Beleef een sfeervol kerstavontuur met de Museumstoomtram

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Reis terug in de tijd met de Kerst Express

6 december 2020 Toerisme Hoorn, Noord-Holland Het vuur wordt deze decembermaand weer opgestookt in de stoomlocomotief van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, voor een sfeervol winters avontuur. Anders dan andere jaren, want helemaal coronaproof. Maar net zo gezellig als altijd. Beleef het mee als op 12 december de eerste feestelijke Kerst Express weer zijn stoomfluit laat horen!

Foto 1. Stap in de Kerst Express! Dit jaar zit een ontmoeting met de kerstman er niet in, maar er is nog genoeg te beleven om je helemaal in kerststemming te brengen. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik © Benno Ellerbroek

Kerstmagie

Je winterse avontuur met de Museumstoomtram begint met een speciale kerstpuzzeltocht op en om het historische tramstation in Hoorn. De puzzeltocht voert je door een winters wonderland. Alles is prachtig versierd en ademt de sfeer van Kerst. Ondertussen gooit de stoker de kolen op het vuur. De stoom uit de glimmende locomotief maakt de rijtuigen lekker warm voor je rit naar Wognum en terug. Met een beker warme chocolademelk in de hand zie je het winterse landschap aan je voorbijtrekken. Voor je het weet ben je bij het stationnetje van Wognum.

Terug naar 1887

Als je uitstapt lijkt het of je een reis door de tijd hebt gemaakt! Het stationnetje van Wognum stamt uit 1887 en alles ademt er de sfeer van die tijd. Natuurlijk is ook dit station feestelijk versierd met lichtjes, kerstgroen en kerstversieringen. De kerstman kan er dit jaar niet bij zijn, maar hij heeft voor alle meereizende kinderen een cadeautje laten bezorgen. Dan laat de machinist de stoomfluit alweer horen voor de terugreis. Achter je zie je station Wognum langzaam verdwijnen. En wie weet vang je toch nog een glimp op van de kerstman of zijn rendieren.

Wanneer rijdt de stoomtram?

De Kerst Express van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik rijdt in de weekenden en de kerstvakantie: op 12 en 13 december, op 19 en 20 december en van 26 tot en met 30 december elke dag. Je kerstavontuur begint om 10:00 uur, 12:00 uur of 14:00 uur. Het hele programma met kerstpuzzel en tramrit duurt ongeveer twee uur. Bestel wel snel tickets online, want ze vliegen weg!

Foto 2. Reis met de Museumstoomtram terug in de tijd naar een winters 1887 in kerstsfeer. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Laatst gewijzigd: 2020-12-14 09:31:29 · Gepubliceerd: 2020-12-06 16:24:25 - 619