Gaaf: 6 bijzondere vakanties op plekken waar je normaal niet komt

Kamperen in Nederland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Beleef een vakantie met die extra 'wauw' factor

19 juni 2021 Toerisme Landelijk Ook dit jaar kun je in Nederland weer kamperen op hele bijzondere plekken. Wat dacht je van een in dierentuin, midden in een attractiepark of tussen de dino's? Kinderen zien dit meteen zitten: "Wanneer gaan we nou?" Maar je vindt er vast ook iets leuks tussen om met je vrienden heen te gaan. En wat is er nou romantischer dan overnachten in een pruimenboomgaard bij een groot middeleeuws kasteel...

Foto 1. Zin een een bijzondere vakantie? Ga dan bijvoorbeeld kamperen in Attractiepark Toverland. Alsof je in een andere wereld bent. Foto: Attractiepark Toverland

Vakantie in het verleden bij Archeon

ALPHEN AAN DEN RIJN - Stap in de tijdmachine en neem eens een écht kijkje in het verleden op de pop-up camping in Archeon. Zoek samen met de bewoners van het middeleeuwse dorp naar eieren voor je ontbijt. Dwaal daarna door de prehistorie en ga op bezoek bij de Romeinen. Je kunt leren zwaardvechten, koken als in de prehistorie, middeleeuwse muziek maken en nog veel meer. Meer dan genoeg om hier 4 of 5 dagen op expeditie door het verleden te gaan! 's Avonds nog even zwemmen in het Romeinse zwembad, spelen in de speeltuin en relaxen bij een zelfgemaakt kampvuur, en dan lekker slapen in je luxe lodgetent.

Alles is inclusief: niet alleen elke dag het park in, maar ook elke ochtend een ontbijt, twee keer een diner en een activiteitenpas voor de kinderen. De camping blijft staan tot en met 29 oktober.

Kamperen in Burgers' Zoo

ARNHEM - Ga lekker slapen tussen de leeuwen, giraffen en neushoorns, gewoon in Nederland! Tot en met 5 september kun je namelijk een plekje reserveren op de speciale pop-up camping van Burgers' Zoo. Breng de nacht door in één van de luxe tenten en krijg het gevoel alsof je een weekendje op safari bent. Het arrangement is volledig verzorgd, inclusief diner en ontbijt. 's Ochtends krijg je als allereerste toegang tot het park en 's avonds ga je als laatste weer weg. Maak als toetje een exclusieve avondwandeling door de dierentuin onder begeleiding van een gids. Zie hoe de dieren zich gedragen als nacht valt... een uniek inkijkje in een normaal gesproken verborgen wereld.

Nachtje slapen bij het Muiderslot

MUIDEN - Dit jaar kun je van 24 juni tot 12 september op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond een nachtje kamperen bij het imposante Muiderslot. Dit is niet een hele vakantie, maar wel een fantastisch uitje voor tussendoor. Na sluitingstijd kom je aan bij het slot, waar je avontuur begint met een uitgebreide picknick in de kasteeltuinen. Daarna neemt een gids je mee op een avondtour door het kasteel en geniet je van kasteelverhalen bij het kampvuur, met in je hand een drankje van de buitenbar. Je compleet ingericht tweepersoonstentje staat al klaar in de pruimenboomgaard. De volgende dag nog even een duik in de Vecht - als je durft - en je belevenis eindigt met een vorstelijk kasteelontbijt.

Boek op tijd je tweepersoonsarrangement, want het aantal plaatsen is beperkt!

Tussen de bunkers van Vliegveld Twente

ENSCHEDE - Kamperen tussen verlaten munitiebunkers op een oude militaire basis... dat klinkt stoer en dat is het ook! Maar het is ook super de luxe, want tot en met 5 september is het echt glampen op Vliegveld Twente. Als er één camping leuk is voor kinderen dit jaar, dan is het deze! Speur- en zoektochten over het terrein. Racen op de skelter track. Niet minder dan 21 spelletjes en andere activiteiten om uit te kiezen in de activiteitenbunker. En een Battle Arena om te lasergamen of nerfgamen. Hier vervelen ze zich geen moment. Er is zelfs een klimbos! 's Avonds komen zij en jij tot rust bij de vuurplaats. En je eten? Dat haal je bij één van de foodtrucks. Leuk: ze hebben allemaal hun eigen specialiteit.

Achtbaan voor je tent in Toverland

SEVENUM - Ga op vakantie in een wereld vol wonderen. Bij Attractiepark Toverland kun je namelijk weer de hele zomer terecht op hun populaire pop-up camping, tot en met 5 september. Dat betekent je eigen tentje, caravan of camper neerzetten onder de schaduw van achtbaan Troy, of een tof ingerichte Toverlandtent huren. Overdag kun je gratis de magische wereld van Toverland in. En 's avonds marshmallows roosteren boven het kampvuur, of een potje Toverland bingo spelen. En de Tovertuin blijft gewoon open tot 22:00 uur, hoe cool is dat! Letterlijk, want tussen alle verschillende speeltuinen, de reuze-trampoline en het dwaalhof liggen ook heerlijke waterspeeltuinen.

Toverland ligt trouwens midden in de Limburgse natuur, dus het is ook de moeite waard om even deze magische wereld te verlaten voor wandel- en fietstochten in de mooie omgeving.

Deze herfstvakantie: dino's in het Dierenbos

VINKEL - Al aan het denken over de herfstvakantie? Dan is het goed om te weten dat je van 10 september tot en met 31 oktober in Vakantiepark Dierenbos kunt slapen tussen brullende dino's! Er staan er 25 verspreid over het park, waaronder een Tyrannosaurus Rex van 7 meter, een Brachiosaurus van 6 meter en een Herrerasaurus van wel 8 meter! Terwijl de dino's in het Dierenbos zijn is er ook van alles te beleven in het park. Doe de dinotocht die je alles leert over deze bijzondere dieren. Maak je eigen dino. Speel het fossielen spel en luister naar spannende verhalen over dino's. Geen zin in kamperen in de herfst? Huur dan één van hun vakantiehuisjes, waaronder ook een boomhut!

Meer tips voor een leuke vakantie

Foto 2. Beleef een spannende vakantie in het verleden bij Archeon. Foto: Museumpark Archeon © Hans Doderer
Foto 3. Ontmoet levensechte dino's in het Dierenbos. Foto: Vakantiepark Dierenbos
Foto 4. Je kunt dit jaar kamperen in Burgers' Zoo! 's Ochtends als eerste in het park en 's avonds mee op bijzondere rondleidingen. Foto: Koninklijke Burgers’ Zoo © Mira Meijer
Dit jaar kun je een nachtje kamperen in de pruimenboomgaard bij het Muiderslot. Met uitzicht op het mooie middeleeuwse kasteel. Foto: Muiderslot

Laatst gewijzigd: 2021-06-26 19:58:23 · Gepubliceerd: 2021-06-17 10:57:43 - 1344