1

Denkers en dromers komen samen op Museumnacht010 Rotterdam

Museumnacht010 heeft unieke kunstroutes voor elke persoonlijkheid

Museumnacht010 Rotterdam Nieuws door
Foto 1. Bewonder kunst, geniet van entertainment en ontdek Rotterdam op een nieuwe manier tijdens de Museumnacht010. Foto: Museumnacht010 © Aad Hoogendoorn.

archief oud artikel 2 maart 2020 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Ben je een avonturier, kunstkenner, dromer, denker of een nachtvlinder? Op Museumnacht010 Rotterdam zijn er gecustomizede routes voor allemaal, zodat iedereen alles wat bij zijn of haar persoonlijkheid past mee kan pikken. Want waar de een het liefst urenlang schilderijen bekijkt, snakt de ander juist een beetje naar interactie en entertainment. Een combi van beide kan natuurlijk ook; zelf een route samenstellen is ook gewoon een optie. Met één kaartje heb je tot in de late uurtjes toegang tot alle deelnemende locaties door heel Rotterdam - en dat zijn er meer dan 35.

Dit heeft Museumnacht010 voor je in petto

Samen met je partner kunst bekijken met een muziekje op, een grappige rondleiding volgen met het hele gezin of juist de exposities overslaan en alleen de performances meepakken met je vrienden. Van kunst genieten doet iedereen anders. Daarom heeft de 2020 editie van Museumnacht010 Rotterdam naast een compleet programma ook vijf gepersonaliseerde kunstroutes in het leven geroepen. Scheelt wat speurwerk en het levert een hoop inspiratie op.

Een paar hoogtepunten:

  • Leuk voor de avonturier - Voor mensen die van nieuwe, verrassende dingen houden en anderen graag mee op sleeptouw nemen is de expo 'CUTE – ongemakkelijk schattig' perfect. Schattige kunst met een duister randje. Van 20:00 uur tot 01:00 uur in Galerie Vivid.
  • Leuk voor de kunstkenner - Voor kenners en kijkers die dol zijn op kunstdetails: de Boijmans-route door de stad met stukken uit het depot van Museum Boijmans Van Beuningen. Deze kunstwerken hebben tijdelijk een ander onderkomen gekregen.
  • Leuk voor de dromer - Voor wie dol is op verhalen en mensen is de Pendelbus vol verhalen van Verhalenhuis Belvédère ideaal. Stap in, luister naar kunstverhalen en connect met andere reizigers. Van 20:00 uur tot 01:00 uur op verschillende locaties, te volgen via Google Maps.
  • Leuk voor de denker - Jonge wereldzeilers delen hun reisverhalen en ideeën over milieu en klimaat in 'Het grootste zeemonster ter wereld: plastic', in Maritiem Museum Rotterdam. Vanaf 21:30 uur tot middernacht.
  • Leuk voor de nachtvlinder - Fun en verdieping in één met 'Marine Mechanics' in het Mariniersmuseum van 20:00 uur tot 01:00 uur. Leer alles over de techneuten bij de marine en test je eigen skills.
Voor feestbeesten is er nog de categorie 'artistieke doorzakkers'. Voor hen is er een uitgebreid ticket, inclusief toegang tot de exclusieve afterparty.

Kinderen mee?

Voor wie twijfelt of de Museumnacht010 wel leuk is voor kinderen: ja, het is juist leuk om de kinderen mee te nemen! Er is juist ontzettend veel te doen voor kinderen en als gezin. Er zijn ook zat activiteiten die al om 20:00 uur beginnen. Zo kun je een eigen brilmontuur ontwerpen, praten met mariniers, leren tekenen met licht en kookworkshops volgen. Kinderen tot en met twaalf jaar krijgen zelfs korting op hun kaartje.

Boek je tickets op tijd

De Rotterdamse Museumnacht is vrijwel elk jaar helemaal uitverkocht. Wees er dus snel bij! Reguliere kaartjes kosten € 17,50 voor volwassenen en € 8,50 voor kinderen tot en met twaalf jaar. Een feestje meepikken? Met een combiticket van in totaal € 26,- per persoon krijg je toegang tot de exclusieve afterparty. CJP-pashouders krijgen korting. Kaarten zijn te boeken via de website van Museumnacht010.

Museumnacht010 Rotterdam vindt plaats in verschillende wijken in het centrum van Rotterdam op zaterdagavond 7 maart tot in de vroege uurtjes van zondag 8 maart 2020.
Foto 2. Meer dan 35 culturele locaties in de stad openen hun deuren. Foto: Museumnacht010 © Aad Hoogendoorn.
Foto 3. Feestjes, connecties en gezelligheid horen er ook bij op de Museumnacht010. Foto: Museumnacht010 © Aad Hoogendoorn.

Laatst gewijzigd: 2020-02-27 15:37:46 · Gepubliceerd: 2 maart 2020 - 460