Solo op stap: leuke dagjes uit in je eentje

Wat is er te doen? |  
Redactioneel door
Foto 1. Ultieme ontspanning en de hele dag zelf baas: ga in je eentje een dagje uit! Foto: DagjeWeg.NL, Coby Boschma

In je eentje een dagje uit? Dit zijn leuke dingen om alleen te doen

7 augustus 2022 Toerisme Landelijk Omdat je vriendin die tentoonstelling niet leuk vindt, omdat niemand op jouw vrije dag ook vrij is. Of gewoon, omdat je ervan geniet om in je eentje een dagje uit te gaan! Maar welke dingen zijn leuk om alleen te doen? Check hieronder leuke tips en onthoud: je bent niet de enige. Superveel mensen gaan er solo op uit!

Leuk om alleen te doen

Voelt in je eentje ergens heen gaan nog een beetje onwennig? Deze tips vullen niet een complete dag en zijn een goede kennismaking met hoe leuk een dagje uit in je eentje kan zijn.

Foto 2. Geniet van kunst en bezoek een tentoonstelling. Foto: DagjeWeg.NL, Coby Boschma

Tafel voor één, alsjeblieft

Veel mensen vinden alleen iets doen of bekijken helemaal prima, maar durven niet te vragen naar een tafel voor één. Zonde, want ergens een lekker kopje koffie doen of lunchen of dineren op een dagje weg is nou juist zo leuk. Ook in je eentje. Ga all-out en dineer in je eentje in een restaurant of schuif voor een wat informelere setting aan in een grand café. Te spannend? Ergens een kleine lunch of een kopje koffie doen kan ook en duurt wat minder lang. Tip: neem een boek mee, dan kun je lekker lezen als je je verveelt tijdens het eten. En in cafés en koffietentjes is het ook helemaal niet gek om een laptop mee te nemen om ondertussen op te werken.

In je eentje op vakantie

Ga er een paar daagjes tussenuit, verken een nieuwe stad tijdens een stedentrip in Nederland of kom lekker tot rust in een bed and breakfast in een pittoreske plaats midden in de natuur. Je zult je niet vervelen. Nederland heeft zoveel moois om te bewonderen en te beleven!

Foto 3. Verken een mooie stad tijdens een solo stedentrip. Foto: DagjeWeg.NL, Coby Boschma
Tip: doe een beetje research vooraf zodat je niets leuks hoeft te missen tijdens je solo avontuur of check op locatie wat er in de buurt te doen is op DagjeWeg.NL.
Foto 4. Verken een mooie stad tijdens een solo stedentrip. Foto: DagjeWeg.NL, Coby Boschma.

Laatst gewijzigd: 2022-08-04 15:59:36 · Gepubliceerd: 2020-08-07 15:58:35 - 13275