Wat is open tijdens de feestdagen?

Uitjes met Kerst en oudjaar | Redactioneel door

Eropuit met kerst of oud en nieuw? Gelukkig is er gewoon een hoop open

19 november 2018 Toerisme Landelijk Zin om eropuit te gaan met kerst of met de jaarwisseling, maar geen idee waarheen? Welk uitstapjes zijn eigenlijk open tijdens de feestdagen? Welk museum opent haar deuren en welk zwembad biedt een warm toevluchtsoord? DagjeWeg.NL biedt een helpende hand met een klein overzicht.

Foto 1. Lekker schaatsen op de ijsbaan van Archeon. Foto: Archeon

Trek lekker naar Afrika

Beleef tweede kerstdag of oudejaarsdag in de tropische sferen van het Afrika Museum. Maak lekker samen Afrikaanse muziek en leef je uit op een grote Afrikaanse trommel. Krijg je het geheid warm van. Niet warm genoeg? Gebruik dan je eigen lijf als muziekinstrument tijdens de bodypercussie! Het schijnt je lichaam kracht te geven, wat natuurlijk altijd handig is tijdens de donkere winterdagen. Of maak een beschermend krachtbeeld voor jezelf of iemand anders. Geniet tussendoor van de mooie exposities en stap ook even naar buiten. Daar kun je namelijk door Afrikaanse dorpjes lopen. Een hele aparte ervaring om in zo'n dorpje te staan met het Nederlandse weer en landschap om je heen.

Tip: Meer uitstapjes zijn open op eerste kerstdag, tweede kerstdag, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag.

Ga skiën op een steile piste

Vier de kerstdagen en de jaarwisseling in de sneeuw bij Snowworld Zoetermeer en durf de steilste indoorpiste van Eurpa aan! Of ga naar Snowworld Landgraaf, waar ze de langste indoorpiste van Europa hebben. Bij allebei beleef je een heerlijk dagje wintersport in Oostenrijkse sferen, inclusief après ski en de onvervalste Oostenrijkse keuken. Daar zorgen de horecagelegenheden wel voor. Skiën, snowboarden of vette tricks op de funpiste vol rails, boxes en kickers, het kan allemaal. Kinderen kunnen terecht op een speciale piste voor hen en uiteraard zijn er ook pistes voor beginnelingen. Dat is sneeuwpret voor iedereen.

Maak een reis door de ruimte

Wil je er echt even he-le-maal uit wil zijn op tweede kerstdag of oudejaarsdag, kies dan een tripje naar de melkweg bij de Space Expo . Reis langs sterren en planeten, maak een ritje met de Space Train en duik meteen ook even in de geschiedenis van de ruimtevaart. Je bestelt makkelijk je kaarten voor de Space Expo hier.

Lekker zwemmen in een tropische jungle

Even genoeg van onze winter, ook al zijn het de feestdagen? Vertrek dan naar een tropische jungle en duik het water in bij Almelo Preston Palace. Hier zwem je tussen de palmbomen, klauter je over het water over touwbruggen en ontdek je klaterende watervallen onder een hemel van sterren. Kom even helemaal bij in de sauna, het stoombad of de whirlpool, terwijl de kinderen op avontuur gaan. De kleintjes genieten van het kinderbad vol jungledieren. Meer zin in relaxen? Dat kan in de wellness, die apart bij het zwembad te vinden is.

Beleef een cultureel-historische kerst in Themapark Archeon. Loop door het verleden en ga schaatsen op de ijsbaan. Het museum is beide kerstdagen open, maar niet met oud en nieuw.

Uitjes met korting of iets extra's

Foto 2. Durf je de steilste indoorpiste van Europa af? Foto: Meijs
Foto 3. Ga op ruimtereis op de Space Expo! Foto: Space Expo
Foto 4. Kinderen maken muziek in het Afrika Museum. Foto: Afrika museum

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2018-11-30 15:43:49 · Gepubliceerd: 2013-12-23 10:01:43 - 27517