Winter in attractieland

Bekijk alle attractieparken | Redactioneel door

Deze attractieparken omarmen de winter met lichtjes en extra entertainment

10 november 2018 Toerisme Landelijk De Efteling doet het al jaren, maar steeds meer attractieparken houden in de winter de poorten open. En zorgen tijdens de donkere dagen voor extra gezelligheid! Deze attractieparken zijn in de winter open voor een dagje uit vol lichtjes, warme hapjes, drankjes en winters vertier.

Foto 1. Wintertraum in Phantasialand. Foto: Phantasialand.

Natuurlijk: de Winter Efteling

KAATSHEUVEL - Winterse kou en sneeuw, geen reden voor De Efteling om de toegangspoorten te sluiten. Al jaren omarmt het populaire park de wintermaanden met knapperende vuurtjes, warme chocolademelk en extra sfeervolle verlichting tijdens de Winter Efteling. Sprookjes bestaan immers ook in de winter! Van 12 november 2018 tot en met 31 januari 2019 is het park dagelijks open en kun je behalve de waterattracties Piraña en De Vliegende Hollander alle attracties bezoeken. Voor de achtbanen is het duimen, want of deze geopend zijn hangt af van het weer. En er zijn leuke winterse extra's, zoals de langlaufbaan 't Hijgend Hert en een overdekt IJspaleis met een sneeuwglijbaan en een ijsbaan. Winterpret, die natuurlijk beloond wordt met warme heerlijkheden als soep, wafels en chocolademelk. Eindig je bezoek aan de Winter Efteling met een bezoekje aan een van de magische shows.

Een winters sprookje over de grens

BRÜHL, DUITSLAND - Een ware Wintertraum belooft het Duitse attractiepark Phantasialand haar bezoekers deze donkere wintermaanden, van 23 november 2018 tot en met 18 januari 2019. Elke dag licht het park op met een feestelijk vuurwerk en de hele dag door staan er in de verschillende themagebieden winterse shows op het programma. Droom weg bij wervelende ijsdansers die een winterse show opvoeren op populaire kerstmuziek en kijk toe hoe alles in het honderd loopt als de Kerstman er niet is in een vrolijke acrobatenshow. Natuurlijk is het wintersprookje niet compleet zonder een kerstboom en een rondje op de schaats. Phantasialand doet er alles aan om de somberheid van de donkere dagen van je af te schudden! En anders lukt dat wel tijdens de spetterende vuurwerkshow waarmee elke dag wordt afgesloten of in achtbaan Taron die je letterlijk lanceert.

Winterpret in overdekt Toverland

SEVENUM - In de wintermaanden staan bezoekers ook bij Toverland niet voor een dichte deur. Themagebieden Land van Toos en Wunderwald zijn de hele winter gewoon geopend. Mits het weer het toelaat is ook Ithaka open - dus je kunt een ritje maken in de houten achtbaan Troy! Leuk weetje: er hangt mistletoe tussen de torens van Ithaka. Wil je in Troy, dan móet je onder de marretak doorlopen. Romantisch... Van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019 viert Toverland de Magische Winterweken met extra entertainment en op Eerste en Tweede Kerstdag kun je een bezoek combineren met een kerstbrunch of kerstbuffet. Kampvuren, winterliedjes, een eigen Biergarten en lekker eten: beleef de mooiste tijd van het jaar met een vleugje magie.

Parade van lichtjes in Slagharen

SLAGHAREN - Attractiepark Slagharen heeft een duidelijke remedie tegen de winterse somberheid: licht! Met een parade van duizenden lichtjes is het park iedere dag in volle winterse feeststemming. Van 3 oktober 2018 tot en met 6 januari 2019 is het iedere avond Miracle of Lights, met een lichtjesparade en een avondshow. Lasers, fonteinen, gekleurde lichtjes, vuurwerk, artiesten en muziek: iedere dag een spektakel. Naast Miracle of Lights zijn er meer dan dertig attracties en shows open, gelukkig ook een aantal overdekt voor de wat minder sprookjesachtige dagen. Koud gekregen buiten? Neem dan een duik in het lekkere warme water van zwemparadijs Aqua Mexicana.

Een lekker lange winter in Tivoli

BERG EN DAL - En als laatste waagt ook Park Tivoli zich aan winters vertier. De binnenspeeltuin Fun City is van 24 november 2018 tot en met 17 maart 2019 op woensdag, zaterdag en zondag open. Kinderen vermaken zich prima op de airtrampoline, het luchtkussen en de speeltoestellen. Daarnaast zijn er verschillende attracties geopend zoals Skypie en Race Pop-Ups. Zwier meteen ook een rondje over de schaatsbaan! En de ouders? Die ontspannen zich in restaurant De Wigwam met een warme snack, een winters soepje of iets anders lekkers van de uitgebreide menukaart. Extra fijn: de toegangsprijzen van Park Tivoli zijn heel aantrekkelijk. Kinderen betalen € 7,50 entree en volwassenen helemaal niks.

Op zoek naar een dagje uit in de kerstvakantie? Genoeg te kiezen op DagjeWeg.NL!
Foto 2. In de Winter Efteling kun je langlaufen! Foto: Efteling.
Foto 3. De vette achtbanen in Klugheim, Phantasialand, zijn de hele winter open. Foto: Phantasialand.
Foto 4. Romantisch: een rondje op de schaats in de Winter Efteling. Foto: Efteling.
Ook Toverland is in de winter open! Foto: Toverland / Robertvaningen.com.
Een lichtjesparade sluit iedere winterdag af in Attractiepark Slagharen. Foto: Attractiepark Slagharen.
Laatst gewijzigd: 2018-12-06 16:01:37 · Gepubliceerd: 2016-11-15 16:16:18 - 17060