Het is lente! Geboortegolf in dierentuinen

Nieuws over dierentuinen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Awh, zo schattig! Deze dieren zijn onlangs in dierentuinen geboren

14 april 2020 Natuur Landelijk De bloemen bloeien, de vogels zingen en de schattige dieren blijven maar komen! Het is officieel: de lente is aangebroken. Ga virtueel op kraamvisite bij deze lieve pasgeboren dieren in dierentuinen.

Foto 1. Dierentuin Pairi Daiza is een extreem schattig nijlpaardje rijker. Lief! Foto: Pairi Daiza.

Zeldzame zwijntjes geboren in Dierenrijk

In dierentuin Dierenrijk zijn twee zeer zeldzame - en zeer schattige - Visaya wrattenzwijntjes geboren. De zwijnensoort wordt wereldwijd bedreigd. Er leven nog maar tweehonderd in het wild en deze twee nieuwelingen zijn de eerste jongen in Europa van 2020. De zusjes maken het goed en hobbelen al vrolijk rond, zoals je in het filmpje kunt zien.
Let op: het artikel gaat verder onder de video.

Dwergnijlpaard geboren in GaiaZOO

We hadden niet gedacht dat babynijlpaarden nog schattiger konden worden. Maar het kan! In GaiaZOO is een dwergnijlpaard geboren. Het kleintje is een felle dame, die al graag rondscharrelt in haar verblijf met haar moeder. Zie hieronder de lieve video.
Let op: het artikel gaat verder onder de video.

Maki's geboren in Diergaarde Blijdorp

Vier op een rij! In Diergaarde Blijdorp zijn er in één week tijd vier ringstaartmaki's geboren. Eentje op 20 maart, 27 maart, 31 maart en eentje op 1 april. Alle vier maki's hebben een andere moeder. Alle jongen maken het goed, het is nog niet bekend welk geslacht ze hebben. De vader van alle jonkies is ringstaartmaki Leo, de Casanova die vier verschillende vrouwtjes heeft bezwangerd. Na de geboorte houden de jonkies zich vast aan de buik van hun moeder. Zie hieronder de schattige beelden.
Let op: het artikel gaat verder onder de video.

Nijlpaard geboren in Pairi Daiza

Oh, happy day! In Belgisch dierenpark Pairi Daiza is onlangs een nijlpaard geboren. Het mannetje kwam 12 februari van dit jaar al ter wereld, maar is nu sterk genoeg om ook echt de boel te ontdekken. In de foto's onderaan het artikel zie je hoe hij voor het eerst zijn buitenbassin in Pairi Daiza verkent, samen met zijn moeder Nema. Waarschuwing: de beelden zijn extreem schattig.

Chimpansee geboren in Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is sinds afgelopen weekend een schattige chimpansee rijker! Het jong is waarschijnlijk een jongetje, maar echt zeker weten de dierenverzorgers dat nog niet. Mama Pepa is erg beschermend en zorgzaam. Het is voor Pepa haar tweede baby; zus Inosha is nu vijf jaar oud. Zie hieronder de beelden van de baby chimpansee.
Let op: het artikel gaat verder onder de video.

Kameel geboren in DierenPark Amersfoort

Kameel Rosa in DierenPark Amersfoort is bevallen van haar eerste jong! De kleine merrie maakt het goed en heet Roxy. Het kameeltje is haar nieuwe verblijf al volop aan het verkennen. "De pasgeboren merrie deed al snel de eerste stapjes achter moeder aan", aldus de dierverzorger weten. Zie hieronder de eerste beelden van kameeltje Roxy.
Let op: het artikel gaat verder onder de video.

Meer online uitstapjes

Foto 2. Lekker zwemmen met mama. Foto: Pairi Daiza.
Foto 3. Awh, zo lief! Foto: Pairi Daiza.
Foto 4. Mama chimpansee houdt haar jong nog het liefst zo dicht mogelijk tegen zich aan. Foto: Safaripark Beekse Bergen.
Kameeltje Roxy staat nog wat wiebelig op haar benen. Foto: DierenPark Amersfoort.

Laatst gewijzigd: 2020-04-16 10:14:34 · Gepubliceerd: 2020-03-31 12:38:51 - 1363