Duurzaam dagje uit? Ga naar de Huishoudbeurs

Huishoudbeurs 2020 | Nieuws door

Shoppen, workshops volgen en regenwater drinken in de RAI

18 februari 2020 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het ultieme voorjaarsfeestje voor vrouwen barst weer los: de Huishoudbeurs! De 75e editie vindt plaats vanaf 22 februari tot en met 1 maart in de Amsterdamse RAI. Dit jaar zijn er optredens van onder anderen Re-Play, Lois Lane, Lange Frans en Samantha Steenwijk en wordt het lifestyle walhalla geopend door Patty Brard en Wendy van Dijk. Het thema is Feest, met extra aandacht voor duurzaamheid. Opmerkelijk: er zijn ook steeds meer mannen op de beurs te vinden.

Foto 1. Van 22 februari tot en met 1 maart in de Amsterdamse RAI: de 75e editie van de Huishoudbeurs. Foto: Huishoudbeurs.

Huishoudbeurs 2020 heeft groen tintje

Shoppen, beauty, interieur, modeshows, optredens en meet and greets met GTST'ers: natuurlijk staat dit alles op het programma tijdens de Huishoudbeurs. Maar dit jaar is er ook een stukje duurzaamheid te vinden. Bezoekers worden sowieso aangeraden om met het OV naar de beurs te komen. Leer tijdens workshops en demonstraties alles over gezonder leven en fitter worden en ontdek het effect van kamerplanten op je gezondheid. Onder het mom van #zokanhetook worden bezoekers aangemoedigd aan het klimaat te denken en dierlijke producten te vervangen door plantaardige opties. Daarnaast kun je op de beurs een biertje drinken in de Rainbar: de enige bar ter wereld waar het binnen regent. De regenjassen hangen voor je klaar en de biertjes die je drinkt zijn gemaakt met opgevangen regenwater.

Na 75 jaar steeds meer mannen

Dit jaar viert de Huishoudbeurs haar 75e verjaardag; al sinds 1955 wordt het event in de Amsterdamse RAI gehouden. Vroeger was het een vakbeurs voor Nederlandse huisvrouwen met onderwerpen als koken, strijken en naaien. En als entertainment stonden vooral demonstraties van de nieuwste huishoudapparaten op het program. Tegenwoordig is het een lifestyle event voor moderne vrouwen. Met vegan foodtrucks, cocktails, workshops, tattooshops en zelfs sexy virtual reality experiences. Fun fact: ook mannen zijn door de jaren heen steeds meer op de beurs te vinden - en niet omdat ze onder dwang als tassendragers meegesleurd zijn. Op de beurs is onder andere een biercafé en 'mancave' voor heren te vinden en mannen mogen natuurlijk gewoon aan alle activiteiten meedoen.

Negenmaandenbeurs en Pasar Colours Festival

Bezoekers van de Huishoudbeurs hebben vanaf 26 februari tot en met 1 maart ook toegang tot de Negenmaandenbeurs in RAI Amsterdam. De Negenmaandenbeurs is een gigantische beurs met allerlei kraampjes en workshops voor zwangere vrouwen en kersverse ouders. Op de Huishoudbeurs is dit jaar ook Pasar Colours Festival te vinden. Hier genieten bezoekers van Aziatisch eten, dansgroepen, traditionele krijgskunst en verschillende optredens. Leer tijdens Indische kookdemonstraties zelf sambal te maken en dans mee op de muziek van Trafassi (wat Surinaams is voor 'op een andere manier').

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Proosten in de Rainbar, met biertjes van regenwater. Foto: Rainbar, Amsterdam Rainproof.
Foto 3. Optreden op de Huishoudbeurs. Foto: Huishoudbeurs.
Foto 4. Modeshow op de Huishoudbeurs. Foto: Huishoudbeurs.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-02-18 13:53:08 · Gepubliceerd: 2020-02-14 11:45:54 - 860