Wat is open tijdens de feestdagen?

Uitstapjes met kerst |  
Redactioneel door
Foto 1. Geniet ook tijdens de feestdagen van winterse gezelligheid in museumpark Archeon. Foto: Martin Sharott © Archeon

Eropuit met kerst of oud en nieuw? Deze uitstapjes zijn open

4 december 2020 Toerisme Landelijk Zin om eropuit te gaan met kerst of met de jaarwisseling, maar geen idee waarheen? Welke uitstapjes zijn eigenlijk open tijdens de feestdagen? Welk museum opent haar deuren en welk zwembad biedt een warm toevluchtsoord? DagjeWeg.NL geeft je een overzicht!

Feestdagen à la Afrika

BERG EN DAL - Beleef tweede kerstdag of oudejaarsdag in tropische sferen bij het Afrika Museum. In de vernieuwde opstelling van de vaste tentoonstelling leer je alles over het heden, verleden en de toekomst van het continent. Kom erachter hoe veelzijdig Afrika is. Bekijk World Press Photos van jonge en talentvolle Afrikaanse fotografen en laat je inspireren door het op één na grootste continent op aarde. Indrukwekkend zijn ook de verhalen van kinderen die je meenemen naar de cacaoplantages in Ghana en Ivoorkust, waar zij werken. Geniet van de exposities en stap ook even naar buiten. Daar kun je namelijk door Afrikaanse dorpjes lopen. Een authentiek stukje Afrika, midden in Nederland. Let op: eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Vier de winter in Themapark Archeon in Alphen aan den Rijn en loop in het museumpark door het verleden, Archeon is op beide kerstdagen open, maar niet met oud en nieuw. Tip: boek tickets met 25% korting voor Archeon!

Ga skiën op een steile piste

ZOETERMEER / LANDGRAAF - Waarom lopen in een winterwonderland als je er ook doorheen kunt sjezen? Vier de kerstdagen en de jaarwisseling in de sneeuw bij SnowWorld Zoetermeer. Of ga naar SnowWorld Landgraaf, waar ze de langste indoorpiste van Europa hebben. Bij allebei beleef je een heerlijk dagje wintersport in Oostenrijkse sferen. Skiën, snowboarden of vette tricks op de funpiste vol rails, boxes en kickers: het lijkt wel een minivakantie. Kinderen kunnen terecht op een speciale kinderpiste en uiteraard zijn er ook pistes voor beginnelingen.

Maak een reis door de ruimte

NOORDWIJK - Wil je er echt even he-le-maal uit op tweede kerstdag of oudejaarsdag, kies dan voor een tripje naar de Melkweg bij Space Expo. Reis langs sterren en planeten, luister naar spannende verhalen van astronaut André Kuipers, haal je astronautendiploma en duik meteen ook even in de geschiedenis van de ruimtevaart. Let op: op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is Space Expo dicht.

Relaxen in een tropische jungle

ALMELO - Even genoeg van de gure, natte, Hollandse winter? Vertrek dan naar de tropische jungle en duik het water in bij Almelo Preston Palace. Hier zwem je tussen palmbomen, klauter je het water over via touwbruggen en bewonder je klaterende watervallen onder een hemel van sterren. Zucht, klinkt heerlijk. Kom even helemaal bij in de sauna, het stoombad of de whirlpool. De kleintjes genieten van het kinderbad vol jungledieren. Het zwemparadijs heeft ook een aparte wellness afdeling, waar je nog meer relaxende verwennerij vindt. Dit jaar is een dag- of avondbezoekje helaas even niet mogelijk. Voor hotelgasten is alles wel 'gewoon' open. Er geldt een minimaal verblijf van twee nachten en inchecken kan alleen op 24 en 31 december. Maak er dus een heerlijk ontspannen weekendje weg van.

Feestdagen vol nostalgie

HOORN - Hoe vierden ze vroeger eigenlijk de feestdagen? Ontdek het in Museum van de 20e Eeuw. Het museum is op tweede kerstdag en oudejaarsdag open vanaf 12:00 uur. Loop hier door kamers en winkeltjes uit vervlogen tijden. Je kijkt echt bij mensen in huis: de collectie bestaat namelijk uit allemaal donaties, dus ze hebben vroeger echt bij iemand thuis gestaan. Maar er is nog meer nostalgie! Zo bewonder je vijftig strips van Jan, Jans en de kinderen in XXL-formaat en vind je in het museum een unieke collectie fonografen en grammofoons. Tip: bestel tickets met 20% korting voor Museum van de Twintigste Eeuw via DagjeWeg.NL Tickets. Let op: het museum is gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Vier kerst van kuit tot kruin

OEGSTGEEST - Zo'n glaasje glühwein, wat doet dat eigenlijk met je lijf? Ontdek het in CORPUS! Alleen het museumgebouw is al een eyecatcher: het is een gigantisch lijf. Je reist dus letterlijk door een lichaam heen tijdens je museumbezoek. Je start bij de kuit en eindigt boven in het brein. Onderweg leer je wat eten met je lijf doet, wat er gebeurt als je niest en nog veel meer. Boek tickets met € 5,- korting voor CORPUS via DagjeWeg.NL Tickets. CORPUS is open op tweede kerstdag én tijdens oud en nieuw. Het museum is dus gesloten op eerste kerstdag.

Kunstige kerst op de Veluwe

OTTERLO - Het Kröller-Müller Museum is niet voor niks zo beroemd en populair. Je bewondert hier de mooiste kunstwerken, in de prachtige omgeving van het Nationale Park de Hoge Veluwe. Wist je dat je hier de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld vindt? In het museum hangen zo'n negentig van zijn schilderijen en ruim honderdtachtig van zijn etsen. Laat je ook verwonderen door topstukken van Monet, Picasso en Mondriaan. Het Kröller-Müller Museum is op eerste kerstdag, tweede kerstdag en oudejaarsdag geopend. Op nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Foto 2. Durf je deze steile indoorpiste af? Foto: SnowWorld © Meijs.
Foto 3. I'll be home for Christmas... Ga op ruimtereis in Space Expo! Foto: Space Expo.

Laatst gewijzigd: 2022-01-03 15:20:37 · Gepubliceerd: 2013-12-23 10:01:43 - 31312