1

Uitjes en cadeautjes voor de liefste moeder

Geef haar een dagje uit voor Moederdag 2023

Leuke uitjes voor Moederdag Nieuws door
Foto 1. Verras je moeder! Geef haar een uitstapje cadeau. Foto: Pexels

archief oud artikel 8 mei 2023 Toerisme Landelijk Altijd is ze lief en staat ze voor je klaar. En daarom is het op 14 mei weer tijd om haar in het zonnetje te zetten. Tijd voor Moederdag! DagjeWeg.NL geeft tips om je moeder te verrassen met een dagje uit.

Ontbijt op de boot

ROTTERDAM - Start Moederdag meteen goed voor je moeder met een Moederdag ontbijtvaart op de FutureLand Ferry. Voor jullie neus staan knapperige croissants, verse broodjes en jus d'orange, lekker beleg en yoghurt met fruit. Buiten glijdt het nieuwste deel van de Rotterdamse haven voorbij. Hier is alles groter dan groot: de moderne containerterminals, de offshore windturbines en de enorme containerschepen. Wat een reuzen! Na afloop kunnen de kinderen nog een leuk moederdagcadeautje maken tijdens de gratis kinderworkshops in Futureland.

Foto 2. Neem je moeder mee op een rondvaart door de Rotterdamse haven met de FutureLand Ferry, compleet met moederdagontbijt. Foto: DagjeWeg.NL © Thijs Löwenthal

High tea in een mooie tuin

BEESD - Eens iets anders dan een ontbijtje op bed voor Moederdag? Ga een stapje verder en boek een high tea in Theetuin de Wensput. Vers gezette koffie, diverse soorten thee en allerlei heerlijkheden staan voor jullie klaar in de mooie tuin vol knusse hoekjes. Scones met jam en clotted cream, prachtig opgemaakte taartjes, sandwiches: alles voor Moederdag! En na afloop kun je haar ook nog een mooie theepot of theeglas laten uitzoeken uit de vitrine op het terras. Reserveren is een must.

● Of ga naar een van deze mooie high tea locaties.

Met mams naar de markt

OOSTZAAN - Samen winkelen met je moeder is allergezelligst. En wordt een extra verwennerij op de Moederdag Braderie Oostzaan. In het centrum staan van 10:00 uur tot 17:00 uur kraampjes vol boeketten en bloemstukjes, wijnen, beauty producten, streekproducten, woonaccessoires en andere leuke hebbedingetjes. Wie ontdekt de beste koopjes? Bij deze braderie hoort ook een kermis die zorgt voor een extra feestelijk sfeertje. Durft je moeder niet in een van de snelle attracties, dan lust ze vast wel een suikerspin of een andere kermis lekkernij.

Flaneren door de Tuinen van Appeltern

APPELTERN - Is je moeder graag in de tuin? Neem haar mee naar de mooie Tuinen van Appeltern. Dwaal door ruim tweehonderd voorbeeldtuinen, geniet van alle lentebloeiers, bezoek de outdoor tuinwinkel en doe ideeën op voor haar - en natuurlijk je eigen - droomtuin. Ën wordt je moeder helemaal verliefd op een plantje, dan kun je die meteen meenemen bij de plantenmarkt. Bezoek zeker ook de nieuwe geurtuin vol heerlijk ruikende bloemen en zachte kleuren, waar je helemaal tot rust komt. Tip: de dag wordt extra feestelijk als je ook een Moederdag high tea reserveert.

Foto 3. Wandel samen door de mooie tuinen van Appeltern. Foto: Tuinen van Appeltern © B. van Ooijen

Hattem en kunst

HATTEM - Ook altijd leuk om te doen met moeder: een stedentrip naar een mooie historische vestingstad of Hanzestad. Zoals Hattem met zijn pittoreske straatjes, prachtige monumenten en gezellige winkels. En in de meimaand is Hattem nog toffer om te bezoeken, want dan is het stadje ook nog eens één grote kunstgalerij tijdens de Kunstmaand. Er staan dan namelijk meer dan 100 kunstwerken in de etalages en open ateliers. Gezellig samen rondkijken, shoppen en natuurlijk genieten van een uitgebreide brunch in zo'n gaaf restaurantje.

Snorren door Zuid-Limburg

VALKENBURG - Neem je moeder mee voor een minivakantie in de glooiende heuvels en sfeervolle stadjes van Zuid-Limburg. Een prachtig gebied om te verkennen op een elektrische solex, waarmee je vrijwel geluidloos langs wijngaarden, uitgestrekte landerijen en historische kastelen rijdt. Cycle Center heeft verschillende routes uitgezet voor een ontspannen tocht. Stop onderweg bij het terras van een nostalgische herberg voor een bourgondische lunch, of strijk neer op een heuveltop voor een picknick met uitzicht.

● Bekijk meer plekken waar je een solex kunt huren. Of huur een E-chopper.

Samen creatief

EINDHOVEN - Verras je moeder met een bijzondere workshop van Kreactief. Hier staat de deur altijd open voor creatievelingen. Word het porselein schilderen, iets bijzonders maken voor in huis of je eigen bonbons creëren? De workshops zijn inclusief al het materiaal, onbeperkt koffie, thee en lekkers en natuurlijk onder deskundige begeleiding. Het wordt helemaal een feestje met een high tea of lunch erbij. Ideetje: ga met het hele gezin porselein schilderen en maak samen een bijzonder servies voor moeder.

Geef je moeder een DagjeWeg.NL Cadeaukaart. Daarmee kan ze zelf een dagje weg uitkiezen op DagjeWeg.NL Tickets. Wanneer ze maar wilt, want de kaart blijft 5 jaar geldig! Ook prima als last minute cadeau, want er is een digitale versie compleet met je eigen persoonlijke bericht.
Foto 4. Verras je moeder! Geef haar een uitstapje cadeau. Foto: Pexels

Laatst gewijzigd: 2023-05-10 19:12:21 · Gepubliceerd: 8 mei 2023 - 1509

Activiteiten Bloemenpark Appeltern

Nu te bezoeken

Appeltern Lentefeest


Kom naar Bloemenpark Appeltern en zie, ruik en hoor de lente!

Binnen enkele weken te bezoeken

Geef moeder een dagje Appeltern cadeau!


Geniet op Moederdag met de familie van de uitgestrekte bloemenborders en inspiratietuinen, laat de kids lekker spelen op Adventure Island, maak een foto bij de moederdag-photoboot of boek een...

Later dit jaar

Kunst in de tuinen


Gedurende het seizoen is er een wisselende kunstexpositie in het park met beelden en land-art installaties.

Appeltern Plantenfestijn


Kom naar het Appeltern Plantenfestijn en ontdek de meeste vaste tuinplanten ooit om te bewonderen en te kopen!