Er is nog genoeg te doen deze Kerst!

Tips voor gezellige én coronaproof activiteiten tijdens Kerstmis

Vind een natuurgebied in de buurt Redactioneel door
Foto 1. De Manteling in Zeeland is een mooie combi van bos, strand en duingebied. Maak deze Kerst ook een heerlijke winterwandeling. Foto: Ina Visscher

archief oud artikel 21 december 2020 Trends Landelijk Dierentuinen, musea, horeca en zelfs de meubelboulevards; we kunnen er deze Kerst even niet naartoe. Wat nu? Creatief als we zijn, speuren we het internet af op zoek naar leuke online dingetjes én we halen een frisse neus tijdens een heerlijke wandeling in de natuur. Want, vervelen is ook maar zo saai. We maakten een overzichtje met activiteiten die je rond de feestdagen coronaproof kunt doen.

Lang leve het internet!

Internet to the rescue! In het jaar 2020 zorgden schermen in alle soorten en maten ervoor dat we met elkaar verbonden bleven. En dat is rond de Kerst niet anders. Initiatieven om online met elkaar te dineren en te borrelen zorgen voor een flinke portie virtuele gezelligheid. Of steek je handen eens uit de mouwen en maak een kerstsstuk met hulp van een gave online workshop.

Inspiratie nodig? We hebben een aantal tips voor leuke online kerstactiviteiten voor je op een rijtje gezet.

Geniet online van de mooiste kerstmuziek

Wat is een Kerst zonder kerstmuziek? Precies: bar ongezellig! Dat we even niet fysiek naar concertzalen en theaters kunnen, betekent natuurlijk niet dat je niet kunt genieten van de lekkerste kerstconcerten. Muzikanten verplaatsen hun concerten deze decembermaand 'gewoon' weer naar het wereldwijde web.

Lees ons artikel over de beste online kerstconcerten en bekijk of er iets bij zit waar je warm van wordt tijdens de koude winterdagen.

Leuke thuisactiviteiten voor het hele gezin

Samen gezellige dingen doen; dat maakt de kerst zo knus. En wat is nou een fijnere plek voor wat quality time met het gezin dan thuis aan de keukentafel, in de tuin of in de schuur? Onder andere musea en pretparken ontwikkelden leerzame proefjes en andere doe-het-zelf-dingetjes. Wat dacht je van energie halen uit een citroen, een sterrenlamp in elkaar knutselen of van zelf een Egyptisch bordspel maken?

We maakten een overzichtje vol leuke thuisactiviteiten voor het hele gezin.

Jas aan en gaan!

Een kerstwandeling is heerlijk. Trek de stevige stappers aan en zoek snel een fijne wandelroute bij jou in de buurt. Van twee dagen binnen zitten word je ook zo gaar. In 2020 herontdekten we ons eigen Nederland en de prachtige natuur die ons kikkerlandje rijk is. Geniet van de frisse lucht en laat de wind die vette gourmetlucht uit je haren waaien.

Deze Kerst een frisse neus halen? Wij zetten een aantal mooie winterse wandelingen voor je op een rijtje.

Lekker uitwaaien op het strand

Woon je in de buurt van de kust? Dan is een lekkere strandwandeling een perfect uitstapje voor tijdens de feestdagen. Er is genoeg ruimte om elkaar niet te dicht te naderen en je wandelt de kerst- en coronakilo's er direct weer vanaf. Staar in de verte en wandel je hoofd leeg. Kom - ondanks een flink aantal kilometers - helemaal tot rust.

Op zoek naar een flinke strandwandeling met Kerst? Hier vind je de langste en breedste stranden van Nederland.

Wandelen en spelen in natuurgebieden

Nederland heeft heel veel prachtige natuurgebieden. Pareltjes in de buurt waar je soms geen weet van hebt. Trek tussen alle eetmomenten door de frisse lucht in en geniet van de bomen en de geur van de natuur. Spot reetjes en vrolijk fluitende vogels in het bos, ga met de kids op zoek naar kabouters op een kabouterpad of wandel een extra lang rondje met de hond.

Benieuwd naar waar je de mooiste uitstapjes in de natuur kunt maken? Check de tips van DagjeWeg.NL.

Online escaperooms

Even ontsnappen aan de situatie? Speel dan een escaperoom voor thuis. Los raadsels en puzzels op, ga op zoek naar verborgen aanwijzingen. Help inbraken voorkomen, ga op reddingsmissie in een fort of ga - helemaal in kerstsferen - op zoek naar verdwenen kerstballen. Leuk voor het hele gezin, dus niemand hoeft zich deze kerst te vervelen! Bestel je escapegame nu nog op tijd voor de kerst.

Ook een escaperoom voor thuis doen? Vind de tips van DagjeWeg.NL en scoor een lekkere korting.

Virtueel naar het museum

Neem je liever een kijkje in een museum? Dat kan! Helaas even niet met een fysiek bezoekje, maar wel haarscherp en net alsof je écht naast de objecten staat. Een aantal musea ontwikkelden namelijk een 360 tour. Geen gedoe met rijen, openingstijden en tijdsloten. Neem in je eigen tempo een kijkje bij Hollandse Meesters, T. rex-skeletten en populaire straatkunst.

Bekijk hier een overzichtje van de tofste virtuele musea.

Ook leuk deze Kerst

Foto 2. NEMO Science Museum is een van de musea met experimenten en opdrachten voor thuis op hun site. Leuk om samen te doen tijdens de feestdagen. Foto: NEMO Science Museum © DigiDaan

Laatst gewijzigd: 2020-12-21 08:26:26 · Gepubliceerd: 21 december 2020 - 1401