Het is officieel: het spookt op Kasteel de Haar

Kasteel de Haar |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Speur mee met spookje Wonne deze voorjaarsvakantie

19 februari 2020 Toerisme Haarzuilens, Utrecht Je kunt er deze voorjaarsvakantie niet omheen: het spookt op Kasteel de Haar. Gelukkig is Het Spook van De Haar een lieve. Spookje Wonne is namelijk op zoek naar haar vriend Dirk. Maar na vier eeuwen zoeken is ze behoorlijk ongeduldig geworden. Aan bezoekers de nobele taak Wonne en Dirk eindelijk te herenigen met elkaar. Speur je mee?

Foto 1. Spookje Wonne dreigt het kasteel te vernietigen... Help je haar in de voorjaarsvakantie mee om haar vriend Dirk te vinden? Foto: DagjeWeg.NL.

Spookachtig speuren, maar niet eng

Wonne het spook woonde vroeger zelf op Kasteel de Haar, in de twaalfde eeuw om precies te zijn. Sindsdien is ze op zoek naar haar vriendje Dirk. Want ja, in je eentje wat rondspoken is ook maar saai. Wonne heeft alleen een kort lontje en dreigt het kasteel te vernietigen als ze Dirk niet vindt. Help haar om Dirk op te speuren! Tijdens de escape route Het Spook van De Haar speuren kinderen samen met hun ouders het kasteel af, op zoek naar Dirk. Kinderen gaan gewapend met een rode loep op pad. Met de loep ontdekken ze geheime boodschappen en codes, die toegang geven tot een schatkist. En in die schatkist vinden ze dan weer een plattegrond en vriendschapsopdrachten. Zo kan Dirk gevonden worden én leren kinderen alles over vriendschap en nieuwe vrienden maken. Een spookachtige speurtocht dus, maar echt eng is het niet. Eigenlijk wil Wonne gewoon vriendschap sluiten. Ook fijn: de opdrachten zijn niet per se goed of fout uit te voeren. De escaperoute is daarom ook al geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Krokusvakantie op Kasteel de Haar

Wonne een handje helpen in de vakantie? Je hoeft je niet vooraf aan te melden en kunt online of aan de kassa een ticket kopen. Voor de escape route geldt een extra toeslag van € 2,50 en is alleen verkrijgbaar in combinatie met een kaartje voor een regulier kasteelbezoek. Een regulier kasteelbezoek zonder escape route kan ook, maar dan loop je wel één van de ruimtes van Kasteel de Haar mis. De spookachtige speurtocht brengt bezoekers namelijk door een extra kamer; een badkamer waar een vloerpuzzel op de speurders ligt te wachten. Het kasteel is de hele vakantie dagelijks open. Bewonder de vele historische ruimtes en verken de torens, dwaal door de sierlijke kasteeltuinen en trotseer het mysterieuze doolhof.

Historie Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is een van oudste kastelen en het grootste kasteel van Nederland. Het gebouw stamt uit de middeleeuwen - de tijd van Wonne het spookje - en kent vele verhalen. Het was jarenlang het onderkomen van de flamboyante familie Van Zuylen en aan het einde van negentiende eeuw de septemberwoning van baron Etienne en barones Hélène. De baron en barones droegen het kasteel over aan hun zoon en uiteindelijk hun kleinzoon. Kleinzoon Thierry toverde het kasteel om tot hotspot en stond bekend om zijn extravagante feestjes op het kasteel, waar supersterren als Coco Chanel en Brigitte Bardot op afkwamen. Thierry stierf in 2011 en liet het kasteel na aan zijn vijf dochters. Tegenwoordig zijn het kasteel en park eigendom van Stichting Kasteel de Haar en wordt het kasteel dus ook niet langer bewoond. De familie verblijft gedurende het jaar diverse weken in het Châtelet, een klein kasteeltje links van het grote kasteel.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Het prachtige Kasteel de Haar in de lente. Foto: Kasteel de Haar © Ivo Vrancken.
Foto 3. Speur je mee deze voorjaarsvakantie? Foto: Kasteel de Haar.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-02-19 10:18:19 · Gepubliceerd: 2020-02-18 10:50:25 - 1496