Beleef de kunst van de toekomst!

Bezoek de leukste musea van Nederland! |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Stap in een ware kunst-experience bij deze audiovisuele musea

18 september 2021 Cultuur Landelijk Kunst en musea stoffig en ouderwets? Echt niet! Gigantische videoschermen, indrukwekkende installaties en indringende geluidseffecten... Word onderdeel van de kunstwerken in deze waanzinnige audiovisuele musea.

Foto 1. Wandel door wereldberoemde schilderijen, maar dan net even anders. Foto: Remastered

Nxt Museum: de kunst van de toekomst

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - Werp een blik in de toekomst bij Nxt Museum. Want hoewel niemand zeker weet hoe de kunst van later er precies uitziet, heeft dit museum in Amsterdam-Noord hier een duidelijke visie op. Alles staat hier namelijk in het teken van nieuwe en vooruitstrevende manieren van kunst en creativiteit: mediakunst. Geen schilderijen en traditionele beeldhouwwerken, maar technologieën van nu én van wat komen gaat. Het decor van de oude productiestudio past bovendien prachtig bij het futuristische karakter. What's Nxt?

Remastered: Hollandse Meesters in een modern jasje

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - Hollandse Meesters in een hypermodern jasje, dat vind je bij Remastered onder de Erasmusbrug in Rotterdam. Wandel dwars door beroemde schilderijen van onder meer Vincent van Gogh en Jeroen Bosch en draag zelf bij aan de gebeurtenissen in de kunstwerken. Zo gids je zelf een school vissen door de zee, maak je een eigen 3D-kunstwerk op het grootste indoor LED-scherm van Europa, stap je in een bootje door de wolken en dans je in een schilderij van Mondriaan! Extra bijzonder: voor de audio - die uit meer dan 50 speakers klinkt - is samengewerkt met 'nieuwe Hollandse Meesters', waaronder de wereldberoemde dj Sam Feldt. De experience sluit af met de Remastered Show van een half uur.

Hollandse Meesters op een totaal andere manier ervaren? Bestel je tickets en beleef Remastered!

Amaze: ervaar de dance experience

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - Net als bij een grootschalig dancefeest neemt Amaze in Amsterdam - ontwikkeld door evenementenorganisator ID&T - je in een uur tijd mee door de volledige audiovisuele dance-experience. Lichteffecten, lasers, spectaculaire visuals, rookmachines en kraakhelder en indringend geluid, je vindt het allemaal bij zeven stages in een groot labyrint van ruim 3000m2. Ieder met een eigen unieke show. De beste creatievelingen en showmakers van over de hele wereld deden in Amsterdam waar ze goed in zijn. En de locatie aan de Elementenstraat in het Westelijk havengebied kon niet toepasselijker. In deze een voormalige industriële nachtclub vonden zo'n dertig jaar geleden namelijk de eerste illegale raves plaats.

Motion Experience: prikkel je fantasie

EINDHOVEN, NOORD-BRABANT – Ook in de enige echte lichtstad van Nederland vind je natuurlijk een museum vol lichtkunst. Bij Motion Experience in Eindhoven wordt je verbeelding en fantasie van alle kanten geprikkeld. Letterlijk! Projecties op de wanden en vloeren, lichteffecten en hypermoderne digitale kunstwerken, overal waar je kijkt zie je ze. Laat je meeslepen door de prachtige kleuren. De diepe geluidseffecten maken het tot een échte experience. Effecten die je normaal gesproken in grote lichtshows ziet, zie je nu in een intieme setting - en je maakt er zelf onderdeel van uit. Schommel tussen de wolken, speel met kunst en waan je in een droomwereld.

Vincent meets Rembrandt

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - De ene Hollandse Meester die de ander inspireerde... Het verhaal is niet heel bekend, maar de moeite van het vertellen meer dan waard. Vincent van Gogh was tijdens zijn leven gefascineerd door Rembrandt van Rijn. De Vincent meets Rembrandt experience in de Amsterdamse Noorderkerk neemt je mee terug naar de tijd dat Van Gogh in de hoofdstad bivakkeerde. En waar je bij een bezoekje aan een 'normaal' museum heel lang naar de schilderijen kunt staren, is deze audiovisuele beleving van een heel andere orde. In deze 360° beleving verschijnen de beroemde werken overal om je heen via bewegende projecties op de kerkmuren. De bijpassende muziek zuigt je nog dieper in het verhaal. Wacht niet te lang met je bezoekje, want Vincent meets Rembrandt sluit weer op 31 oktober 2021.

Ook leuk

Foto 2. Waan jezelf op een dance-event van ID&T bij Amaze in Amsterdam. Foto: Amaze
Foto 3. Bekijk overweldigende mediakunst in Nxt Museum. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2021-10-07 10:09:48 · Gepubliceerd: 2021-09-16 16:09:30 - 708