Dagje dierentuin vanuit je woonkamer

Dagje dierentuin |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Volg de dieren via een webcam of ga op pad met een dierverzorger

1 januari 2021 Opmerkelijk Landelijk Zelfs als het stil is in de Nederlandse dierentuinen en alle poorten dicht zijn, kun je genieten van alle bijzondere dieren in de parken. Volg de reuzenpanda's en hun jong vanaf de bank, kijk naar de olifantenkudde en doe mee aan de lessen van een dierverzorger. Of ga in je pyjamabroek op autosafari. Er valt van alles te ontdekken in de online dierentuin!

Foto 1. Volg het wel en wee van de reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark. Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen

Binnenkijken bij de reuzenpanda's

Fans van vader Xing Ya, moeder Wu Wen en hun jong Fan Xing in Ouwehands Dierenpark Rhenen hoeven de reuzenpanda's geen dag te missen. Op de pandacam volg je namelijk dagelijks hun wel en wee en kun je genieten van deze bijzondere dieren. Tussen 10:00 uur en 21:00 uur kun je via de webcam in het pandaverblijf mee kijken.

Tip: via sociale media deelt Ouwehands Dierenpark leuke filmpjes van de vele dieren, onder andere van de ijsberentweeling toen ze nog heel jong waren en van het reuzenpanda jong. Bekijk zijn eerste stapjes in het pandaverblijf, zo schattig... De tekst gaat verder na de video.

Dwaal door Burgers' Zoo

Avontuur en een heleboel kennis van dieren: Burgers' Zoo geeft het je op een online presenteerblaadje. Ook vanuit huis kun je nog van deze schitterende dierentuin genieten, bijvoorbeeld door de app Burgers' Zoo Snapshot te downloaden. Hiermee dwaal je virtueel door de verschillende werelden van het park en krijg je de opdracht om de mooiste dierenfoto’s te schieten. Doe het samen en maak er een wedstrijdje van! Wie vindt als eerste de zwartpunthaai in de Ocean of het aardvarken in de Bush?

Op het YouTube channel van Burgers' Zoo vind je heel veel leuke en interessante video's:

  • Voor kleine kinderen: de kinderserie Zoë & Silos.
  • Voor grotere kinderen: de avonturen van videoranger Noëlle die het antwoord vindt op vragen als: "Waarom bevriezen pinguïns niet in het koude water?"
  • Voor volwassenen: de documentaire over project Mangrove in Burgers' Zoo.
  • Of kom helemaal bij met Silent Zoo: meer dan twee uur lang rustgevende natuurgeluiden uit de Bush, Mangrove of Safari.

Kijken naar een babyolifant

In DierenPark Amersfoort is het toch een beetje feest bij de olifanten. De olifantendame Indra heeft namelijk een kleintje gekregen. En nu komt het mooiste: iedereen kan thuis meekijken via de webcam. En deze kleine reus rond zien scharrelen tussen alle grote reuzen. Na de geboorte van het olifantje in november was het begin december weer tijd voor beschuit met muisjes in het dierenpark. Nu voor de geboorte van een leeuwinnentweeling! Benieuwd hoe klein ze waren vlak na hun geboorte? Bekijk dan onderstaande video. De tekst gaat verder na de video.

Op autosafari in Beekse Bergen

Voor iedereen die aan huis gebonden is deze dagen heeft Safaripark Beekse Bergen een leuke verrassing. Je kunt nu virtueel op autosafari over de savanne! In 45 minuten neemt een ranger je mee in een jeep over de vlakte. Tijdens de autorit spot je leeuwen, giraffes, cheeta's, zebra's en nog veel meer dieren. Zet de stoelen maar klaar voor het scherm en stap met het hele gezin in voor een mooie safari vanuit huis! De tekst gaat verder na de video.

Lessen van dierverzorgers

Wie gaat er mee naar de AquaSchool of de Safari School? Hier vertellen dierverzorgers je alles over de dieren in de dierentuin. Of volg Kim en Tom door ZooParc Overloon, waar ze veel over weten te vertellen.

  • AquaZoo heeft de Aquaschool op hun YouTubekanaal staan. Lessen van een echte dierverzorger!
  • Op het YouTube kanaal van Safaripark Beekse Bergen vind je de Safari School en Ranger Request. Verschillende rangers vertellen interessante weetjes over dieren in de 'skool' en nemen je in de Ranger Request mee voor een kijkje achter de schermen;
  • In ZooParc Overloon nemen de dierverzorgers leuke vlogs op. Zo beantwoorden Kim en Tom vragen van kinderen in de serie Zoo zit dat, zie je wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een giraffenvlakte en kun je een kijkje nemen bij verschillende dieren. Aw, wat zien jonge ottertjes er lief uit!

Na de biologielessen en leuke dierenfilmpjes is het tijd voor (kunst)geschiedenis! Bekijk deze musea online en dwaal op je gemakje door de zalen van het Rijks.
Foto 2. Bespied de olifantenfamilie en spot hun nieuwe familielid. Foto: DierenPark Amersfoort
Foto 3. Ga mee op safari in Beekse Bergen. Foto: screenshot YouTube.

Laatst gewijzigd: 2020-12-18 22:07:48 · Gepubliceerd: 2020-03-23 16:41:55 - 6152