Musicalster Tessa Sunniva is special guest bij ode aan Louis van Dijk

Edesche Concertzaal |  deel via WhatsApp | Interview door

Een bijzonder optreden met goede vriend Bernd van den Bos

11 mei 2021 Cultuur Ede, Gelderland Voor musicalster Tessa Sunniva (29) was het afgelopen jaar er één om niet snel te vergeten: van een definitief gestopte voorstelling tot wekelijks prime time op televisie. Op zaterdag 15 mei speelt ze, als special guest van pianist Bernd van den Bos, mee tijdens het de online live uitzending van 'A Tribute to Louis van Dijk'. Wij spraken de enthousiaste zangeres over dit concert, haar bijzondere band met Bernd en het bizarre coronajaar.

Foto 1. Musicalactrice Tessa Sunniva is op zaterdag 15 mei special guest tijdens 'A Tribute to Louis van Dijk'. Foto: Tessa Sunniva

Een ode vol verzoekjes

De live uitzending van aanstaande zaterdag om 20:00 uur - rechtstreeks vanuit de Edesche Concertzaal - is een ode aan Louis van Dijk, één van Nederlands grootste (jazz)pianisten ooit. Samen met pianist Bernd van den Bos en saxofonist Louis Gerrits speelt Tessa die avond muziek uit het oeuvre van Van Dijk én verzoeknummers van kijkers. "Dat vind ik het leuke aan muziek maken," zo vertelt ze. "Ik doe meestal musical, maar ik zing ook vrij breed. Het is ontzettend leuk om veel extremen te laten zien. Als je altijd hetzelfde doet, wordt het ook maar saai." Het zingen zit de vrolijke Leidse in het bloed en het verlangen naar optreden is daarom groot. "Al sta ik samen met Bernd voor één iemand te zingen tijdens een huiskamerconcert, dan geniet ik daar al van. Ik kijk er ook enorm naar uit om juist met hem weer te kunnen optreden. Dat het in een kerk is, maakt het extra bijzonder. Het ziet er prachtig uit en die akoestiek is altijd een droom voor ons zangers."

Op zaterdag 15 mei om 20:00 live meekijken met het concert? Bestel direct je tickets voor €19,50 via Classical At Home.

Collega's en vrienden

De band tussen de zangeres en de pianist is hecht. "Bernd leerde ik kennen toen ik in 2012 de rol van Ariël speelde in The Little Mermaid", vertelt Tessa. "Hij was daar repetitiepianist en het klikte meteen. Daarna werkten we regelmatig samen. Hij was er bijvoorbeeld bij toen ik mijn concert voor Disney gaf en we deden samen de Best of Broadway Tour in 2019. We zijn door de jaren heen echt bevriend geraakt. Door de maatregelen konden we de afgelopen tijd natuurlijk even niet met elkaar optreden, dus ik vond het onwijs leuk dat 'ie me belde om zaterdag mee te doen. Ik hoefde ook niet lang na te denken. Geen seconde." Maar niet alleen persoonlijk kunnen de zangeres en de pianist het goed met elkaar vinden. "Ik vind Bernd gewoon één van de beste pianisten van Nederland. Die man speelt zo fantastisch mooi. En wat hem zo bijzonder maakt, is dat hij ontzettend goed kan samenspelen met de zangers. Je bent altijd helemaal één als je met hem speelt. Het kost geen enkele moeite. Er zijn maar heel weinig mensen die dat zo goed kunnen."

Onbevangen zingen

Zo'n anderhalf miljoen mensen zagen in het voorjaar van 2021 hoe Tessa week in week uit de sterren van de hemel zong in het tv-programma 'Op zoek naar Maria'. Ze drong door tot de grote finale, waarin ze derde werd. Een prachtige prestatie! Maar dat het avontuur er nu op zit, heeft ook zo zijn voordelen. "Het feit dat ik lekker kan zingen, zonder dat een jury er iets van vindt, vind ik heel prettig. Normaal, als je op het podium staat, weet je precies wat je daar doet. Dat is jouw product. Dat wat je aanbiedt aan het publiek. Maar tijdens 'Op zoek naar Maria', was er ook nog de jury, die voor anderhalf miljoen kijkers verkondigt wat ze ervan vinden. Daar wordt het publiek toch door beïnvloed. Ze zijn heel lief geweest, maar toch vind ik wel fijn om lekker mijn ding te doen en me niet druk te hoeven maken."

Een bizar jaar

Het was voor Tessa een bewogen jaar, zo kunnen we wel stellen. In maart 2020 kroop ze voor het allerlaatst in de huid van de beroemde Romanov-prinses Anya in de musical Anastasia. De productie werd abrupt en definitief stilgelegd. "Wat ik het meest bizarre aan deze hele toestand vind, is dat wij toen allemaal in de veronderstelling waren dat we binnen één a twee maanden weer op het toneel zouden staan", vertelt ze over de situatie. "En dat dat gewoon helemaal niet meer is gebeurd is, is heel heftig voor ons vak." Maar er schijnt licht aan het eind van de tunnel. "Ik kijk er enorm naar uit om weer op te treden voor publiek. Of er nog iets op stapel staat? Ja, zeker! Ik kan er nog niet zo heel veel over zeggen, maar vanaf september ben ik als alles goed gaat weer te zien in het theater."

Bestel je tickets voor 'A Tribute to Louis van Dijk' via Classical At Home.

Ook interessant

Foto 2. Tessa Sunniva heeft een bizar jaar achter de rug. Ze werd onder andere derde bij 'Op zoek naar Maria'. Foto: Tessa Sunniva

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-05-12 13:29:52 · Gepubliceerd: 2021-05-10 15:24:03 - 456