1

Woef! Dagje weg met de hond in Zuid-Holland

Hier kun je met je viervoeter op stap in Zuid-Holland

Dagje weg met de hond   Redactioneel door
Foto 1. Waar kunnen jij en je hond terecht voor een dagje uit in Zuid-Holland? Lees verder! Foto: Pexels.com.

12 januari 2020 Toerisme Iets waar jullie allebei dolgelukkig van worden: een dagje weg met je hond! Samen wandelen, iets leuks doen, ergens lekker eten. Maar waar zijn jij en je trouwe viervoeter eigenlijk welkom? Bekijk hieronder leuke én hondvriendelijke dagjes uit in Zuid-Holland.

Samen kuieren in Keukenhof

LISSE - Wist je dat honden gewoon toegestaan zijn in Keukenhof? Je kunt bij de ingang zelfs gratis poepzakjes krijgen. Een warm welkom, indeed. Zolang je je beste-vriend-op-vier-poten aangelijnd houdt en hij niet als een malle de bloemenzee in duikt, zijn jullie hartstikke welkom. Alleen bij de paviljoens en restaurants moet de hond even buiten wachten. Maar dat geeft niet, want de rest van het park is een waar wandelparadijs. En zelf geniet je ook van al die mooie bloemen en dieren, waaronder schattige vogels en konijnen.

Patatje eten op De Pier

SCHEVENINGEN - Zon, zee en strand is een blije hond. En helemaal leuk: hier mag-ie los! Op het strand van Scheveningen komen honden graag samen. Om achter elkaar aan te rennen en te snuffelen, naar de horizon te staren en na te denken over de zin van het weggooien van een bal. Of om lekker te eten met het baasje. Een ijsje, of een sterke hap tussendoor. Bij frietzaak Par Hasard bijvoorbeeld, op De Pier in Scheveningen. Want ja, op De Pier zijn honden ook gewoon welkom.

Natuur verkennen op Tiengemeten

TIENGEMETEN - Nog zo'n wandelparadijs: samen de prachtige natuur op het eiland Tiengemeten ontdekken. Er zijn verschillende wandelroutes die het hele jaar door gratis te volgen zijn. Korte routes, langere routes en zelfs routes door pure, ongerepte wildernis. In het midden van het eiland vind je een moeras, dat tijdens zomermaanden droog is en waar veel vogels te spotten zijn. Let wel: veel faciliteiten zoals bezoekerscentra zijn in de wintermaanden gesloten.

Speuren door het verleden in Archeon

ALPHEN AAN DEN RIJN - In Museumpark Archeon zijn honden ook welkom, mits aangelijnd. Zo kun je samen door het verleden snuffelen, van de prehistorie tot de Romeinen en de middeleeuwen. Er staan geregeld leuke demonstraties en spannende shows op de planning en er is genoeg in het park om op eigen houtje te ontdekken. Bijvoorbeeld een oversteek per vlot wagen, het doolhof met je hond trotseren en alle historische huizen verkennen. Er geldt hier wel een entreeprijs voor honden, dus houd daar rekening mee.

Wandelen bij Werelderfgoed Kinderdijk

KINDERDIJK - Een sterk staatje Werelderfgoed, ons eigen Kinderdijk. Ook daar kun je met je trouwe viervoeter aan de wandel. Tenminste, je mag met de hond aangelijnd het erf rondom de museummolens verkennen. Alleen hulphonden zijn welkom binnen in de molens. Jullie kunnen wel samen de rondvaartboten op en honden zijn ook welkom in het Wisboomgemaal. In het Wisboomgemaal ontdek je alles over de historie van Kinderdijk en mag je zelf vliegwielen in de machinekamer inspecteren.

Doe een dagje Plaswijckpark

ROTTERDAM - Een klassieker voor met de hond: een dagje park! In het Plaswijckpark mogen honden aangelijnd mee naar binnen, maar wel tegen een vrij hoge entreeprijs. Voor dat kaartje krijg je wel een hoop terug. Plaswijckpark is een echt familiepark, met een speelgedeelte, dierengedeelte en wandelgedeelte. Zo kom je in Dierenwijck apen, wallabies, otters en alpaca's tegen. In Wandelwijck - de naam zegt het al - kun je eindeloos wandelen. Er staan picknickbanken voor een pauze, er is een picknickweide en een rozentuin én Engelse Tuin vol fonteinen.

Hondenstrand in het Prinsenbos

NAALDWIJK - Het Prinsenbos lijkt wel speciaal voor honden te zijn gemaakt. Het is een mooi en bosrijk recreatiegebied, gelegen aan een waterplas. Je kunt er eindeloos wandelen, zwemmen, vissen en mag hier overal de hond uitlaten. Er is zelfs een hondenstrandje! Er is een kruidentuin, een vlindertuin en een vogelscherm op het water om zo goed mogelijk vogels te kunnen spotten. Bonus: het Prinsenbos is helemaal gratis. Het gebied is dagelijks tot zonsondergang vrij toegankelijk.

Meer dagjes uit met de hond

Foto 2. Doe je hond een plezier en plan een dagje bij De Pier! Op het strand is je trouwe viervoeter helemaal vrij. Foto: Pexels.com.

Laatst gewijzigd: 2020-03-12 14:33:51 · Gepubliceerd: 2020-01-09 16:12:01 - 7130

Activiteiten Bezoekerscentrum Tiengemeten

Nu te bezoeken

Open dag Fort bij Spijkerboor


Verken Fort bij Spijkerboor zelf met een routebeschrijving!

Rondleiding met gids op Fort bij Spijkerboor (incl. entree)


Bekijk Fort bij Spijkerboor van binnen en van buiten met een gids! Tijdens de rondleiding bezoek je ook het unieke en originele draaikoepelgeschut.

Buiten uitbuiken wandeling Dintelse Gorzen


Even buiten uitbuiken rond de feestdagen en lekker wandelen door de Dintelse Gorzen!

Vanaf morgen te bezoeken

Leer het eiland fietsend kennen


Eilander Thijs de Boer neemt u graag mee op deze fietsexcursie. Hij vertelt over de boeiende geschiedenis van het dorp en de gevarieerde landschappen van het eiland, vol bijzondere planten en dieren.

Broedvogelexcursie op Schiermonnikoog


Oog in oog met de meeuwen? Beleef vanuit de Kobbeduinen een spannende excursie door de kwelder.

Kerkenpad Schiermonnikoog


Een wandeling langs en een bezoek aan de kerken van Schiermonnikoog

Zomervaartocht op de Nieuwkoopse Plassen


Maak tijdens de warmste dagen van het jaar kennis met ht best bewaarde geheim van het Groene Hart.

Balgexpres op Schiermonnikoog


Schelpen en zeehonden op de uiterste oostpunt van het eiland

Vanaf volgende week te bezoeken

Wad excursie op Schiermonnikoog


Tijdens de wadexcursie neemt eilandergids Thijs de Boer je mee het wad op, de modder in!

Excursie: Wandel mee met de boswachter door de ENCI-groeve in natuurgebied Sint-Pietersberg nabij Maastricht


Vlakbij het centrum van Maastricht ontwikkelt zich nieuwe natuur in de voormalige ENCI-groeve. Met deze activiteit ga je mee op excursie met de boswachter van Natuurmonumenten en beleef je samen de...

Orchideeen en weidevogels in Waalenburg - Texel


Zeldzame bloemen, broedende vogels en zingende veldleeuweriken. Ontdek deze bijzondere waddenpolder.

Duin-en-boswandeling Schiermonnikoog


Ontdek de rijke planten- en dierenwereld van Schiermonnikoog en luister onderweg naar verhalen over een Duitse graaf, noord- en zuidhellingen, heksenbezems en nog veel meer.

Strandpalenwandeling om de west


Tijdens de wandeling vertelt gids Harry Alers je alles over strandpalen en brengt je op bijzondere plekken waar je anders niet zo gauw komt.

Plantenexcursie


Eilander Thijs de Boer neemt je graag mee op deze plantenexcursie.

Voorjaarswandeling in Waalenburg - De Marel, Texel


Tijdens een wandeling van 2 uren vanuit natuurcentrum De Marel gaan wij op zoek naar weidevogels en bloeiende orchideen in natuurgebied Waalenburg.

Oerrr Op zoek naar haaientanden en andere fossielen


Ga samen met de boswachter op zoek naar haaientanden, schelpen en andere fossielen.

Cultuurhistorische dorpswandeling


Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van het dorp? Ga mee met eilandergids Arend Maris en leer Schiermonnikoog op ludieke wijze kennen.

Zeilen onder Schier


Al zeilende Schiermonnikoog vanaf het water bekijken! Je mag meehelpen met het zeilen, maar ook lekker op het dek genieten.

OERRR Watersafari over de Nieuwkoopse Plassen


Vaar tussen de watervogels, vang slootbeestjes en wandel over een onbewoond eiland in de Nieuwkoopse Plassen.

Balgexpres op Schiermonnikoog


Schelpen en zeehonden op de uiterste oostpunt van het eiland

Kwelder, Wad en Lepelaars - De Schorren Texel


Een avontuurlijke wadwandeling over kwelder De Schorren op Texel vol vogels en bijzondere planten.

Zeehondentocht met zandplaatlanding (Vriendschap)


Tijdens deze boottocht vertellen wij je over het prachtige gebied en nemen je mee naar een zeehondenbank. Vervolgens varen we door naar de zandplaat waar we aanlanden.

Wadloopsnuffeltocht op Schiermonnikoog


De wadloopsnuffeltocht is bedoeld voor iedereen die wel eens alle facetten van het echte wadlopen wil gaan uitproberen.

Broedvogelexcursie op Schiermonnikoog


Oog in oog met de meeuwen? Beleef vanuit de Kobbeduinen een spannende excursie door de kwelder.

Voorjaarswandeling in Waalenburg - De Marel, Texel


Tijdens een wandeling van 2 uren vanuit natuurcentrum De Marel gaan wij op zoek naar weidevogels en bloeiende orchideen in natuurgebied Waalenburg.

Eendenkooi Schiermonnikoog


Een eendenkooi is van oudsher een oase van rust. Eenden komen er graag een bezoekje brengen. Kom de mooi gerestaureerde eendenkooi bekijken en ga mee met de kooiker die vertelt over zijn oude ambacht.

Elektrokartocht Arboretum Poort Bulten


Het arboretum is een uniek, beleefbaar bomenpark waar iedereen van moet kunnen genieten. Ook als je minder mobiel bent. Daarom zijn de paden in Arboretum Poort Bulten af en toe ook het domein van...

Binnen enkele weken te bezoeken

Ontdek Fort bij Nigtevecht


Verscholen in het groen ligt een fort met een prachtig verhaal. Tijdens een rondleiding op Fort bij Nigtevecht komt de geschiedenis tot leven. Ontdek dit onderdeel van UNESCO Werelderfgoed op...

Open dag Fort bij Spijkerboor


Verken Fort bij Spijkerboor op 18 juni. Kijk rond in de slaapvertrekken en waslokalen van de soldaten, de legerkeuken met enorme kookketels, de kapel en de gevangenis. Alsof het fort gisteren...

Ontdek Fort Nieuwersluis


Bezoek Fort Nieuwersluis en kom thuis met een hoofd en hart vol verhalen. Ervaar het leven in de commandopost uit de Koude Oorlog en neem een kijkje in een munitiekelder en ontdek de boeiende...

Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude


Verscholen achter een groene wal ligt het allereerste fort van de Stelling van Amsterdam. De dikke deuren van de kazerne zijn alle dagen potdicht, maar samen met een fortengids mag jij een kijkje...

Ontdek authentiek Fort Waver-Amstel


Ga op pad met onze fortengids en stap regelrecht de geschiedenis in op Fort Waver-Amstel, waar de tijd lijkt stil te staan. Ontdek dit imposante onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed De Hollandse...

Ontdek Fort bij Nigtevecht


Verscholen in het groen ligt een fort met een prachtig verhaal. Tijdens een rondleiding op Fort bij Nigtevecht komt de geschiedenis tot leven. Ontdek dit onderdeel van UNESCO Werelderfgoed op...

Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude


Verscholen achter een groene wal ligt het allereerste fort van de Stelling van Amsterdam. De dikke deuren van de kazerne zijn alle dagen potdicht, maar samen met een fortengids mag jij een kijkje...

Ontdek Fort Nieuwersluis


Bezoek Fort Nieuwersluis en kom thuis met een hoofd en hart vol verhalen. Ervaar het leven in de commandopost uit de Koude Oorlog en neem een kijkje in een munitiekelder en ontdek de boeiende...

Later dit jaar

Ontdek Fort bij Nigtevecht


Verscholen in het groen ligt een fort met een prachtig verhaal. Tijdens een rondleiding op Fort bij Nigtevecht komt de geschiedenis tot leven. Ontdek dit onderdeel van UNESCO Werelderfgoed op...

Ontdek authentiek Fort Waver-Amstel


Ga op pad met onze fortengids en stap regelrecht de geschiedenis in op Fort Waver-Amstel, waar de tijd lijkt stil te staan. Ontdek dit imposante onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed De Hollandse...

Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude


Verscholen achter een groene wal ligt het allereerste fort van de Stelling van Amsterdam. De dikke deuren van de kazerne zijn alle dagen potdicht, maar samen met een fortengids mag jij een kijkje...

Ontdek Fort Nieuwersluis

 
Bezoek Fort Nieuwersluis en kom thuis met een hoofd en hart vol verhalen. Ervaar het leven in de commandopost uit de Koude Oorlog en neem een kijkje in de munitiekelder en ontdek de boeiende...

Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude


Verscholen achter een groene wal ligt het allereerste fort van de Stelling van Amsterdam. De dikke deuren van de kazerne zijn alle dagen potdicht, maar samen met een fortengids mag jij een kijkje...

Activiteiten Museumpark Archeon

Binnen enkele weken te bezoeken

Vaderdagbrunch


Geniet zondag 18 juni van een heerlijke Vaderdagbrunch met het hele gezin inclusief de hele dag gratis entree voor Archeon.