Vaderdag 2020: de leukste dagjes uit voor vaders

Wat is er te doen? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Vader in het zonnetje zetten? Ga samen op pad!

15 juni 2020 Toerisme Landelijk Vaderdag! Een mooie gelegenheid om er samen met de liefste vader op uit te trekken. Op zoek naar een leuk uitje? Lees hier de leukste tips voor een dagje uit voor vaders. Of geef hem een dagje uit cadeau!

Foto 1. Het beste cadeau voor Vaderdag? Samen een dagje uit! Foto: Nederlands Openluchtmuseum.

Leuk voor de hele familie

DIEREN - De Spelerij in Dieren is een combi van spelen, ontdekken, fantaseren en zelf dingen maken. Perfect om met het gezin naartoe te gaan. Lekker spelen op kunstige toestellen die de fantasie prikkelen, samen iets technisch bouwen in De Uitvinderij en na een dag plezier vol trots met het zelfgemaakte aandenken weer huiswaarts. De Spelerij en De Uitvinderij zijn vanaf 1 juli 2020 weer open. Tip: bestel alvast via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes voor De Spelerij.

ARNHEM - Leuk om je vader mee naar toe te nemen en samen te genieten van een beetje nostalgie: het Nederlands Openluchtmuseum. Neem een kijkje in huizen van vroeger in het 'Tilburgs straatje' en ontdek in authentieke historische boerderijen waarom zoveel Nederlandse boeren de oversteek naar Canada maakten. Ook leuk: in de tentoonstelling 'Heb je een vuurtje voor mij?' herken je voorwerpen die leiden tot ontmoetingen. Tip: bestel via DagjeWeg.NL Tickets en krijg exclusief 25% korting op je tickets.

DEN HELDER - SOS-berichten versturen, woeste golven trotseren, overeind blijven bij windkracht 10: je maakt het allemaal mee in het Nationaal Reddingmuseum. Hier duik je in het bestaan van de reddingsbrigade en kustwacht en test je of je zelf een goede zeeheld zou zijn - ja, ja, met de heuse Heldentest. Ook zijn er allerlei historische boten en schepen om te bewonderen. Tip: bestel via DagjeWeg.NL Tickets je tickets voor het Reddingmuseum.

Lekker actief en buiten

ALMERE - Neem je vader mee voor een stoer dagje uit: Expeditie Vaderdag. Met vader aan de leiding ga je samen ga op avontuur in Outdoorpark SEC Almere. Vaders zijn natuurlijk heel goed in survivallen - vinden ze zelf - maar kunnen stiekem wel wat hulp gebruiken. Ga de survival met de hele familie aan! Tip: bestel tickets voor Outdoorpark SEC Almere via DagjeWeg.NL Tickets en krijg er een gratis fotoshoot ter waarde van € 13,50 bij als aandenken.

PAASLOO - Daag je pa uit en ga een dagje klimmen. Klimbos Avontuurlijk Paasloo heeft routes voor alle leeftijden en alle klimniveaus. Onderweg kom je op je klimroute leuke obstakels en spannende onderdelen tegen, zoals ziplines en loopbruggen. Hoe uitdagend deze obstakels zijn, is afhankelijk van het niveau van de route. Je klimt lekker in het bos, al klauterend tussen de boomtoppen. Heerlijk! Bestel tickets voor Klimbos Avontuurlijk Paasloo via DagjeWeg.NL Tickets..

WAPENVELD - Samen een dagje toeren in stijl, in een vintage Volkswagen! Ga met z'n allen in een oldtimer op stap. Huur bij Vintagecars Wapenveld een Volkswagen Kever met schuifdak uit de jaren zestig of een Golf Cabrio uit de jaren tachtig. Een nostalgisch dagje uit, met veel getoeter en gezwaai van bewonderaars onderweg. Huur een oldtimer van VW-klassieker via DagjeWeg.NL Tickets.

Alleen voor volwassenen

RUCPHEN - Geef je vader een echte jongensdroom cadeau: supersnel racen op een kartbaan van ijs. Nóg spannender dan gewoon karten, want de race is door het ijs extra uitdagend. IceKart Rucphen heeft een spectaculaire indoor kartbaan van 3,5 kilometer, dus hier ben je wel even zoet. Extra leuk: bestel via DagjeWeg.NL Tickets en ontvang € 7,50 korting in de daluren.

MOORDRECHT - Hier maak je pas écht de blits mee. Boek een sessie quadrijden bij Events Bakery! Het enige wat je zelf nodig hebt is een beetje lef, evenwicht en behendigheid, Events Bakery regelt de rest. Er zijn verschillende parcours met hindernissen en bochten voor beginners en ervaren rijders. Boek een uur quadrijden met € 34,- korting via DagjeWeg.NL Tickets.

MONNICKENDAM - Ga er even heerlijk tussenuit met je vader en sla biologische biertjes achterover bij Bierderij Waterland. Hier leer je tijdens een proeverij alles over het brouwproces van biologische bieren uit de streek. In de sfeervolle brouwerij en het proeflokaal van Bierderij Waterland krijg je de kans om zeven biertjes te proeven. Handig: er is een biertaxi om je thuis te brengen - taxi's vallen onder OV, dus neem een mondkapje mee. Boek een proeverij bij Bierderij Waterland via DagjeWeg.NL Tickets.

Ook leuk voor Vaderdag

Foto 2. Proost op pa met een biologisch biertje van Bierderij Waterland in Monnickendam. Foto: Bierderij Waterland.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-06-12 09:25:53 · Gepubliceerd: 2020-06-11 15:35:55 - 2693