Kolossale klauwen en brullende beesten in Brabant

ZooParc Overloon |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Rawr! Het zijn de Dino Weken in ZooParc Overloon

30 september 2020 Toerisme Overloon, Noord-Brabant Ga deze herfst op een spannende expeditie! Vanaf 1 oktober tot en met 8 november 2020 zijn er namelijk de Dino Weken in ZooParc Overloon. Gigantische en levensechte dinosauriërs doemen dan ineens in de Brabantse dierentuin op. Extra spannend: sommige van deze dino's maken geluid en bewegen écht.

Foto 1. Rawr! Het zijn de Dino Weken in ZooParc Overloon. Foto: ZooParc Overloon.

Dino Weken deze herfst

Wie dit najaar voor een dagje dierentuin naar ZooParc Overloon gaat, krijgt daar een extra dosis avontuur bij. Tijdens de Dino Weken verwelkomt het dierenpark prehistorische gasten, die echt brullen en bewegen. Tientallen dino's zijn in het park terug te vinden, waaronder een T-rex van maar liefst zeven meter hoog, een Brachiosaurus van zes meter en een Triceratops van maar liefst negen meter hoog! Leuk weetje: normaal gesproken reizen deze dino's de wereld over met de expo World of Dinos, de grootste dino-expo van Europa. Tot en met 8 november ontmoet je ze in Overloon.

Levensecht en leerzaam

Bezoekers kunnen op dino-expeditie door het dierenpark, om alle dino's te spotten. En stiekem is deze avontuurlijke speurtocht nog leerzaam ook. Bij elke dino vind je namelijk een informatiebord met info over de gewoontes, het eetgedrag en de manier van leven van het beest. Het is belangrijk dat kinderen (en volwassenen) meer over dino's leren, vindt de dierentuin. Want ook al kennen we ze tegenwoordig vooral uit actiefilms, de prehistorische monsters zijn toch echt de voorouders van de dieren die tegenwoordig op onze aardbol vertoeven. Roel Huibers, general manager van ZooParc Overloon: "Het is bijna niet voor te stellen dat die dino's hier ooit hebben rondgelopen. Ze zijn de voorouders van de meeste moderne vogels en reptielen. Door de Dino Weken kunnen bezoekers heel goed de link met deze tijd leggen."

Meer dierentuinen

Ook leuk

Foto 2. Spot spannende dino's in het dierenpark. Foto: ZooParc Overloon.
Foto 3. Sommige dino's bewegen en brullen echt. Foto: ZooParc Overloon.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-09-30 15:03:11 · Gepubliceerd: 2020-09-29 11:24:54 - 502