Dompel je onder in de sfeervolle winterfestivals van Zwolle

Activiteiten in Zwolle |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Festivals vol sprookjes en verhalen, een spooktocht en lichtjesroutes

18 december 2019 Toerisme Zwolle, Overijssel Stap op de Zwolle Express en beleef de winter van je dromen in Winters Zwolle. Lichtbeelden, ijssculpturen, wereldberoemde verhalen, sprookjes, luchtacrobatiek en een heuse spooktocht: er is voor iedereen wel iets te doen tijdens de sfeervolle festivals.

Foto 1. Wandel op 27 december de Lichtjeswandeling in park Het Engelse Werk. Dit is een van de magische activiteiten tijdens Winters Zwolle. Foto: Lichtjeswandeling Zwolle.

Lichtbeeldenroute door hartje stad

Een enorme sneeuwpop met vrolijke rode das, kerststerren, magisch kleurende ballen: in hartje Zwolle staan tot en met 5 januari twaalf bijzondere en indrukwekkend grote lichtbeelden! Daar wil je er geen van missen. Gelukkig is er een Lichtbeeldenroute uitgestippeld, gratis af te halen bij Waanders in de Broeren, de Tourist Info en Schouwburg Odeon. Vertrek als het donker is en ga op de foto in een grote arrenslee die wordt getrokken door een nog groter rendier, stap in een gigantische kerstbal en plof even op het bankje naast de wel heel stralende kerstman. Selfie!

Bezoek als je in Zwolle bent ook het ijzig mooie Nederlands IJsbeelden Festival.

Wereldberoemde Verhalenfestival

Yes! Er zijn nog tickets voor het Wereldberoemde Verhalenfestival op 21 en 22 december! Kies een route en zie bewerkingen van beroemde verhalen in kelders, winkeletalages, achtertuinen, musea en huiskamers en op verstopte pleintjes. De verhalen duren ongeveer vijftien minuten. Ze komen helemaal tot leven via dans, theater en storytelling. Er zijn zes routes, waaronder een muziekroute en twee kinderroutes.

Midwinter spooktocht

Wie durft er op 23 of 24 december mee met de Midwinter Spooktocht in deze donkerste tijd van het jaar? Een verhalenverteller leidt je door duistere stegen, achterkamers van oeroude huizen en spannende achtertuinen in het historische hart van Zwolle. Probeer niet te schrikken van vreemde geluiden en plotseling opdoemende gedaantes! Oei, te laat... Bij deze tocht ril je, maar niet van de kou. De Midwinter Spooktocht is alleen geschikt voor volwassen waaghalzen en hele dappere kids van tien jaar en ouder. Ga snel achter tickets aan, want voor maandag zijn de meeste tochten al uitverkocht.

Festival Op grote hoogte

Een nieuw onderdeel van Winters Zwolle is het Circustheaterfestival Op grote hoogte: prachtige luchtacrobatiek in de nok van de Grote Kerk op de Grote Markt die je de adem beneemt. Ook buiten de Grote Kerk zie je ijzingwekkend spannende optredens, met de kerk en de historische gevels van Zwolle als decor. Daar leg je graag je hoofd voor in je nek op 23 en 24 december.

Sprookjesfestival

Kinderen (en hun begeleiders natuurlijk) beleven in Zwolle van 27 tot en met 30 december magische dagen tijdens het Sprookjesfestival in de Zwolse theaters. Ze kunnen de avonturen zien van Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Heks, genieten van de Efteling musical Sprookjesboom en de musical Doornroosje, op sprookjestocht gaan met de spin Anansi, het ware verhaal van Roodkapje horen en nog veel meer sprookjesavonturen beleven. De voorstellingen zijn in meerdere theaters, maar het hart van het festival is Schouwburg Odeon. Hier mogen kinderen tijdens het Sprookjesfestival dagelijks komen knutselen, tekenen, spelletjes spelen, zich verkleden en zich laten schminken als hun favoriete sprookjesfiguur. Allemaal gratis, behalve het schminken.

Lichtjeswandeling

Ook dit jaar kun je nog even nagenieten van de kerstsfeer tijdens de Lichtjeswandeling op 27 december. Volg met alle deelnemers de lichtjes en maak een winterse avondwandeling van ongeveer 2,5 kilometer door park Het Engelse Werk. Neem ook zelf een lichtje mee, want hoe meer lichtjes hoe leuker de wandeling wordt. Zo ontstaat namelijk een lange lint van lichtjes door het park. Samen de donkere dagen letterlijk wat lichter maken. Er is beperkt parkeren mogelijk, dus kom vooral met het OV en de fiets.

Dit wil je weten over Winters Zwolle

  • De Winter Express, een Amerikaanse schoolbus, rijdt tot 1 maart tussen het station, het IJsbeeldenfestival en het centrum van Zwolle heen en weer. Meerijden is gratis;
  • Van 17 december tot en met 5 januari kun je heerlijk zwieren op de overdekte ijsbaan op het Rodetorenplein;
  • Van 20 tot en met 26 december is het voor en na een evenement goed toeven op het sfeervolle festivalterrein op het Grote Kerkplein;
  • Bekijk nog meer activiteiten in Zwolle;
  • Dit is er allemaal te doen in de kerstvakantie.
Foto 2. Volg de Lichtbeeldenroute voor een magische winterwandeling. Foto: Jan van Dijk
Foto 3. Genieten van Doornroosje de Musical tijdens het Sprookjesfestival in een winters Zwolle. Foto: Wim Lanser
Foto 4. In de kerstvakantie is de entreehal van het Nederlands IJsbeelden Festival extra kerstig. Foto: Nederlands IJsbeelden Festival

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-01-04 08:47:22 · Gepubliceerd: 2019-12-16 12:24:25 - 2445