Toerist in eigen land

Sightseeing in Nederland | Redactioneel door

Zonder buitenlandse toeristen kun je deze attracties rustig bezoeken

16 mei 2020 Cultuur Landelijk Deze zomer blijven de meeste buitenlandse toeristen waarschijnlijk weg en is Nederland voor de binnenlandse toerist. En dat heeft zo z’n voordelen! Minder lange rijen voor de grote musea, geen overvol Giethoorn en een onbelemmerd zicht op de molens van Kinderdijk. Deze dagjes uit zijn de komende tijd rustig(er) te bezoeken.

Let op: de meeste uitstapjes openen weer vanaf 1 juni. Check de website van het uitstapje voor online tickets en exacte openingstijden.

Foto 1. Is het deze zomer rustig in Amsterdam? Foto: DagjeWeg.NL

Dagje Amsterdam

Amsterdam oefent een grote aantrekkingskracht uit op de meeste buitenlandse toeristen. Ze komen in grote getale voor de coffeeshops, de grachten, maar ook zeker voor de beroemde musea. Voor sommige musea staan er zelfs rijen tot buiten! Nu minder mensen deze zomer op reis gaan, zal het ook in Amsterdam rustiger zijn. Dé kans om één van deze musea te bezoeken:

  1. Het Anne Frank Huis is één van de beroemdste musea van Nederland. En misschien ook wel het indrukwekkendste. Loop door het Amsterdamse grachtenpand, waar Anne Frank zich samen met haar familie schuilhield voor de Duitse bezetter.
  2. Ook het Van Gogh Museum is wereldberoemd. Bewonder Van Goghs meesterwerken deze zomer.
  3. Wie Amsterdam bezoekt, kan het Rijksmuseum haast niet overslaan. Met de beroemde Nachtwacht, maar ook werken van andere meesters uit de Gouden Eeuw een must voor iedereen.
  4. Hoe de befaamde Rembrandt woonde en werkte zie je in het Rembrandthuis, zijn eigen huis.

Rotterdam en Kinderdijk

Rotterdam wint de laatste jaren aan populariteit bij de buitenlandse toerist. Geen wonder, want op het gebied van architectuur, kunst en bezienswaardigheden heeft de havenstad veel te bieden. Speel toerist in eigen land en bewonder de beroemde Kubuswoningen - en blijf in eentje slapen! Spring op de Hop-On Hop-Off Bus en laat je meevoeren langs alle highlights van de stad. Van de Euromast en de Markthal tot de Erasmusbrug en de Kop van Zuid.

Ook leuk: vaar met de Waterbus van de Erasmusbrug naar Werelderfgoed Kinderdijk. Een plaatje waar buitenlandse toeristen dol op zijn!

Oud Hollandse dorpjes

Pittoreske vissersdorpjes als Volendam, Monnickendam en Marken zijn echte trekpleisters. Wil je die dorpjes ook wel eens met eigen ogen zien? Over de dijk lopen in Volendam en een lekker visje eten? Grijp je kans deze zomermaanden en laat je vereeuwigen in traditionele klederdracht. Tip: huur een scooter van Scooter Experience en maak een dagtocht langs Volendam, Monnickendam en Edam. Op een geruisloze elektrische scooter beleef je dit stukje Nederland op z'n mooist!

Naar de Zaanse Schans

Nog zo'n toeristische hotspot in ons land: de Zaanse Schans! Bezoek dit historische stukje Nederland, waar eens honderden molens draaiden. Veel Nederlandse bedrijven hebben hier hun roots. Loop binnen in de huisjes met hun kenmerkende groene gevels en bezoek de klompmakerij, de kuipmakerij en de kaasmakerij. Genoeg te zien!

Varen in Giethoorn

Jaarlijks trekken honderdduizenden - vooral Chinese - toeristen naar het Venetië van Nederland. Naar verwachting is dat dit jaar veel minder. Dus heb je Giethoorn altijd al eens willen bekijken? Huur dan een fluisterbootje of een echte punter en vaar door dit bijzondere dorp. Over het uitgestrekte Bovenwiede, een picknickmand aan boord en dan even aanmeren bij één van de eilandjes. Vakantiegevoel gegarandeerd!

Vakantie in eigen land

Op zoek naar meer inspiratie voor een vakantie in eigen land?
Foto 2. Bewonder de meesterwerken van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Bezoek de Zaanse Schans. Foto: DagjeWeg.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-05-16 15:35:16 · Gepubliceerd: 2020-05-15 23:12:33 - 434