Van deze Pasen thuistips word je zo blij als een paasei

Pasen: thuistips | Nieuws door

Pasen thuis vieren? Dit zijn leuke paasactiviteiten

8 april 2020 Toerisme Landelijk Vallen de paasdagen in duigen nu we gedwongen binnen moeten blijven? No way! Met deze leuke thuistips voor Pasen maak je er een gezellig paasweekend van. Voor alle tips geldt: zet de laptop klaar of tablet klaar om de hele dag online te videobellen! Zo kun je toch nog Pasen samen vieren met vrienden en familie.

Foto 1. Eieren verstoppen, beschilderen, opeten. Maar dan net even anders... Thuisblijven met Pasen hoeft niet saai te zijn! Foto: Pexels.com.

Paaseieren schilderen 2.0

Klassiekers zijn niet voor niets klassiekers. Samen eieren schilderen is een paastraditie waar veel kinderen blij van worden! En in deze tijden kunnen ook volwassenen de bezigheidstherapie goed gebruiken. In plaats van een standaard versiering met stipjes en streepjes kun je ook voor een originele versie gaan. Maak bijvoorbeeld look-a-leieren van elkaar. Een ei dat sprekend lijkt op oma, een zelfportret-ei of een ei met het gezicht van een celebrity. Of ga voor kunstig met een Mondriaan ei (verrassend makkelijk) of een Van Gogh ei (iets lastiger, maar 'De sterrennacht' is nog wel te doen).

Paaseieren verstoppen 2.0

Nog zo'n klassieker die stiekem voor volwassenen net zo leuk is als voor kinderen. Deze traditie heeft meerdere versies. Zo kun je als ouders paaseieren verstoppen en de kinderen met mandjes eropuit sturen terwijl jullie nippend aan een glaasje jus 'warm' of 'koud' roepen. Maar wat je óók kunt doen, is je verkleden als piraat en er een complete schatkaart bij tekenen en samen op plundertocht door het huis en de tuin gaan! De kostuums kun je ook achterwege laten, maar hoe leuk zou het zijn om als paaspiraat met een haas of konijn in plaats van een papegaai op je schouder rond te lopen? Suggestie voor volwassenen of huisgenoten: speel het paaseieren zoeken in combinatie met persoonlijke triviavragen. Voor elk goed antwoord krijg je een hint.

Luxe paasbrunch maken

Gekookte eieren, soepjes, verse sap, wraps; er is zoveel te verzinnen voor een paasbrunch. Nu de dagen wat langer aanvoelen, heb je geen excuus meer om niet uit te pakken met de paasbrunch. Doe jezelf een plezier en probeer eens een nieuw recept uit. Zoals scones, bijvoorbeeld. Voelt altijd luxe om te eten en is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Alles wat je nodig hebt is melk, meel, roomboter, suiker en zout. Online zijn talloze recepten te vinden. Maak er een eigen jam bij en - natuurlijk, want zonder heeft bijna geen zin - een eigen clotted cream. Klinkt ook fancy, maar je hebt eigenlijk alleen mascarpone en crème fraîche nodig.

Paaskermis met een twist

Vooral in menig dorp een echte paastraditie: naar de kermis met Pasen. Nu je zelf niet naar de kermis kunt, haal je de kermis toch gewoon in huis? Met drie kermisattracties die je zelf makkelijk in huis kunt halen, hebben kinderen in ieder geval al het gevoel om op de kermis te zijn. Nummer 1: blikjes omgooien. Je kunt zelfs de kermismethode aanhouden en de boel stiekem wat verzwaren om het lastiger te maken. Nummer 2: naar visjes hengelen. Hier heb je kant-en-klare spelletjes van, maar je kunt ook zelf creatief met touw en magneetjes aan de slag. Nummer 3: de grijpmachine. Hoe, vraag je je af? Je hebt verschillende opties. Of je laat iemand geblinddoekt naar knuffels grijpen terwijl jij instructies geeft. Of je maakt er een grabbelton van met glibberige inhoud - dat maakt het extra moeilijk om iets te pakken.

Paasdienst online kijken

Je zou het bijna vergeten met alle chocolade creaties en paashazen op de reclame, maar Pasen is van oorsprong een christelijk feest. Voor sommige mensen voelt het gek en niet compleet om Pasen te vieren zonder kerkdienst. Gelukkig zijn er veel kerkdiensten online te volgen via kanalen van gemeentes op YouTube en via kerkdienstgemist.nl. Zo kun je alsnog 's ochtends of 's middags een dienst meepikken via radio of tv, samen zingen en Pasen vieren zoals je dat gewend bent. Er zit vast iets voor je tussen: bij kerkdienstgemist.nl alleen al zijn meer dan 1500 Nederlandse kerken aangesloten.

Wat te doen met Pasen?

Foto 2. Maak er een gezellig en vrolijk paasweekend van met deze leuke activiteiten. Foto: Pexels.com.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-04-14 08:45:47 · Gepubliceerd: 2020-04-07 14:14:11 - 2004