1

Deze kerstfilms moet je zien!

De gids voor een heerlijke Kerstmis thuis voor de buis

Kerstvakantie 2020 Redactioneel door
Foto 1. De klassieker der kerstklassiekers: Home Alone. Dit jaar helaas niet te zien op televisie, maar wel te streamen via Disney+ en Pathé Thuis. Foto: YouTube

archief oud artikel 23 december 2020 Cultuur Landelijk Kerst wordt net iets anders dan andere jaren. Maar het skippen van bezoekjes aan je schoonouders en de woonboulevard heeft ook zo zijn voordelen. Tijd voor de ultieme guilty pleasure: kerstfilms. Wij maakten een gids voor je met dé Kerstfilms die je gezien moet hebben. Neem dus snel een (proef)abonnement op alle streamingdiensten die je maar kunt bedenken. Kerstboomlampjes aan, dekentje opgetrokken tot onder je neus, kop warme chocomel en kerstkransjes binnen handbereik en play!

Romantiek onder de kerstboom

De afloop weet je al voordat de film goed en wel begonnen is, maar oh wat kijken die romantische kerstfilms lekker weg. Het zal je ook vast niet verbazen dat de romantische kerstcomedy veruit de best vertegenwoordigde categorie is op platforms als Videoland, Netflix en Prime. Hieronder een lijstje met pareltjes.

  • A California Christmas (2020) - Een mierzoete romantische comedy over een rijke zakenman die er op slinkse wijze voor probeert te zorgen dat een boerin haar land nog vââr de Kerst verkoopt. (Netflix)
  • Holidate (2020) - Alleen zijn met Kerst, daar is natuurlijk niks aan. Twee singles besluiten dan maar samen de feestdagen door te brengen. Gewoon, voor de gezelligheid. Zou er misschien iets opbloeien? (Netflix)
  • Mingle All the Way (2018) - Twee hardwerkende singles, Molly en Jeff, willen niet alleen naar alle geplande kerstafspraken. Ze komen met elkaar in contact via een app, maar blijken elkaar al te kennen. De film is op Kerstavond op te zien op RTL8 en te streamen via Videoland
  • Midnight at the Magnolia (2020) - Twee radiopresentatoren doen net alsof ze een relatie hebben. Het grote doel: hogere luistercijfers. Maar dan... (Netflix)
  • Happiest Season (2020) - Abby wil haar vriendin Harper ten huwelijk vragen tijdens het kerstdiner bij van de schoonfamilie. Maar wat blijkt; haar schoonouders weten niet dat hun dochter op vrouwen valt. (Pathé Thuis, iTunes en Google Play)
  • Last Christmas (2019) - Kim werkt, verkleed als elf, in een kerstwinkel. Dan ontmoet ze Tom. Wat volgt is een vurige romance. Last Christmas is geïnspireerd op de muziek van George Michael. De muziek van de zanger is ook veelvuldig te horen in de film. (Prime, Pathé Thuis, iTunes en Google Play)
  • The Holiday (2006) - Twee vrouwen zijn even helemaal klaar met de liefde. Op internet gaan ze op zoek naar iemand om tijdens de Kerst mee van huis te wisselen. Maar in hun vakantiehuizen ontmoeten ze een leuke nieuwe man. Geniet op Eerste Kerstdag van dit romantische verhaal op NET5. De film is ook te vinden op de meest streamingdiensten.

Kerstfilms voor de hele familie

Gezellig met het hele gezin op de bank, toastjes erbij. Knusser wordt het niet. Maar wat zet je dan op de televisie? Smaken verschillen en ruzie maken over de afstandsbediening past natuurlijk niet bij de kerstgedachte. Doe de gordijnen dicht en kruip tegen elkaar aan, want wij weten met welke familiekerstfilms je de feestdagen wel doorkomt.

  • The Christmas Chronicles 1 en 2 (2018 / 2020) - Twee kinderen betrappen de Kerstman terwijl hij zijn nachtelijke cadeautjesronde maakt. Ze verstoppen zich in de arrenslee, die even later neerstort. Alle kerscadeautjes zijn kwijt! Weten ze alles toch op tijd af te leveren? In deel twee schieten beide kinderen de Kerstman opnieuw te hulp om Kerst te redden. (Netflix)
  • Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020) - Deze fantasy musical speelt zich af in het stadje Cobbleton. Daar woont speelgoedmaker Jeronicus Jangle. Hij zit in zak en as omdat zijn meest unieke uitvinding is gestolen. Maar daar is zijn pientere kleindochter om hem te helpen. (Netflix)
  • Angela's Christmas Wish (2020) - Angela heeft maar één grote wens voor Kerst: haar hele familie bij elkaar aan het kerstdiner. Het meisje zet alles op alles om dit voor elkaar te krijgen. Een schitterende animatiefilm die laat zien waar de feestdagen echt om draaien. (Netflix)
  • The Polar Express (2004) - Een jongen die twijfelt of de Kerstman wel echt bestaat, mag in deze prachtige animatiefilm mee in de trein naar de Noordpool om de Kerstman zelf in levende lijve te ontmoeten. (Netflix, Pathé Thuis, iTunes en Google Play)
  • The Grinch (2018) - Deze animatiefilm gaat over een groen wezen. Hij haat Kerst en doet er daarom alles aan om de feestelijkheden ook voor anderen te vestoren. Hij probeert daarom cadeau's en kerstversiering te stelen. Bekijk de film onder andere op Tweede Kerstdag op SBS6 of via één van de volgende streamingdiensten: Prime, Pathé Thuis, iTunes en Google Play.

Kerstfilms van Nederlandse bodem

Ook ons eigen land leverde in de loop der jaren genoeg mooie en grappige kerstproducties af. Heerlijk herkenbaar, waardoor je jezelf nog beter kunt identificeren met de hoofdrolspelers. Deze Nederlandse kerstfilms moet je minstens één keer gezien hebben!

  • De Familie Claus (2020) - Jules Claus is het plezier in Kerst helemaal verloren, nadat zijn vader vorig jaar is overleden. Maar dan komt hij erachter dat zijn opa dé Kerstman is. Gaat hij weer van de feestdagen te houden? (Netflix)
  • Pak van mijn Hart (2014) - Een groot Amerikaans bedrijf probeert een nieuw soort Kerstman te introduceren in Nederland, als tegenhanger van Sinterklaas. Broers Tom en Niek raken erbij betrokken met hun kledingverhuurwinkel en dat leidt tot hachelijke situaties. (Videoland, Netflix, Pathé Thuis, Ziggo, iTunes en Google Play)
  • All You Need Is Love (2018) De presentator van het bekende televisieprogramma All You Need Is Love smeert 'm naar Schotland vlak voor de speciale Kerstuitzending. Lukt het om de show te redden? (Videoland, Netflix, Pathé Thuis, Ziggo, iTunes en Google Play)
  • Kerst bij Koosje (2019) - Oké, oké, eigenlijk is Kerst bij Koosje officieel een serie, maar met vijf afleveringen van rond de twintig minuten, kun je het makkelijk in één middagje bingen. De serie gaat over het jaarlijkse kerstdiner in Hotel Koosje. Opeens staat er een bekende recensente voor op de stoep. Als dat maar goed gaat... (Videoland)

Lekker lachen!

Ben je niet zo van al dat zoetsappige gezwijmel? Dan zijn deze humoristische kerstfilms misschien meer je ding. Ga er maar eens goed voor zitten en train deze Kerst je lachspieren.

  • El Camino Christmas (2020) - Als een slijterij wordt overvallen, zijn de gijzelaars op elkaar aangewezen. Dat levert een bijzondere band én grappige situaties op. (Netflix).
  • A Bad Moms Christmas (2017) - Drie moeders doen hun uiterste best om het beste te maken van de aankomende Kerst. Dan komen onverwachts hun eigen moeders langs. Leef mee met de belevenissen van deze hilarische vrouwen. (Netflix, Pathé Thuis, iTunes en Google Play)
  • Office Christmas Party (2016) - Een conflict met zijn zus in het familiebedrijf, lokt de gesjeesde kantoormanager Clay uit tot het organiseren van een legendarische kerstborrel. Dat kan natuurlijk nooit goed gaan. De film is in de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag te zien op Net5. Te laat? Bekijk hem dan via één van de volgende streamingdiensten: Netflix, Videoland, Pathé Thuis, Ziggo, iTunes of Google Play.
  • The Night Before (2015) - Ieder jaar gaan drie jeugdvrienden helemaal los op Kerstavond. Traditie. Maar nu ze volwassen worden, kan dat natuurlijk niet meer. Nou, nog één laatste keer dan... (Netflix, iTunes en Google Play)
  • A Cinderella Story: Christmas Wish (2019) - Kat werkt als zingende elf bij een kerstbomenverkoop, wanneer ze een nieuwe knappe kerstman tegen het lijf loopt. Het klassieke sprookje Assepoester in een modern jasje. Inclusief boze stiefmoeder en stiefzussen. (Netflix)

Kerstklassiekers: oud maar goud!

Hoewel je de films uit het onderstaande lijstje waarschijnlijk al honderd keer gezien hebt, blijven ze leuk. 'Kerstklassiekers' noemen we dat. Generaties groeiden op met déze krakers. Trek je foute kersttrui aan, ga er maar weer eens goed voor zitten en praat alle zinnetjes letterlijk mee.

  • Home Alone - Keviiiiiiin! Terwijl de ouders van Kevin druk zijn met het halen van hun vlucht, vergeten ze één klein dingetje; hun jongste zoon. Terwijl moeder er alles aan doet om zo snel mogelijk weer thuis te komen, past Kevin op het huis. En hoe...
    Het is hard maar waar; dit jaar komt de klassieker der klassiekers niet op tv. Maar niet getreurd! Via Disney+ (de eerste drie delen) en Pathé thuis (alle delen) zijn de iconische kerstfilms gewoon te streamen.
  • Love Actually (2003) - Deze film volgt acht stellen in London rondom de kerstdagen. Ieder 'koppel' met zijn eigen verhaal, maar met één gemene deler: de liefde. Op Tweede Kerstdag bekijk je deze zwijmelfilm op NET5 of zoek de kerstkaker even op via Videoland.
  • How The Grinch Stole Christmas (2000) - Nog een keer The Grinch? Jazeker! Een oudere versie van de animatiefilm uit 2018, maar minstens net zo leuk. The Grinch haat Kerst en probeert wraak te nemen op iedereen die wél van de feestdagen houdt. Te bekijken op bijna alle streamingdiensten.
  • A Christmas Carol (1999) - Door het overlijden van zijn vriend Marley is Scrooge een bittere man geworden. Na zeven jaar verschijnt de geest van Marley. Zou het humeur van de chagrijn wat opknappen? De film is op Kerstavond te zien op NET5.

Ook leuk met Kerst

Foto 2. Bekijk de splinternieuwe Vlaams-Nederlandse kerstfilm 'De Familie Claus' op Netflix. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2021-12-15 15:11:53 · Gepubliceerd: 23 december 2020 - 617