Oh, holy night: bezoek de grootste kerststal van Europa

Feest van Licht |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Magische lichtavonden tijdens Feest van Licht

6 december 2020 Geschiedenis Heilig Landstichting, Gelderland De dagen worden korter, het weer guurder en ook de gemoedstoestand wordt er niet beter op nu we met de feestdagen niet groots kunnen uitpakken. Tijd voor een sfeervol winters uitje als lichtpunt in de duisternis – letterlijk. Museumpark Orientalis viert maar liefst vier weken lang Feest van Licht, met onder meer de grootste kerststal van Europa en een magische winterwandeling.

Foto 1. De geboorte van Jezus en veel meer scenes van het kerstverhaal in Feest van Licht. Foto: Museumpark Orientalis

Grootste kerststal

Baby Jezus in de kribbe, Jozef en Maria erbij, wat staldieren eromheen, eventueel nog de wijzen uit het Oosten – de meeste kerststallen zijn er daarmee dan wel. Maar Museumpark Orientalis pakt het groter aan. In Feest van Licht tonen zij dat het kerstfeest uit de christelijke traditie veel meer omvat. In vitrines staan de meest bijzondere scenes van Europa's grootste kerststal opgesteld. Denk aan de geboortestal, de volkstelling, de boeren op het land en het stadje Nazareth. Zo krijg je een idee van hoe de wereld er in die tijd uit moet hebben gezien. Er zijn ook wat grappige tafereeltjes in verwerkt: kun jij het poepende mannetje vinden, en het lammetje dat net op dat moment geboren wordt?

De tentoonstelling telt nog veel meer kerststallen van over de hele wereld. Allemaal in andere stijlen, materialen en groottes. Hoe wordt de pasgeboren Jezus in Thailand afgebeeld, en hoe in Afrika? De kerststallen komen onder andere uit Italië, Thailand, Afrika en Scandinavië.

Sprookjesachtige beleefroute

Licht kan niet bestaan zonder donker. Daarom is het museumpark tot ’s avonds 20:00 uur geopend! Wandel de verlichte beleefroute door het park en waan je in een oosters sprookje. Het heuvelachtige en bosrijke landschap is van zichzelf al bijzonder, maar de gigantische kaarsen, kunstzinnige lichtobjecten en drijvende lichtornamenten op het meer maken het extra speciaal. Een leuk en coronaproof uitje voor de hele familie.

Goed om te weten

  • Feest van Licht is te bezoeken van 12 december 2020 tot en met 10 januari 2021 in Museumpark Orientalis. Het park is dan dagelijks geopend van 12:00 uur tot 20:00 uur;
  • Voor je bezoek moet je verplicht een tijdslot reserveren. Bekijk meer informatie over de coronamaatregelen op de website van Museumpark Orientalis;
  • Overdag worden er regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals de voorstelling van Professor Bombasticus. Blijf op de hoogte van het programma via de sociale mediakanalen van het museumpark.
Foto 2. Bewonder allerlei taferelen uit het kerstverhaal. Foto: Museumpark Orientalis
Foto 3. Wandel de sprookjesachtige beleefroute door het park! Foto: Museumpark Orientalis

Laatst gewijzigd: 2020-12-03 17:41:25 · Gepubliceerd: 2020-12-03 10:49:18 - 744