1

Vrolijke vrijdag! Blijmakers voor thuisblijvers

Met deze positieve nieuwtjes gaan we vrolijk het weekend in

Wat te doen? Tips voor thuis Nieuws door
Foto 1. Heb jij al een knuffelbeer voor het raam staan? Dan kunnen kinderen buiten op knuffelberenjacht! Foto: Pexels.com.

archief oud artikel 17 april 2020 Opmerkelijk Landelijk Tijdens deze coronacrisis kunnen we wel wat positiviteit gebruiken. Daarom start DagjeWeg.NL Vrolijke vrijdag! Elke vrijdag gaan we lekker positief het weekend in, met leuke nieuwtjes en blijmakers voor thuisblijvers.

Zingende politieman Thijs

Hoe leuk is dit! De familie Van der Werf uit Arnhem werd op 14 april verrast door politieman Thijs Roseboom, die toevallig erg goed kan zingen. Ze hadden het optreden gewonnen met het Politie Paaseieren Zoekspel. Politieman Thijs is muzikant in zijn vrije tijd en kon zo in functie zijn talenten gebruiken om wat vrolijkheid te verspreiden in Arnhem. Zijn optreden kreeg ook al aandacht in de radioshow van 3FM Serious Request, die dit jaar een speciale corona editie organiseren. Let op: het artikel gaat verder onder deze rock-'n-rol video.

Leuke tip? Stuur een blijmaker naar de redactie van DagjeWeg.NL. Zo kunnen we allemaal positiviteit verspreiden in deze moeilijke tijden.

Ga op knuffelberenjacht

Het is je misschien al opgevallen: voor veel ramen staat een knuffel of een knuffelbeer naar buiten te kijken. Dit is om het halen van een frisse neus voor kinderen wat leuker te maken. We weten niet zeker wie hiermee begonnen is, maar sympathiek is het wel. En het maakt de straten wat vrolijker, ook voor jezelf. Samen speuren naar knuffels maakt een ommetje nog net iets leuker. Nog geen teddybeer of knuffel voor het raam staan? Doen!

Scheveningse hondjes verzamelen

Wist je dat stenen Engelse hondjes Schevenings erfgoed zijn? Het is typisch Schevenings om er eentje in huis te hebben. Voor de expositie Scheveningen (op z'n) hondjes is Muzee Scheveningen op zoek naar Engelse hondjes uit Scheveningen, om ze vervolgens digitaal allemaal samen te brengen. Scheveningen heeft door de ligging aan zee altijd al een hechte band met Engeland. Nederlandse vissers die vanuit Engeland terug naar huis gingen, namen vaak een stenen hondje mee als souvenir. Zo is het Scheveningse hondje ontstaan - eigenlijk een Engels hondje dus. Conservator Justa van den Bulk roept Scheveningers in de video hieronder op om hun eigen hondjes met Muzee te delen. Let op: het artikel gaat verder onder deze video.

Tussen kunst en quarantaine

Een hilarisch Instagram-account om te volgen én een aanmoediging om zelf creatief aan de slag te gaan. Tussen Kunst & Quarantaine moedigt mensen aan met huis-tuin-en-keukenspullen beroemde kunstwerken na te maken. Zoals dit jongetje, met zijn knuffels. Grappig: er worden een hoop wc-rollen gebruikt voor de namaakkunst. Ah, dus dáár wordt al dat wc-papier voor gebruikt.

#TogetherAtHome

Voor wie vanwege de coronacrisis een concert moet missen, niet getreurd. Onder de hashtag TogetherAtHoime komen muzikanten van over de hele wereld online samen. Ze treden live op in video's, doen zelfs verzoekjes via Instagram en geven peptalks voor iedereen die - net als zij - thuiszit. Bekijk thuisconcerten van artiesten als Chris Martin van Coldplay, John Legend, Jack Johnson, Train, Within Temptation en vele anderen. Hieronder het thuisconcert van Chris Martin. Let op: het artikel gaat verder onder de video.

Online serie over isolatie

Van lastige tijden worden wij Nederlanders extra creatief. Zo bestaat er nu zelfs een online dramaserie over leven in isolatie: Toen wij de tijd hadden. De serie laat zien dat het leven ook gewoon doorgaat in tijden van isolatie. En de onwennige, ongemakkelijke en grappige situaties die in tijden van crisis soms kunnen voorkomen. Een oude meneer die ineens moet Skypen. Een jonge vrouw die ineens alleen is en moet leren koken. Frustraties over dingen die gedeeld worden in groepsapps. De serie is volledig vanuit huis gemaakt en is gratis via YouTube te bekijken. Hieronder aflevering 1. Waarschuwing vooraf voor als er kinderen in de buurt zijn: er wordt soms gescholden. Let op: het artikel gaat verder onder de video.

Zeer zeldzame en schattige zwijntjes

Bereid je voor op extreem schattige beelden. Er zijn in dierentuin Dierenrijk in Nuenen namelijk twee Visaya wrattenzwijntjes geboren. De zwijnsoort wordt bedreigd; er leven nog maar tweehonderd in het wild over de hele wereld. De twee kersverse zusjes zijn de eerste Visaya jonkies in Europa van dit jaar. Ze maken het goed en hobbelen happy rond. Ze zijn echt héél klein, dus je moet goed kijken. Maar het is het waard, ze zijn belachelijk lief! Let op: het artikel gaat verder onder deze extreem aandoenlijke video.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Heb jij al een knuffelbeer voor het raam staan? Foto: Pexels.com.

Laatst gewijzigd: 2020-04-17 10:31:32 · Gepubliceerd: 17 april 2020 - 1928