijdens de Boeren Kerstroute ga je niet van stalletje naar stalletje, maar van boerderij naar boerderij! Met onderweg ook live kerstmuziek, een proeverij en de kerstman. Ook voor kinderen valt er van alles te beleven: dieren van dichtbij, knutselen en spelen op het erf Loop de Boeren Kerstroute met streekmarkt!

Scrooge Festival Arcen

Arcen, Limburg - Het hele dorp Arcen is omgetoverd tot het Engeland van Dickens! Met zo'n 450 karakters uit zijn verhalen ga je terug in de tijd. De straten en pleinen van Arcen zijn sfeervol ingericht. Je waant je in het Londen van weleer. Volg de route en je ontmoet niet alleen personages uit Dickens-romans maar ook ganzen, varkens en kippen. Bezoek het Scrooge Festival Arcen!

Foto 2. Warm je op aan een gezellige vuurkorf op een van de vele kerstmarkten. Foto: De Schaapjesfabriek.

Laatst gewijzigd: 2019-12-13 16:24:09 · Gepubliceerd: 12 december 2019 - 2845


-advertentiepositie-