Schoenen uit en op avontuur op deze blotevoetenpaden

Blotevoetenpad Landgoed Buitenpost |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

7 blotevoetenpaden in Nederland

26 juli 2021 Toerisme Landelijk Oude kleren aan, handdoek mee en eenmaal ter plaatse snel de schoenen en sokken uit. Dan kan de wandeling over het blotevoetenpad beginnen! Wandel over zand, gras, stenen en door de modder op een van deze 7 leuke blotevoetenpaden. Een avontuur in de natuur!

Foto 1. Over de brug op het blotevoetenpad Gouwe Voeten in Bovenkarspel. Foto: Stichting Gouwe Voeten

Let op: bij de meeste blotevoetenpaden moet je vooraf een tijdslot reserveren.

1. Blotevoetenpad Landgoed Buitenpost

Twello, Voorst, Gelderland - Schop de schoenen uit en ga de uitdagingen aan op het blotevoetenpad van Landgoed Buitenpost. Op dit mooie landgoed is een route van 2,5 kilometer uitgezet langs allerlei obstakels. Van een moeras tot een wilgenpad en modderige poelen. Een verrassing voor je voeten! Aan het einde nog een plons in het water? Of even onder buitendouche om alle modder van je af te spoelen, dat kan ook. Naast een blotevoetenpad is er op Landgoed Buitenpost een tuinderij, een streekwinkel en een restaurant in een kas. Na de wandeling over het blotevoetenpad kun je hier gezellig wat eten of drinken.

2. BloteVoetenPark Brunssum

Brunssum, Limburg - De dresscode van het BloteVoetenPark in Brunssum: blote voeten! Banjer door de modder, klauter over hindernissen en dwaal door het doolhof in dit grote BloteVoetenPark! Wandel vier kilometer over zachte en harde ondergronden, over boomschorsen, kiezels en modder. Durf je ook de spannende hindernissen over de vijver aan? Vies worden is niet erg, want aan het einde van de route kan iedereen zijn of haar voeten weer afspoelen. En nog gezellig blijven voor een drankje en iets lekkers in de BloteVoetenHut.

3. Blotevoetenpad Opende

Opende, Groningen - Het Blotevoetenpad Opende ('t Blôde Fuottenpaad) ligt op de grens tussen Groningen en Friesland en het is het hele jaar vrij toegankelijk. Als het veel geregend heeft kun je hier rekenen op flink wat modder! Je kunt kiezen voor de lange (3,4 kilometer) en een korte (1,6 kilometer) route. De korte route is leuk voor de kleinste kinderen, want hier staan ook de meeste bruggen en speeltoestellen. Klim samen over boomstammen, ga via een touw de sloot over en ren over gras en dwars door de modder. Bij het startpunt vind je een theetuin om nog lekker iets te drinken of te eten.

4. Blotevoetenpad Gouwe Voeten

Bovenkarspel, Noord-Holland - Ga de uitdaging aan en beleef de natuur op je blote voeten op het Blotevoetenpad Gouwe Voeten! Gouden voetjes krijg je er niet van, eerder zwarte, maar leuk is het wel! Dit blotevoetenpad voert rondom de camping de Gouwe Stek en heeft verschillende hindernissen. Balanceer over de wiebelbrug en zoek voorzichtig een weg over de stenen. En dan rennen door het gras! Onderweg wandel je door het cupidolaantje en de kruidentuin en je kunt nog wat yogaoefeningen doen in het wilgenbos. De route duurt ongeveer 1,5 uur en gaat ook door het water. Neem droge kleren mee!

5. Blotevoetenpad Elsendorp

Elsendorp, Noord-Brabant - Schoenen uit en met de blote voeten in het zand. Of in de modder. Of door het gras. Op het Blotevoetenpad van de Christoffelhoeve voelen je voeten zich vrij! Volg de route en voer onderweg leuke opdrachten uit. Wie kan er springen als een kikker? Geniet samen van de natuur en ga gerust languit in een weiland liggen om de wolken te bekijken. Of blijf heel stil zitten bij de waterpoel totdat alle diertjes weer tevoorschijn komen. Het blotevoetenpad bij de Christoffelhoeve is een belevenis, die zo lang duurt als je maar wilt. Reserveren is noodzakelijk en iets te drinken is bij de prijs inbegrepen.

6. Blotevoetenpad Zeewolde

Zeewolde, Flevoland - Ga op avontuur op blote voeten over het blotevoetenpad over het erf van de Sternhof. Huppelend door de bloementuin, voorzichtig over de wiebelbrug en dan even rusten op de bungelbanken. Het Blotevoetenpad Zeewolde is lekker afwisselend! De route is ongeveer twee kilometer lang en voert ook door de moestuin, een labyrint en een doolhof. Pluk wat munt of citroenmelisse onderweg en drink een kopje thee aan het einde van de route. Op het terras kunnen wandelaars een ijsje of iets te drinken halen. Extra: bij de entreeprijs zit een zakje voetenbalsem inbegrepen.

7. Blotevoetenpad Drents-Friese Wold

Appelscha, Friesland - Over krakende takjes, zachte bosgrond en dan opeens een blubberbad. Het Blotevoetenpad in Appelscha zit vol verrassingen. Begin de twee kilometer lange route bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold en probeer maar eens schoon te blijven op dit spannende wandelpad. Gelukkig is er aan het einde een wasplaats waar ieders moddervoeten weer fris en schoon worden. Tip: neem een anti-muggenspray mee, die komt vast van pas onderweg. Leuk: bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold zit ook een speelbos!

Nog meer leuke dagjes uit

Foto 2. Op blotevoetenavontuur. Foto: Christoffelhoeve
Foto 3. Met mooi weer lekker spelen in de speelvijver. Foto: Landgoed Buitenpost
Foto 4. Lekker glibberen over de modderige paadjes. Foto: Landgoed Buitenpost

Laatst gewijzigd: 2021-07-27 14:36:11 · Gepubliceerd: 26 juli 2021 - 1889