1

Geniet dit weekend fijn van kerstboom en glühwein

Dit zijn de leukste kerstmarken van vandaag

Bezoek een kerstmarkt!   Redactioneel door
Foto 1. Kom knutselen bij Kerstival in Utrecht. Foto: Lotte Proce.

17 december 2019 Toerisme Landelijk Het laatste weekend voor de kerst: de mooiste tijd om te genieten van een kerstmarkt met kraampjes, glühwein, een schaatsbaan en een levende kerststal. Er zijn zoveel winterse evenementen dat je door de kerstbomen het bos niet meer ziet. Wij zetten de leukste kerstmarkten en andere winterse uitstapjes van 21 en 22 december voor je op een rij!

21 december: Woudsend in Kerstsfeer

Woudsend, Friesland - Het pittoreske Friese plaatsje Woudsend ligt fraai aan het Slotermeer en is op zaterdag 21 december helemaal in kerstsfeer. Loop langs de kraampjes en pop-upstores aan de Midstrjitte, maak een selfie met de kerstman of bezoek de feestelijk versierde houtzaagmolen van Woudsend. Bezoek Woudsend in Kerstsfeer!

21 december: Knusse Kerstmarkt in Orvelte

Orvelte, Drenthe - Kerst is een eeuwenoud feest en dat gevoel krijg je helemaal wanneer je kerst viert in het Drentse museumdorp Orvelte. Geniet tussen de oude, Saskische huizen van delicatessen als gerookte zalm, gebrande noten en Drentse worsten. Wanneer het koud wordt, warm je dan op aan de sfeerhaarden van kachelparadijs 't Stokertje. Bezoek Knusse Kerstmarkt in Orvelte!

21 december: Dickenskoor in Kasteel Cannenburch

Vaassen, Gelderland - Zingen hoort bij kerst en de Christmas carols van het Dickenskoor brengen je helemaal in de juiste kerststemming. Uiteraard is het koor gekleed in de hoepelrokken en billentikkers die in de negentiende eeuw in de mode waren. Dwaal door de feestelijk ingerichte vertrekken van het zestiende-eeuwse kasteel en droom hoe het feest hier in vroegere tijden werd gevierd. Kom luisteren naar het Dickenskoor in kasteel Cannenburch!

Tot en met 23 december: Royal Christmas Fair

Den Haag, Zuid-Holland - Tijdens de Royal Christmas Fair in hartje Den Haag, op het romantische Lange Voorhout, kom je helemaal in de kerststemming. Het Binnenhof en Paleis Noordeinde en andere Haagse blikvangers lichten vrolijk op met lichtgevende kerstversiering. Er zijn meer dan honderd kersthuisjes waar je kunt shoppen en smullen. Er is een Christmas Sing Along, een Gospel Night en op de kerstmarkt hoor je meerdere koren terug. Ga naar Royal Christmas Fair 2019!

Tot en met 24 december: Drijvende Kerstmarkt

Leiden, Zuid-Holland - De drijvende kerstmarkt in Leiden ligt tussen de Sint Sebastiaansbrug en de Koornbrug. Stap de kade af en geniet van een winterse wonderwereld. Vooral 's avonds is de drijvende kerstmarkt prachtig, als de vele lichtjes branden en om je heen weerspiegelen in het water. Lekker snuffelen naar leuke spulletjes in de houten kerstchaletjes en tussendoor bijkomen op de gezellige terrasjes met warme chocolademelk of glühwein. Schaatsen kan ook. Loop dan onder de mooie boog van de Koornbrug door naar de drijvende ijsbaan. Ga aan boord van de Drijvende Kerstmarkt in Leiden!

Tot en met 29 december: Kerstmarkt in de Fluweelengrot

Valkenburg aan de Geul, Limburg - Een Zuid-Limburgs kerstuitje zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan deze bijzondere kerstbeleving. De kerstmarkt straalt met kerstige decoraties, sfeervolle muurschilderingen en een kapel uit de achttiende eeuw. En dat allemaal onder de grond. Groot voordeel: de markt in de Fluweelengrot is geheel toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel of scootmobiel of met een rollator. Ga naar binnen bij de Kerstmarkt in de Fluweelengrot!

Tot en met 31 december: Magisch Maastricht

Maastricht, Limburg - Kerstsfeer met een vleugje magie en romantiek, dat is Magisch Maastricht. Hoe koud het buiten ook is, je krijgt een warm gevoel vanbinnen als je door de stad langs de gezellige kraampjes loopt en de warme chocolademelk en wafels ruikt. Tel daar duizenden lichtjes, kerstmuziek en een ijsbaan op het Vrijthof bij op en je hebt de perfecte setting voor een kerstsprookje. Bezoek Magisch Maastricht 2019!

Tot en met 5 januari: Kerstival in Catharijneconvent

Utrecht, Utrecht - Ook dit jaar organiseert Museum Catharijneconvent een Kerstival. Er is van alles te doen: muziek maken, kerstliedjes zingen, spelen in een grote kerststal, sneeuw tevoorschijn toveren met een schommel en nog veel meer. Een kerstman kom je niet tegen in dit middeleeuwse klooster, want alles draait om het kerstverhaal. Ooit het kerstverhaal beleefd door de ogen van de dieren in de stal? Hier kan het. Bewonder een groot achttiende-eeuws kerstdorp uit Napels en ontdek het hippe kerststalletje waarin je Jozef een selfie ziet nemen met zijn pasgeboren zoon. Ga naar het Kerstival 2019!

Tot en met 5 januari: Sprookjeswinterland

Enkhuizen, Noord-Holland - Een attractiepark met duizenden lichtjes én met uitzicht op zee. Sprookjeswonderland heet in de kerstvakantie Sprookjeswinterland. Het is een magische plek waar wonderen gebeuren. Zing uit volle borst mee met de bewoners van Berenwinterland. Benieuwd wat 2020 voor je in petto heeft? Kom op audiëntie bij waarzegster Futuria en ze legt het je haarfijn uit. Ga naar Sprookjeswinterland!

Tot en met 5 januari: Winterplezier bij GeoFort

Herwijnen, Gelderland - Ook het forteiland GeoFort is deze kerstvakantie een winterse attractie waar van alles is te beleven. Maak zelf sneeuw in het GeoLab. Ontdek het digitale forteiland in Minecraft en kijk de leukste familiefilms in de winterbioscoop. Gegarandeerd winterplezier voor het hele gezin! Beleef Winterplezier bij GeoFort!

Tot en met 12 januari: IJsvrij Festival

Rotterdam, Zuid-Holland - Voor het derde jaar op rij vindt IJsvrij Festival plaats, dit keer op een nieuwe locatie: midden in het centrum Rotterdam, op Plein 1940. Hier kun je schaatsen met uitzicht op de haven. Als je het nog niet zo goed kan, volg dan een schaatsclinic of geniet van de zalm en peperkoek in het Zweeds café. Geniet van het IJsvrij Festival!

Ook leuk dit weekend: kom kerststallen kijken bij het Kerstival in Museum Catharijneconvent of verbaas je over de kraakheldere wereld van ijs op het Nederlandse IJsbeelden Festival.

Nog meer tips voor de kerstvakantie

Foto 2. Loop onder duizenden lichtjes op de Royal Christmas Fair in Den Haag. Foto: © Anne de Rijk Fotografie.

Laatst gewijzigd: 2019-12-23 08:15:56 · Gepubliceerd: 17 december 2019 - 4477