Woef! Dagje weg met de hond in Zuid-Holland

Hier kun je met je viervoeter op stap in Zuid-Holland

Dagje weg met de hond Redactioneel door
Foto 1. Waar kunnen jij en je hond terecht voor een dagje uit in Zuid-Holland? Lees verder! Foto: Pexels.com.

archief oud artikel 12 januari 2020 Toerisme Iets waar jullie allebei dolgelukkig van worden: een dagje weg met je hond! Samen wandelen, iets leuks doen, ergens lekker eten. Maar waar zijn jij en je trouwe viervoeter eigenlijk welkom? Bekijk hieronder leuke én hondvriendelijke dagjes uit in Zuid-Holland.

Samen kuieren in Keukenhof

LISSE - Wist je dat honden gewoon toegestaan zijn in Keukenhof? Je kunt bij de ingang zelfs gratis poepzakjes krijgen. Een warm welkom, indeed. Zolang je je beste-vriend-op-vier-poten aangelijnd houdt en hij niet als een malle de bloemenzee in duikt, zijn jullie hartstikke welkom. Alleen bij de paviljoens en restaurants moet de hond even buiten wachten. Maar dat geeft niet, want de rest van het park is een waar wandelparadijs. En zelf geniet je ook van al die mooie bloemen en dieren, waaronder schattige vogels en konijnen.

Patatje eten op De Pier

SCHEVENINGEN - Zon, zee en strand is een blije hond. En helemaal leuk: hier mag-ie los! Op het strand van Scheveningen komen honden graag samen. Om achter elkaar aan te rennen en te snuffelen, naar de horizon te staren en na te denken over de zin van het weggooien van een bal. Of om lekker te eten met het baasje. Een ijsje, of een sterke hap tussendoor. Bij frietzaak Par Hasard bijvoorbeeld, op De Pier in Scheveningen. Want ja, op De Pier zijn honden ook gewoon welkom.

Natuur verkennen op Tiengemeten

TIENGEMETEN - Nog zo'n wandelparadijs: samen de prachtige natuur op het eiland Tiengemeten ontdekken. Er zijn verschillende wandelroutes die het hele jaar door gratis te volgen zijn. Korte routes, langere routes en zelfs routes door pure, ongerepte wildernis. In het midden van het eiland vind je een moeras, dat tijdens zomermaanden droog is en waar veel vogels te spotten zijn. Let wel: veel faciliteiten zoals bezoekerscentra zijn in de wintermaanden gesloten.

Speuren door het verleden in Archeon

ALPHEN AAN DEN RIJN - In Museumpark Archeon zijn honden ook welkom, mits aangelijnd. Zo kun je samen door het verleden snuffelen, van de prehistorie tot de Romeinen en de middeleeuwen. Er staan geregeld leuke demonstraties en spannende shows op de planning en er is genoeg in het park om op eigen houtje te ontdekken. Bijvoorbeeld een oversteek per vlot wagen, het doolhof met je hond trotseren en alle historische huizen verkennen. Er geldt hier wel een entreeprijs voor honden, dus houd daar rekening mee.

Wandelen bij Werelderfgoed Kinderdijk

KINDERDIJK - Een sterk staatje Werelderfgoed, ons eigen Kinderdijk. Ook daar kun je met je trouwe viervoeter aan de wandel. Tenminste, je mag met de hond aangelijnd het erf rondom de museummolens verkennen. Alleen hulphonden zijn welkom binnen in de molens. Jullie kunnen wel samen de rondvaartboten op en honden zijn ook welkom in het Wisboomgemaal. In het Wisboomgemaal ontdek je alles over de historie van Kinderdijk en mag je zelf vliegwielen in de machinekamer inspecteren.

Doe een dagje Plaswijckpark

ROTTERDAM - Een klassieker voor met de hond: een dagje park! In het Plaswijckpark mogen honden aangelijnd mee naar binnen, maar wel tegen een vrij hoge entreeprijs. Voor dat kaartje krijg je wel een hoop terug. Plaswijckpark is een echt familiepark, met een speelgedeelte, dierengedeelte en wandelgedeelte. Zo kom je in Dierenwijck apen, wallabies, otters en alpaca's tegen. In Wandelwijck - de naam zegt het al - kun je eindeloos wandelen. Er staan picknickbanken voor een pauze, er is een picknickweide en een rozentuin én Engelse Tuin vol fonteinen.

Hondenstrand in het Prinsenbos

NAALDWIJK - Het Prinsenbos lijkt wel speciaal voor honden te zijn gemaakt. Het is een mooi en bosrijk recreatiegebied, gelegen aan een waterplas. Je kunt er eindeloos wandelen, zwemmen, vissen en mag hier overal de hond uitlaten. Er is zelfs een hondenstrandje! Er is een kruidentuin, een vlindertuin en een vogelscherm op het water om zo goed mogelijk vogels te kunnen spotten. Bonus: het Prinsenbos is helemaal gratis. Het gebied is dagelijks tot zonsondergang vrij toegankelijk.

Meer dagjes uit met de hond

Foto 2. Doe je hond een plezier en plan een dagje bij De Pier! Op het strand is je trouwe viervoeter helemaal vrij. Foto: Pexels.com.

Laatst gewijzigd: 2023-08-15 13:37:59 · Gepubliceerd: 12 januari 2020 - 8811