10 leukste dagjes uit met peuters en kleuters in Zeeland

Op stap met peuters en kleuters in Zeeland |  
Redactioneel door
Foto 1. In Berkenhof Tropical Zoo kunnen peuters en kleuters dieren ontdekken en heerlijk spelen. Foto: Berkenhof Tropical Zoo

Indoor en outdoor speeltuinen en pretparken voor kleine kinderen

11 januari 2020 Toerisme Landelijk Ook peuters en kleuters houden van avontuur en eropuit gaan. Lekker actief zijn, leuke dingen doen en dan heerlijk moe weer naar huis. Er zijn vaak prima uitstapjes om de hoek te vinden, zoals een park vol spannende paadjes en interessante plantjes of een pleintje met wipkippen en een schommel. Maar soms wil je ook als ouder weleens iets groters of gewoon iets nieuws. Daarom zet DagjeWeg.NL de leukste dagjes uit met peuters en kleuters in Zeeland op een rij.

Familiepretpark Mini Mundi

MIDDELBURG - Ontdek Zeeland in het groot én in het klein bij Familiepretpark Mini Mundi waar Walcheren in miniatuur is nagemaakt. Hier voelen peuters en kleuters zich opeens zo groot als reuzen tussen de kleine steden, dorpjes en boerderijen. De miniatuur mensen en dieren maken het helemaal af. Daarna met het treintje door het pretpark en lekker spelen in de binnenspeeltuin waar ook een aparte speelhoek is voor de jongste kinderen.

Natuurgebied De Knokkert

CADZAND - Natuurgebied De Knokkert is een bijzonder stukje natuur vol oude boerenelementen: essenhakhout bosjes, meidoornhagen en oude veedrinkputten. Maar wat peuters en kleuters hier vooral leuk vinden is het beleefpad. Overal langs dit pad kunnen ze klimmen, klauteren en spelen. Er staan zelfs stoere speeltoestellen langs. Verder is van alles te ontdekken in de bosjes en tussen het hout. Hier voelen ze zich even Dora the explorer.

Speelschuur Klok'uus

GOES - In Speelschuur Klok'uus krijgen kinderen het gevoel alsof ze spelen in een echte boerenschuur. Er staat bijvoorbeeld een combine die vroeger graan oogstte, maar waar ze nu naar hartenlust op kunnen klimmen. Je kleintje speelt hier helemaal veilig in de aparte speelhoek voor peuters en kleuters met ballenbak, trampoline en softplay klimrek. Buiten wacht een afgescheiden speelweide op ze met onder andere een zandbak en speelhuisje. Dikke pret!

Berkenhof Tropical Zoo

KWADENDAMME - Bij Berkenhof Tropical Zoo stap je een echte jungle in. Prachtige orchideeën op een rotsmuur, vissen in het water en overal aapjes en papegaaien tussen de bladeren. Waaghalzen stappen stoer op de brullende dino's af in de Dino Expo. Maar misschien moet toch pappa of mamma even mee om de leuke touwbrug over te steken... Neem extra kleren mee, want in Berkenhof Tropical Zoo kunnen kinderen met blote voeten door een beekje lopen en lekker kliederen met water en zand. Ook buiten in het speelbos is van alles te doen. Tip: is je peuter of kleuter helemaal verzot op treinen, ga dan met de historische Stoomtrein Goes-Borsele naar Kwadendamme.

Recreatiegebied De Hollandsche Hoeve

GOES - In een enorm park met een mooie oude boomgaard stuit je opeens op Recreatiegebied De Hollandsche Hoeve. Hier blijkt een enorme speeltuin te liggen. De speeltoestellen liggen verspreid over een groot stuk terrein, zodat er altijd wel een rustig speelplekje te vinden is. Leuk: aan de hand van papa of mama over de drijvende vlonders naar het eilandje lopen. Een prachtige oude schuur met rieten dak blijkt een kinderboerderij te zijn vol dieren. En oh, wat heeft het restaurant een leuke binnenspeeltuin! Lekker spelen in een kabouterhuisje, een grote holle boom en de softplay peuterhoek.

Kinderboerderij Cantecleerhoeve

CLINGE - Ontmoet echte boerderijdieren op Kinderboerderij Cantecleerhoeve. Hier scharrelen kippen rond en leven varkens en geiten, maar ook ezeltjes, pony's en cavia's die je mag aaien en knuffelen. De speeltuin is ideaal voor peuters en kleuters. Plof daarna neer op het terras voor en lekker drankje of ijsje. Kinderboerderij Cantecleerhoeve heeft ook tuinen en een kas, waar kleintjes van alles leren over plantjes.

Molen de Jonge Johannes

SEROOSKERKE - De in vrolijke kleuren geverfde molen van Pannenkoek- en speelboerderij Molen de Jonge Johannes zie je al van een afstand liggen. Leuk om een kijkje te nemen in deze oude nog werkende molen, maar je kleuter gaat misschien liever op bezoek bij de dieren van de kleine kinderboerderij. En natuurlijk spelen in de speeltuin. In de zomer is het heerlijk dwalen door het grote maisdoolhof. Daarna gaat een pannenkoek er wel in. Stil aan tafel blijven zitten hoeft niet, want voor jonge kinderen is er een leuke speelhoek in het restaurant.

Kabouterpad Westerschouwen

WESTENSCHOUWE - De boswachter weet het zeker: er wonen kabouters in Boswachterij Westerschouwen. Er zijn zoveel sporen van ze te vinden, dat er zelfs een heus Kabouterpad door Westerschouwen loopt. Volg de kabouterpaaltjes en wie weet wat je onderweg tegenkomt. Het leukst is het kabouterpad als je eerst naar de Excursieschuur in Westerschouwen gaat. Daar krijgen jullie rode kaboutermutsen voor de kids, een rugzakje met lekkers voor onderweg en een boekje met opdrachten. Het boekje wisselt met de seizoenen, zodat de route altijd verrassend en spannend blijft. Nice: de kaboutermuts mag na afloop mee naar huis, samen met een kleine verrassing. De Excursieschuur is open op zaterdag, zondag en in de vakanties.

Speelpaleis Bambini

VLISSINGEN - Heerlijk klimmen en klauteren in Speelpaleis Bambini, de grootste indoor speeltuin van Zeeland. Ja, ook klimmen en klauteren voor peuters en kleuters, want ze hebben een eigen speelpiste met speciaal klauterparcours, inclusief glijbaan en grote ballenbak. Tussendoor lekker hobbelen op de hobbeldieren en de meest fantastische creaties maken met enorme legoblokken. Oh, en frietjes, drinken en snacks zijn bij de prijs inbegrepen. Zo kan hun dag niet meer stuk!

Het strand

ZEELAND - De makkelijkste keuze voor een dagje weg met je peuter of kleuter is in Zeeland uiteraard de grootste zandbak van Nederland: het strand! Wat speeltjes mee, genoeg eten, drinken en zonnebrandcrème en ze vermaken zich uren met zand en water. Het is nog gratis ook, op het parkeren van de auto na.

Foto 2. In Zeeland is het strand nooit ver weg en altijd leuk om met je peuter of kleuter heen te gaan. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Is je kleintje een grote fan van treinen, ga dan eens mee met de historische Stoomtrein Goes-Borsele. Onderweg is ook genoeg te beleven. Foto: DagjeWeg.NL / Eline Visscher

Laatst gewijzigd: 2021-01-11 11:42:48 · Gepubliceerd: 11 januari 2020 - 2608