7 bijzondere dagjes uit in de buitenlucht

Buitentips |  
Redactioneel door
Foto 1. Lekker naar buiten met het mooie weer? Maak er een origineel dagje uit van en trek door de heuvels van Zuid-Limburg op een elektrische solex. Foto: Cycle Center verhuur

Doe eens wat anders buiten dan wandelen en fietsen

23 mei 2021 Toerisme Landelijk Zonnetje, mooi weer... tijd voor een dagje uit in de buitenlucht! Alleen wil je soms weleens iets anders doen dan wandelen of fietsen. En dat kan volop in Nederland. Huur bijvoorbeeld een solex of ga het avontuur aan op een ligfiets. We zetten 7 tips voor een dagje buiten op een rij.

Met een E-chopper door 't Groene Hart

GOUDA - Hoog stuur, brede banden: op een E-chopper van E-Chopper Adventures voel je je meteen een echte biker! Hij trekt fors op zoals het hoort bij een chopper, maar daarna rij je geruisloos verder. Zo kun je in alle rust genieten van het mooie Groene Hart of gewoon met elkaar kletsen op je toer door Gouda. Ga je neus achterna of volg een van de mooie routes van E-Chopper Gouda.

Snorren door het Vechtdal

DIFFELEN - Toer op een stukje nostalgie door het mooie Vechtdal. De kleurige Tomos snorfietsen staan al voor je klaar bij Veerhuis Verhuur. Een snorfiets lijkt in alles op een kleine brommer, behalve in snelheid. Die is maximaal 25 kilometer, dus een helm is niet per se nodig. Welke route je ook kiest, de Sahara is een absolute aanrader. Dit is een Hollandse woestijn vlak bij Ommen, een restant van de zandverstuivingen uit de negentiende eeuw.

Liggend en toch actief

LEUSDEN - Liever wat actiever? Probeer dan eens een ligfiets. Dat is wel even wat anders dan op een gewone fiets. Vooral in het begin is het dikke pret, want hoe stap je op en rij je weg zonder om te vallen? Gelukkig krijg je bij Treeker Treks eerst een kleine training. Voor je het weet heb je de slag te pakken en fiets je ontspannen liggend door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Ga gerust een hele dag op stap, want zadelpijn schijn je bij een ligfiets niet te krijgen.

Fietstrein!

KELPEN-OLER - Lekker fietsen met je vrienden en vriendinnen? Huur dan tandems van Yellow Rent. Ze hebben zelfs tandems waarop je met de ruggen naar elkaar zit: hilariteit gegarandeerd! Achter fietsen is trouwens best even wennen, want je stuur blijkt niet te werken! Daar zorgt de voorste voor. Of stap in de bijzondere fietstrein. Allemaal wagentjes achter elkaar, met een stuur in de 'locomotief'. Kun je makkelijk trappen en kletsen tegelijk.

Op de solex door de heuvels

VALKENBURG - De Solex is weer helemaal hip, maar dan in een duurzaam jasje. Verken de glooiende heuvels en sfeervolle stadjes van Zuid-Limburg op dit elektrische wondertje en glij vrijwel geluidloos langs wijngaarden, uitgestrekte landerijen en historische kastelen. Cycle Center heeft verschillende routes uitgezet voor een ontspannen tocht. Stop bij een nostalgische herberg voor een bourgondische lunch of strijk neer op een heuveltop voor een picknick met uitzicht.

In een stoere buggy

SINT ANTHONIS - Knal door het Brabantse landschap en geniet met de wind in je haren van een tocht in een buggy. De buggy's van Buggy Fun zijn vrijwel helemaal open, dus laat dat zonnetje maar op je gezicht schijnen terwijl je over weggetjes en zandpaden crost. Best spannend, maar vooral heel leuk. Volg een route van Buggy Fun en je komt langs de mooiste plekjes. Er passen twee personen in een buggy. Ook leuk voor gezinnen, want kinderen met een minimale lengte van 130 centimeter mogen mee als passagier.

Varen door Waterland

MONNICKENDAM - Met een fluisterbootje van Theetuin Overleek ontdek je pas echt hoe mooi Waterland is. Een groot deel van dit natuurgebied is alleen per boot bereikbaar. Hoor het water van de kleine meertjes en smalle sloten onder je fluisterstille bootje door kabbelen, de wind ruisen in de hoge rietkragen en de vogels om je heen fluiten. Neem een picknick mee met als extraatje een overheerlijke taart of scones to go en je dagje buiten kan niet meer stuk.

Ook interessant

Foto 2. Trek eropuit met een buggy! Foto: Buggy Fun
Foto 3. Je voelt je een echte biker op zo'n stoere E-chopper. Foto: E-Chopper Adventures

Laatst gewijzigd: 2022-07-13 15:05:10 · Gepubliceerd: 2020-05-18 12:53:19 - 6017