Dit kun je doen op Nieuwjaarsdag 2020

Begin 2020 goed met deze uitstapjes

Trek eropuit op Nieuwjaarsdag Nieuws door
Foto 1. De schaatsbaan in Rotterdam is ook open op Nieuwjaarsdag. Foto: Annemarie van der Togt.

archief oud artikel 31 december 2019 Toerisme Landelijk Wil je Nieuwjaarsdag alleen maar slapend doorbrengen? Nee joh! Maak van Nieuwjaarsdag 2020 een dagje uit. Laat de oliebollenlucht en kruitdampen achter je en trek er lekker op uit. Je kunt sowieso altijd de natuur in en in Amsterdam zijn een paar bekende musea gewoon open. Dit zijn de beste uitstapjes voor Nieuwjaarsdag.

Haal meteen een frisse neus op het ijs

ROTTERDAM - Sta eens vroeg op en kom in beweging. Dat is een goede manier om je weer fit te voelen na een nacht feesten. Door het hele land zijn schaatsbanen te vinden en de meeste daarvan zijn open op Nieuwjaarsdag. In Rotterdam kun je aan de bak op het IJsvrij Festival. Wanneer je geen zin hebt om de ijzers onder te binnen, kun je natuurlijk ook gaan uitbrakken in het knusse, Zweedse café naast de schaatsbaan. Kijk hier voor alle schaatsbanen in ons land.

Hier tel je af naar 2020: met gratis vuurwerkshows! En, het is een echte Hollandse traditie: begin het nieuwe jaar met een Nieuwjaarsduik!

Of kies voor een nat pak

SCHEVENINGEN - Breng op 1 januari meteen een van je goede voornemens in vervulling. Meer sporten? Iets nieuws leren? Meer lef tonen? Het kan allemaal bij New Year's Surf bij Surfscool in Scheveningen. Na een korte, verfrissende nieuwjaarsduik (met wetsuit aan!) mag je proberen de golven te trotseren met een surfplank. Na afloop kun je aanschuiven voor een nieuwjaarsbrunch in het clubhuis Nalu Maika'i. Dat betekent 'goede golven' in Hawaiaans. Reserveer op tijd, want het aantal plaatsen is beperkt. Heb je nog een beetje koudwatervrees? Vanaf de Pier heb je een mooi uitzicht op de surfers van Surfscool en je pikt nog iets mee van de massale Nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Het museum voor jezelf

AMSTERDAM - De meeste musea in Amsterdam zijn open op Nieuwjaarsdag. Kom vroeg en je hebt kans dat je het museum voor jezelf hebt. In het Rijksmuseum is nu de expositie te zien over Rembrandt en de Spaanse schilder Velázquez. In NEMO Science Museum opende net de nieuwe expositie Humania waar je met allerlei tests jezelf beter kunt leren kennen. Ook het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis zijn open op Nieuwjaarsdag.

Stap in een game en wees een held

SEVENUM - Virtuele games komen tot leven in The Portal Sevenum in het noorden van Limburg. Wees de held in jouw eigen game, baan je een weg door het doolhof, trotseer obstakels en zet een highscore neer. Niet door de klikken op de knoppen van je joystick maar door zo goed mogelijk te springen en te duiken. Het parcours bestaat uit een spectaculaire freerunbaan terwijl het volgende level bestaat uit allemaal trampolines. The Portal Sevenum is een superactief uitje waarmee je vol energie het nieuwe jaar in stuitert.

Op wintersport in eigen land

RUCPHEN - Wanneer je niet op wintersport bent, dan kun je altijd nog 365 dagen per jaar terecht bij SnowWorld in Rucphen. In dit winterparadijs kun je ook op Nieuwjaarsdag snowboarden en skiën. Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt. Er zijn pistes voor beginners en voor gevorderden. Ook gaaf: je kunt in SnowWorld ook ijskarten. Schiet over het spekgladde ijs en laat je kart flink driften in de bochten. Voor de mensen liever iets rustigers doen, is er nog GlowGolf in een soort Antarctica. Ontmoet ijsberen, pinguïns en walvissen die allemaal licht geven in het donker.

Boek hier je ticket voor het ijskarten met € 7,50 korting tijdens daluren

Dit kun je ook doen in 2020

Foto 2. Stap op Nieuwjaarsdag in een levensechte game. Foto: The Portal Sevenum.

Laatst gewijzigd: 2020-10-15 11:15:31 · Gepubliceerd: 2019-12-23 21:58:00 - 4813

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Binnen enkele weken te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

  
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.